|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 6.9.2016 I přes všechny nedostatky patří Stanley k pravidelně a hojně plodným odrůdám. Konkurence jiných odrůd je ovšem čím dál větší. | | Slivoň Anna Späth, 6.9.2016 Pořídili jste si někdo tuto zapomenutou odrůdu, která by Vás neměla v kvalitě plodů zklamat? | |
| | Topking, 6.9.2016 Vzpomene si dnes ještě někdo na Topking? | | Verity, 6.9.2016 Nevím, jestli lze v této "stanleyovité" odrůdě nalézt nějaké zalíbení, stejně, jako je původně našel pan Vysloužil. Všude je patrný rukopis předka všech těchto odrůd - Velkovévody (Grand Duke), ať je to Stanley, Valor nebo Verity. | | Slivoň Haganta, 6.9.2016 Některé plody oficiální slivoně Haganty uzrály dříve, takže je bylo možno porovnat s plody falešného Topstaru č.1, který byl zaměněn podle mého právě za Hagantu. Chuť je totožná, i když plody obou stromků stoprocentně neodpovídají. Chuť je v... celý příspěvek > | | Oullinská renglóda, 5.9.2016 Velkoplodá Oullinská v Pardubicích žádné 2 až 3 týdny na stromě nevydrží, takže to žádné Ontário není. Jedině snad ta na Vysočině, ale ta má zase poměrně ničemnou chuť, i kdyby visela na stromě třeba do Vánoc. | | Čím to, že je letos málo vos?, 5.9.2016 Taky jsem si všiml, že vosy nahradily včely. Zrovna včera jsem pozoroval, jak sršáň ulovil jednu včelu. Včely hodovaly na švestkách, ale sršáň se víc soustředil na lov včel, než na sladkou šťávu ze švestek. | | Kvete jabloň Hana, 5.9.2016 Jistě, ještě se v zimě připomeňte. Stromek roste na Vysočině. Plody mají i nyní, asi týden po utržení, stále příjemně jablečnou chuť a nemoučnatí. Zajímalo by mě, jestli ta původní Krasava má nějakou výraznější příchuť. | | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 5.9.2016 Stále platí, že není nad Domácí švestku. Určitě by bylo zajímavé poshánět většinu jejich klonů, než stále shánět ty německé "švestkové napodobeniny". Mám tady taky jednu koupenou Domácí švestku. Některé plody jsou sice částečně postižené šárkou,... celý příspěvek > | | Rajčata 2016, 3.9.2016 Taky mi už něco skyslo. Dobré cukry má stále Mandat, Supersweet a hlavně vysoce stabilní Goldkrone. | |
| | Jofela, 3.9.2016 Co říkáš, Milane, na tu Jofelu? Vypadá to, že bude hodně sladká. Snad něco jako Toptaste. Já už mám plody pryč. | | Broskvoň Harrow Beauty, 3.9.2016 Broskvoň Harrow Beauty zřejmě mimo Jirky nikdo v ČR ani na Slovensku nepěstuje. Na rozdíl od Harnasu mě v letošním roce poprvé překvapila. Společně s Elegant Lady a Symphonií patřila k těm nejchutnějším pozdním broskvoním. | | Oullinská renglóda, 2.9.2016 Takže žádná velkoplodá Oullinská renglóda neexistuje, ale je to Ontário. Tím pádem profesor doktor kandidát vět SUS ve svém Obrazovém atlasu peckovin 1, LŽE. Problém Vávrova popisu je v tom, že uvádí (viz.fotky), že se plody udrží na stromě 14 dní i... celý příspěvek > | | Jaká je to odrůda?, 2.9.2016 Stanley. | | Oullinská renglóda, 2.9.2016 Ano, dužnina částečně ulpívá (Oullinská) i mně. Našel jsem teď na ZR ještě nějaké zapomenuté plody. Jistě sami znáte, jaký silný chuťový koncentrát je v těchto malých plodech. To je taky jedna s předností Zelené ringloty, že plody vydrží na stromě... celý příspěvek > | |
|
|
|
|