Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vlaška končí, 22.9.2016
Ano, měkká je lepší. Určitě lepší než nikdy nedozrálý Tophit a jiné pozdní nikdy nedozrálé odrůdy. Doufám, pane Mikeši, že se zůčastníte zkoušky a naroubujete si ji.
Slivoň Haganta, 22.9.2016
Nemám nic nového, ale musím opravit svoje původní rozpaky. Haganta nakonec vypadá jako nejnadějnější pozdní pološvestka, která spolehlivě dozraje, na rozdíl od jiných, a to i těch novějších Harom, Harbell, které vůbec dozrát nemusejí. Ta Haganta... celý příspěvek >
Valjevka, 22.9.2016 Obsahuje fotku
Měl jsem Valjevek jen pár a proto byly celkem ucházející, když je plodů více, je to horší. Stejně je ale ta chuť na mě málo výrazná, proti Domácí švestce jen odvar.
Bergeron nebo Harlayne?, 22.9.2016
To už fakt nevím. Ať si pán zadá do vyhledávání názvy obou odrůd a najde si to.
Bergeron nebo Harlayne?, 22.9.2016
Výčet pro a proti Bergeron versus Harlayne se tady někde prováděl. Jen si vzpomínám, že Miloš uvedl skóre 2:1 pro Harlayne.
Půdní sucho, 22.9.2016
Ze včerejška na dnešek tady byla první chladná noc (pod 5°C) od jara. Už několik týdnů tady nepršelo a země je vysušená na prach. Snad je pravdou, že ovocné stromy na podzim sušší půdu spíše vítají, snad z důvodu rychlejšího ukončení... celý příspěvek >
Topend, 22.9.2016 Obsahuje fotku
I nadále pokračuje hledání Topendu a snad se na mě kvůli tomu nebude zlobit pan Středa. Mám takový dojem, že to TOPEND přece jen bude. Tři poslední plody z šesti celkových jsou stále pevné až tvrdé (jeden na fotce) a dužnina budí dojem... celý příspěvek >
Vlaška končí, 22.9.2016 Obsahuje fotku
Jak je to s docentem Susem, to nevím, ale chápu pana Vysloužila, že by rád slyšel o Vlašce jen to nejhorší, jelikož jí už dávno zlikvidoval.  Faktem je, že ne úplně nejměkčí plody mají tu sladce aromatickou chuť jen v náznaku, ale asi je to za... celý příspěvek >
Ohenry, Guglielmina, Fairtime - velmi pozdni broskvone, 22.9.2016
Mám ji zamluvenou u jednoho zdejšího pisatele. Jinak by se určitě nějaké broskve po Cresthavenu hodily. Co mně to poslali z Uherského Ostrohu místo Babygoldu, to je "u Boha". Pravda je, že Babygoldů je více a dozrávájí v různou dobu. Tyhle dozrály... celý příspěvek >
Topfive, 22.9.2016
Přesně tak, Martine. Termín zrání Toptaste, jak uvádíte, je zcela správný. Nebudeme přece mást veřejnost, že zraje někdy po Domácí švestce.
Topfive, 21.9.2016
Mně se to taky nezdá. Je to velice podivné. Chtělo by to nějaké fotky plodů a to zblízka a ze všech stran. Plody Toptaste jsou přece jen tvarově dosti specifické.
Vlaška končí, 21.9.2016 Obsahuje fotku
Mám tady možnost každý den porovnávat chuť uleželých Vlašek a Domácích švestek. Plody obou pochází z Vysočiny. Domácí švestky z místa zhruba o 50 metrů níže. U obou jsou některé plody mírně podtržené. Vlašky nejsou vůbec špatné, jen... celý příspěvek >
Haroma, 21.9.2016
Zatím se to nepotvrzuje. Žádné shluky = žádná moniliová hniloba. Jednotlivé plody nepočítám. Vesměs se všechny plody držely dobře.
Haroma, 21.9.2016
Tak to jsem z toho jelen. Moje Haromy mají oranžovou dužninu, vůbec ne takovou, jako má na fotce Milan. Chuť je výrazná, jalová jen u některých plodů v důsledku přeplození. Jestli ovšem při vyšší plodnosti všechny plody v budoucnu dozrají, těžko... celý příspěvek >
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 21.9.2016
Coxova reneta tady netrpí ani padlým ani strupovitostí, jak se uvádí. Přesto u mě ideální podmínky nemá, jelikož se typická příchuť po rozležení leckdy nedostavuje. Neděje se to ovšem jenom mně, pan Mikeš to už také zažil. Bláhovo oranžové je... celý příspěvek >
Další diskuze:  316317318319320>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika