|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Vlaška končí, 22.9.2016 Ano, měkká je lepší. Určitě lepší než nikdy nedozrálý Tophit a jiné pozdní nikdy nedozrálé odrůdy. Doufám, pane Mikeši, že se zůčastníte zkoušky a naroubujete si ji. | | Slivoň Haganta, 22.9.2016 Nemám nic nového, ale musím opravit svoje původní rozpaky. Haganta nakonec vypadá jako nejnadějnější pozdní pološvestka, která spolehlivě dozraje, na rozdíl od jiných, a to i těch novějších Harom, Harbell, které vůbec dozrát nemusejí. Ta Haganta... celý příspěvek > | |
| | Valjevka, 22.9.2016 Měl jsem Valjevek jen pár a proto byly celkem ucházející, když je plodů více, je to horší. Stejně je ale ta chuť na mě málo výrazná, proti Domácí švestce jen odvar. | | Bergeron nebo Harlayne?, 22.9.2016 To už fakt nevím. Ať si pán zadá do vyhledávání názvy obou odrůd a najde si to. | | Bergeron nebo Harlayne?, 22.9.2016 Výčet pro a proti Bergeron versus Harlayne se tady někde prováděl. Jen si vzpomínám, že Miloš uvedl skóre 2:1 pro Harlayne. | | Půdní sucho, 22.9.2016 Ze včerejška na dnešek tady byla první chladná noc (pod 5°C) od jara. Už několik týdnů tady nepršelo a země je vysušená na prach. Snad je pravdou, že ovocné stromy na podzim sušší půdu spíše vítají, snad z důvodu rychlejšího ukončení... celý příspěvek > | | Topend, 22.9.2016 I nadále pokračuje hledání Topendu a snad se na mě kvůli tomu nebude zlobit pan Středa. Mám takový dojem, že to TOPEND přece jen bude. Tři poslední plody z šesti celkových jsou stále pevné až tvrdé (jeden na fotce) a dužnina budí dojem... celý příspěvek > | | Vlaška končí, 22.9.2016 Jak je to s docentem Susem, to nevím, ale chápu pana Vysloužila, že by rád slyšel o Vlašce jen to nejhorší, jelikož jí už dávno zlikvidoval. Faktem je, že ne úplně nejměkčí plody mají tu sladce aromatickou chuť jen v náznaku, ale asi je to za... celý příspěvek > | | Ohenry, Guglielmina, Fairtime - velmi pozdni broskvone, 22.9.2016 Mám ji zamluvenou u jednoho zdejšího pisatele. Jinak by se určitě nějaké broskve po Cresthavenu hodily. Co mně to poslali z Uherského Ostrohu místo Babygoldu, to je "u Boha". Pravda je, že Babygoldů je více a dozrávájí v různou dobu. Tyhle dozrály... celý příspěvek > | | Topfive, 22.9.2016 Přesně tak, Martine. Termín zrání Toptaste, jak uvádíte, je zcela správný. Nebudeme přece mást veřejnost, že zraje někdy po Domácí švestce. | |
| | Topfive, 21.9.2016 Mně se to taky nezdá. Je to velice podivné. Chtělo by to nějaké fotky plodů a to zblízka a ze všech stran. Plody Toptaste jsou přece jen tvarově dosti specifické. | | Vlaška končí, 21.9.2016 Mám tady možnost každý den porovnávat chuť uleželých Vlašek a Domácích švestek. Plody obou pochází z Vysočiny. Domácí švestky z místa zhruba o 50 metrů níže. U obou jsou některé plody mírně podtržené. Vlašky nejsou vůbec špatné, jen... celý příspěvek > | | Haroma, 21.9.2016 Zatím se to nepotvrzuje. Žádné shluky = žádná moniliová hniloba. Jednotlivé plody nepočítám. Vesměs se všechny plody držely dobře. | | Haroma, 21.9.2016 Tak to jsem z toho jelen. Moje Haromy mají oranžovou dužninu, vůbec ne takovou, jako má na fotce Milan. Chuť je výrazná, jalová jen u některých plodů v důsledku přeplození. Jestli ovšem při vyšší plodnosti všechny plody v budoucnu dozrají, těžko... celý příspěvek > | | Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 21.9.2016 Coxova reneta tady netrpí ani padlým ani strupovitostí, jak se uvádí. Přesto u mě ideální podmínky nemá, jelikož se typická příchuť po rozležení leckdy nedostavuje. Neděje se to ovšem jenom mně, pan Mikeš to už také zažil. Bláhovo oranžové je... celý příspěvek > | |
|
|
|
|