|
Paula Red, 8.10.2016 Pauly Red je plný Albert. Nějaké jsem koupil, ale po křížení Mac Intosh x Cortland není v chuti ani stopa. Je to pouze "sladká voda", bez jakékoliv aromatu (příchuti). U takového Spartanu poznáte hned po sklizni jakého je původu. |
|
Nejchutnější švestka, 8.10.2016 Každý, kdo se nechá zlákat pomologií a pořídí si Hamanovu jako kvalitní náhradu za Domácí švestku, bude zklamán. S chutí Domácí švestky nemá totiž nic společného. Právě proto jsem ji už dávno zlikvidoval. Kdysi jsem ji sázel společně s... celý příspěvek > |
|
|
|
Mc Intosh, 6.10.2016 A není to jen "obyčejný" Spartan, pane Mikeši? Lidé si těžko dokáží představit, jak "snovou" chuť má Mac Intosh a já vlastně už taky ne. A víte, co psal pan inženýr Ondřej Fidla, že na Mac Intoshe ve volné přírodě nenarazíte. Ale když myslíte. Paulu... celý příspěvek > |
|
Toptaste, 1.10.2016 Zelená vydrží dlouho. Oproti Oullinské mnohem méně hnije. Nebo jak tvrdí pan Fidla, oproti Ontáriu. |
|
Pomoc s určením odrůdy, 1.10.2016 Kupte si v obchodě Spartan a poznáte to hned. Myslím podle chuti. Ta je naprosto specifická. |
|
Schweizerhose birne, 1.10.2016 Ano, to jsou pěkné tykve a chlapeček by si je už taky dal. Zřejmě. |
|
Toptaste, 1.10.2016 S tím dozráváním Toptaste u Milana a Miloše mně to nejde do hlavy. Mají snad nějaký jiný klon Toptaste, který dozrává později? Co Vy na to, pane Jano? |
|
Louise Bonne, 1.10.2016 Svatá pravda a omíláme to tady pořád dokola. Prostě není nad staré odrůdy. Po bedýnce Avranšských by se určitě jen zaprášilo. |
|
Haroma, 1.10.2016 Nádhera, až se sbíhají sliny, hlavně z té oranžové dužniny. Chuť bude asi opravdu výborná, soudě podle těch mých letošních "mrzáků". Tahle "druhá generace" německých kříženců by mohla být celkově lepší než ta první. |
|
Hrušeň Dicolor, 30.9.2016 na starou odrůdu to byla velmi povedená chuť
Myslel jsem na starou málo rozšířenou odrůdu. Křivice určitě nedosáhla takového věhlasu jako Děkanka Robertova, Boscova lahvice, Williamsova, Konference, Charneuská atd. |
|
|
|
Hrušeň Bohemika, 30.9.2016 Na ty kupované Bohemiky jsem si nemohl nikdy stěžovat, z toho vycházím. |
|
Presenta, 30.9.2016 Zajímavé, pane Mikeši. Kupoval jsem plody Presenty jen jednou a to před lety, když sem dorazili nějací prodejci z Holovous. Plody byly výrazně větší než ty moje (odpovídající velikosti v pomologii), měkčí, v chuti nevyrovnané, některé vynikající,... celý příspěvek > |
|
Slivoň Haganta, 30.9.2016 Dala by se ta chuť nějak popsat? Výrazně navinule sladká? Plody zůstaly dlouho pevné? Chuť držela i u těch měkčích? |
|
Mc Intosh, 30.9.2016 Pane Mikeši, přidejte k těm plodům na fotce ještě nějaké Spartany, jestli poznáme rozdíly ve vzhledu. Díky. |
|
Spartan, 30.9.2016 Jaká zase demagogie a nářky? Genialita odrůdy spočívá právě v její nenáročnosti na pěstování, zvláště, když přitom dokáže poskytnout i kvalitní plody. Spartan právě takový je, těch pár stroupků mi nevadí. |
|