|
Broskvová sezóna 2011, 31.10.2016 Plodů v odpovídající kvalitě jsem se u Krasavy dočkal málokdy a to v průběhu více let. Nějaké výkyvy mít bude, i když si jí všichni chválí. Když píšeš "propadákem", tak se zřejmě jedná o nespokojenost s kvalitou. U Jayhavenu proč? Snad taky nemáš tu... celý příspěvek > |
|
Haroma, 31.10.2016 Chuť také není velmi aromatická a už vůbec ne s vysokým obsahem cukrů
To je poslední dobou největší problém u pozdních odrůd - málo cukrů. Chuť by jinak výrazná byla. Jojo má také výraznou chuť, ale bez cukrů je to o ničem. Docela bych tomu... celý příspěvek > |
|
|
|
Broskvová sezóna 2011, 30.10.2016 Jak by zhodnotil broskvovou sezónu 2016 Jirka (FM) nebo někdo jiný? |
|
Co je broskvoni, 30.10.2016 Nejčastější problém u broskvoně. Nezhojená rána po řezu. Vyčistit, vydezinfikovat (měďnatý fungicid) a zabalzámovat. Standa Kénig by naopak radil nebalzámovat. |
|
Má smysl zachránit Idared?, 30.10.2016 Co má smysl pěstovat v 600 m.n.m. to se teprve uvidí. Braeburn asi těžko, i když by to byl lákavý experiment. Zajímalo by mě, co by plodům chybělo. Jak psal pan PP a pan Mikeš o slabé chuti těch kupovaných, tak přesně takhle se chovají... celý příspěvek > |
|
Maďarská, 26.10.2016 Paviot jsem už dávno zrušil. Proti Bergeronu jen "odvar". |
|
Maďarská, 26.10.2016 Díky za odpovědi. Otázka zní: Big Red nebo Rakovského? Jirka (FM) už předem kdesi odpověděl a odpověď zní: RAKOVSKÉHO. |
|
Zezulkův lahodný, 26.10.2016 Stando, vedeš si skvěle, jen bych poprosil o odpověď na ten Sirius. Nějaké typy jsi měl v minulém roce, prosím o zopakování. Díky. MARS si vede také dobře, jen sem tam nějaký vlnovník. Vzrůst je také slabší, což vyhovuje. Jádra krásně vyplňují celou... celý příspěvek > |
|
Shraz, 26.10.2016 Pane kamo, je příliš brzo na nějaké závěry. Záměnu nepředpokládám, jelikož první plody dozrály opravdu časně. V tom bude celé kouzlo. Jedna z prvních zralých nektarinek. Kučeravosti jsem předešel chemií, padlí broskvoňové tady neznám, monilióza na ní... celý příspěvek > |
|
Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 26.10.2016 Ze všech těch Anet, Rajek, Selen, Svatav, Domin, Rosan, Resist, Produkt si vybral ROZELU, čemuž rozumím. Člověk si musí umět vybrat to nejlepší. Možná, že to je čistě náhoda, ale dneska jsem chutnal drobný plod odrůdy Beni Shogun. Pochoutka. Bude to... celý příspěvek > |
|
|
|
Maďarská, 26.10.2016 Maďarskou a Velkopavlovickou už poznáme (česky - známe), ale proč pan Kamil uvedl jako svoji nejoblíbenější odrůdu meruňku "grófa" Rakovského od Trenčína, to pořád nevím. V pomologii jsem to nevykoumal. Nic mimořádného ani v odolnosti proti mrazu ani... celý příspěvek > |
|
Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 26.10.2016 To jsou velké přednosti. Opět platí, že člověk nemůže mít všechno. Zde se obětovala chuť na úkor jiných vlastností. Před dvěma lety mě ta Aneta hodně připomínala Šampion, v minulém roce byla "o ničem". Skladovatelnost tak do ledna. Co se... celý příspěvek > |
|
Topaz nepřekonaný, 26.10.2016 Díky ptákům jsem sklidil jen pár jablek. Bohužel. |
|
Špačci - skorce, 26.10.2016 Ano, ten pán to napsal skvěle. U Mělníka jsou ty vinice za městem, takže můžou vesele "spustit palbu" a nikomu to nevadí. Typoval bych, že jim to funguje. |
|
Jed na pavouky, 26.10.2016 Před časem prohlásil v televizi jakýsi pán, že pavouci v bytě signalizují zdravé životní prostředí. Člověk by mu to možná i věřil, kdyby se ovšem nejednalo v jeho případě o chovatele pavouků. Takže, kdo nemáte v bytě pavouky, je u Vás něco špatně. |
|