|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Braeburn, 18.3.2017 Nevím, jak kdo, ale já musím konstatovat, že české Braeburny jsou sice slušné, ale proti těm z Jihoafrické republiky, co se tady na jaře někdy dají koupit, jsou ty české jen slabý odvar. Člověk by až řekl, že se u těch našich nerozvine plně ta... celý příspěvek > | | Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 18.3.2017 Včera dopoledne jsem provedl preventivní postřik proti Hálčivci hruškovému a švestkovému. K tomuto účelu jsem si koupil kilovku oblíbeného Kumulusu. Další postřik provedu těsně před květem. | |
| | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 10.3.2017 Cresthaven Vám může klidně dozrát koncem srpna, v teplých oblastech a v teplých letech určitě. Klidně i současně s pološvestkou Stanley. O dozrávání broskvoní mimo prázdniny se dozvíte v tomto vlákně s názvem: Ohenry, Guglielmina, Fairtime - velmi... celý příspěvek > | | Už postříkat proti kadeřavosti? ROK 2017, 3.3.2017 Milane, nemáš to lehký s tou "kolbenkou". Tady v maloměstě je na marhuľky ještě čas. Praha možná už volá, nevím. | | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 3.3.2017 Průkopníkem je pán z vlákna... velmi pozdní broskvoně, který si, myslím, chválil O´Henry nejvíce. Možná, že se stromkem dopadnu podobně jako Ty, na vitalitu vedlejší INKY určitě O´Henry nemá. INKA je velmi slušná, ale zraje dost brzo a to před... celý příspěvek > | | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 3.3.2017 To se uvidí, zatím se nic neprojevilo. Jakýsi pan Čerňanský v jakémsi slovenském časopisu napsal: "...Broskyňa O´Henry je neskorá, veľká, hádam najchutnejšia zo všetkých odrod..." Zajímavé, rád bych se toho taky dočkal. | | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 3.3.2017 Novou progresivní kvalitu broskví vidím zásadně v takových odrůdách, jako je SYMPHONIE. Doufám, že se to prokáže i v dalších letech. Tato kvalita nespočívá v typicky řízné broskvové chuti, ale v delším období pevnosti dužniny. Chuť je spíše... celý příspěvek > | | Podzimní termín výsadby broskvoní, 3.3.2017 Dostal jsem soukromý dotaz na ujmutí na podzim zasázených broskvoní. Takže odpovídám veřejně, že všechny zdárně raší. Základní řez byl proveden už při podzimní výsadbě. | | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 3.3.2017 Již hodně dlouho se uvádí jako nejúčinnější proti kadeřavosti měďnaté fungicidy. Použité ve správný čas, to je při prvním pohybu pupenů, by měl stačit jeden důkladný postřik. Této teorii zůstal věrný pan Walter, kterému postačuje jeden postřik... celý příspěvek > | | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 3.3.2017 Je neuvěřitelné, kolik příspěvků a kolik stále nových a nových vláken se tady uživí s touhle tématikou. Za ty roky už jich bylo opravdu hodně a jen v tomto roce se to probírá asi už od půlky ledna. Neříkejte, pane Vladimíre, že slyšíte poprvé o... celý příspěvek > | |
| | Goldstar, 3.3.2017 Goldstar sice už poznáme, přesto jsem si na počest pana Hlavatého jeden dal a vzpomněl jsem si přitom na pana Vinšálka, který si Goldstar cení stále velmi vysoko. A není se čemu divit, dužnina stále silně šťavnatá, příjemně nasládlá a dokonce i mírně... celý příspěvek > | | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 2.3.2017 Nejúčinnější je něco jiného a výluh z česneku | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 2.3.2017 Postřik Vám nemusí vyjít hlavně tenkrát, když ošetřujete opakovaně vyšší, špatně přístupné partie stromu, protože nemáte v takových místech jistotu dobrého pokrytí. Já mám 15 let starý postřikovač a mám ho stále z toho důvodu, že jsem k němu mohl... celý příspěvek > | | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 2.3.2017 Royal Glory není skorá, ale len stredne skorá, dozrává prakticky s RH. Máte pravdu, že se pravděpodobně jedná pouze o odrůdu s "efektně" červenými pody. To je celá její "zásluha". Mně osobně nejvíc štve vlastnost, že nevydrží pokles teplot v období... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 1.3.2017 Pro menší dávky je ideální na ředění kapalný Horizon. Na 10 litrů postřiku se totiž dává 10 ml Horizonu, takže třeba na 5l se dá 5ml, na 3litry 3ml atd. Myslím si, že pokud budete úzkostně počítat metry čtvereční plochy, tak se Vám může stát, že... celý příspěvek > | |
|
|
|
|