Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 1.5.2017
Mně se začíná kadeřavost objevovat až teď a to na okrajích listů. Všechny ty experimenty tím pádem nebyly na jedničku, ale na pětku. Spíše než o experimenty šlo ale o nechuť pořád a dokola něco stříkat. 
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 1.5.2017
Sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc. Stejně tak sveřepý je i moniliový úžeh. Bez dodržování agrotechnických lhůt, respektive při opožděných postřicích, úžeh ukáže, zač je toho loket, až kolikrát zbudou jen oči pro pláč. Letos nebyl žádný prostor... celý příspěvek >
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 27.4.2017
Těžko říct. Tady jsem měl v tom mrazivém ránu všechny listy svěšené, ale po oteplení se vždy narovnají a nějakého poškození listů jsem si nikdy nevšiml. 
To máte naprostou pravdu, Martine. Dnes se klade při šlechtění největší důraz na odolnost proti PPV, nikoliv proti mrazu v květu nebo odolnost proti Monilinia laxa. Proti té si můžeme pomoci chemizací porostu, proti mrazu už je to horší. U mě má... celý příspěvek >
Sirius, 27.4.2017
Místní zelinář pravil již před Vánoci, že se po plodech Siriusu někde "podívá", ale nakonec jako vždy skončil u Galy, Jonagoldu atd., takže se zase pouze točí celoročně pět šest standartních odrůd a inovace žádná. Doufám, že všechny ty rouby v... celý příspěvek >
Tak nám ty malé plody meruněk po deštíku pěkně povyskočily, viďte. Hlavně, aby po nás, respektive po meruňkách, také s deštěm "neskákal" moniliový úžeh. Jistě by směle a rád spolykal co nejvíce porostu, jako se například do jeho "žaludku" vešly celé... celý příspěvek >
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 22.4.2017
Myslel jsem hlavně meruňky, jakož to "nejohroženější druh".
U broskvoní zatím nic neodhaduji. Vše vypadá normálně, nebýt citlivých odrůd z Kalifornie (značek Zaiger, Zaitabo, Zainobe), což jsou vyloženě odrůdy pouze a jen s efektními plody, které vypadají nejdříve mrazem nepoškozeně, ale plůdky posléze... celý příspěvek >
A čo k tomu všetkému povedať ďalej? Když nedávno kvetly meruňky za skoro letního počasí s nebývalým množstvím včel a čmeláků, člověk v té době nechce věřit na  "nešťastné zítřky" a vychutnává si tu krásu. Fakt je, že v krátkých zimách je budoucí... celý příspěvek >
Mráz, 21.4.2017
Dobrý večer. Už týden je jasné, že podle předpovědi přijde v noci z 20. na 21. 4. pro plody meruňek rozsudek smrti, přesto člověk v koutku duše stále doufá, že to nebude tak zlé, zvláště, když ráno od 5.30 hod. do 6.10 hod. kolísá venkovní teplota v... celý příspěvek >
Mráz, 20.4.2017
Hlaste teplotu. Tady +2,6°C a klesá. Nad barákem prozatím skoro jasno. Do dneška žádný pokles pod nulu. Předpověď rozporuplná. Někde předpovídají pro Pardubice -1°C, někde tvrdošijně trvají na -3°C. Meruňky jsou obsypané malými plůdky. Bohužel... celý příspěvek >
Mráz, 19.4.2017
No jo, Martine, u nás tam naskočila taky změna. Po kolikáté už. Tedy podle ČHMÚ, třeba Windyty má pořád pro nás -3°C.  Dneska fakt ledový vítr, co ohýbal stromy, přesto jsem na slivoních viděl čmeláka. Jinak, Bunny, fakt dobrej fórek. 
Mráz, 19.4.2017
Tak to, pane Hlavatý, víme, že sníh květům ani plůdkům nevadí. Horší to bude s tím mrazem po vyjasnění, viďte.
Mráz, 19.4.2017
Paľo měl jeden vzrostlý strom Leskory. Hledal jsem to vlákně Leskora, ale bude to asi někde jinde. Možná, že by to věděl Rosťa Slavíků (rosti&slavík, gallowaj pippin, moudivláčik, blumbembee Alois bombini atd.). Vzpomínám si na pěknou ranní fotku... celý příspěvek >
Mráz, 19.4.2017
Tenhle systém mlžení při mrazu tady kdysi představil zlatý Paľko ze Záhorí. Dokumentoval to i fotkami. Musíte si to někde najít. 
Další diskuze:  286287288289290>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika