|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 1.5.2017 Mně se začíná kadeřavost objevovat až teď a to na okrajích listů. Všechny ty experimenty tím pádem nebyly na jedničku, ale na pětku. Spíše než o experimenty šlo ale o nechuť pořád a dokola něco stříkat. | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 1.5.2017 Sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc. Stejně tak sveřepý je i moniliový úžeh. Bez dodržování agrotechnických lhůt, respektive při opožděných postřicích, úžeh ukáže, zač je toho loket, až kolikrát zbudou jen oči pro pláč. Letos nebyl žádný prostor... celý příspěvek > | |
| | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 27.4.2017 Těžko říct. Tady jsem měl v tom mrazivém ránu všechny listy svěšené, ale po oteplení se vždy narovnají a nějakého poškození listů jsem si nikdy nevšiml. | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 27.4.2017 To máte naprostou pravdu, Martine. Dnes se klade při šlechtění největší důraz na odolnost proti PPV, nikoliv proti mrazu v květu nebo odolnost proti Monilinia laxa. Proti té si můžeme pomoci chemizací porostu, proti mrazu už je to horší. U mě má... celý příspěvek > | | Sirius, 27.4.2017 Místní zelinář pravil již před Vánoci, že se po plodech Siriusu někde "podívá", ale nakonec jako vždy skončil u Galy, Jonagoldu atd., takže se zase pouze točí celoročně pět šest standartních odrůd a inovace žádná. Doufám, že všechny ty rouby v... celý příspěvek > | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 27.4.2017 Tak nám ty malé plody meruněk po deštíku pěkně povyskočily, viďte. Hlavně, aby po nás, respektive po meruňkách, také s deštěm "neskákal" moniliový úžeh. Jistě by směle a rád spolykal co nejvíce porostu, jako se například do jeho "žaludku" vešly celé... celý příspěvek > | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 22.4.2017 Myslel jsem hlavně meruňky, jakož to "nejohroženější druh". | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 22.4.2017 U broskvoní zatím nic neodhaduji. Vše vypadá normálně, nebýt citlivých odrůd z Kalifornie (značek Zaiger, Zaitabo, Zainobe), což jsou vyloženě odrůdy pouze a jen s efektními plody, které vypadají nejdříve mrazem nepoškozeně, ale plůdky posléze... celý příspěvek > | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 22.4.2017 A čo k tomu všetkému povedať ďalej? Když nedávno kvetly meruňky za skoro letního počasí s nebývalým množstvím včel a čmeláků, člověk v té době nechce věřit na "nešťastné zítřky" a vychutnává si tu krásu. Fakt je, že v krátkých zimách je budoucí... celý příspěvek > | | Mráz, 21.4.2017 Dobrý večer. Už týden je jasné, že podle předpovědi přijde v noci z 20. na 21. 4. pro plody meruňek rozsudek smrti, přesto člověk v koutku duše stále doufá, že to nebude tak zlé, zvláště, když ráno od 5.30 hod. do 6.10 hod. kolísá venkovní teplota v... celý příspěvek > | |
| | Mráz, 20.4.2017 Hlaste teplotu. Tady +2,6°C a klesá. Nad barákem prozatím skoro jasno. Do dneška žádný pokles pod nulu. Předpověď rozporuplná. Někde předpovídají pro Pardubice -1°C, někde tvrdošijně trvají na -3°C. Meruňky jsou obsypané malými plůdky. Bohužel... celý příspěvek > | | Mráz, 19.4.2017 No jo, Martine, u nás tam naskočila taky změna. Po kolikáté už. Tedy podle ČHMÚ, třeba Windyty má pořád pro nás -3°C. Dneska fakt ledový vítr, co ohýbal stromy, přesto jsem na slivoních viděl čmeláka. Jinak, Bunny, fakt dobrej fórek. | | Mráz, 19.4.2017 Tak to, pane Hlavatý, víme, že sníh květům ani plůdkům nevadí. Horší to bude s tím mrazem po vyjasnění, viďte. | | Mráz, 19.4.2017 Paľo měl jeden vzrostlý strom Leskory. Hledal jsem to vlákně Leskora, ale bude to asi někde jinde. Možná, že by to věděl Rosťa Slavíků (rosti&slavík, gallowaj pippin, moudivláčik, blumbembee Alois bombini atd.). Vzpomínám si na pěknou ranní fotku... celý příspěvek > | | Mráz, 19.4.2017 Tenhle systém mlžení při mrazu tady kdysi představil zlatý Paľko ze Záhorí. Dokumentoval to i fotkami. Musíte si to někde najít. | |
|
|
|
|