|
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 5.5.2017 Pro příště nestačí na kadeřavost jen 2x Kuprikol a dost, bohužel. Zimní mrazy žádné "houby" nezničily, jak se někdo domníval. U Monilinia laxa to platí dvojnásobně. |
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 5.5.2017 Co se dá dělat, počasí neporučíme. Nepříjemně překvapily hlavně ty broskvoně. Zanedbatelné u nich to napadení rozhodně není, u meruněk už jsme si zvykli. |
|
|
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 4.5.2017 Nevšiml jsem si, že by Royal Glory kvetla výrazně dříve nebo později. |
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 4.5.2017 Ze slivoní mám monili na Topgigantu. Samozřejmě, že i zmrzlých květů je na broskvoních dost. Že do středoevropského prostoru nepatří meruňka Pinkcot psal Martin ze Slovenska, ale ještě horší je to s odolností proti mrazu u pranýřovaných kalifornských... celý příspěvek > |
|
Mráz, 4.5.2017 Taky mně jde o rajčata. Mám je sice venku, ale stále v kelímkách. V mrazech jsem je dával dovnitř. V minulém roce mně kompletně zmrzly, takže jsem si řekl, že se budu řídit pravidlem dávat je do země až po zmrzlých. Tak se to dělalo odjakživa. |
|
Mráz, 4.5.2017 Vypadá to u ČHMÚ na změnu k lepšímu. Myslím, co se týče předpovědi dalších mrazů. |
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 4.5.2017 Mohou, ale povadlých výhonů přibývá, takže bych spíše typoval na monilii. |
|
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 4.5.2017 Na Ledanu se taky moc těším. Malý dvouletý stromek má asi čtyři plůdky. Je na podnoži ZR, takže roste pomaleji, ale jistě a zatím zdravě. S tím mrazem nevím, jak to tady bylo. Ráno byly všude na stromech svěšené listy a v sudech s vodou ne zrovna... celý příspěvek > |
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 4.5.2017 Není třeba jezdit do Chomutova, pane Mikeši, takhle vypadá sousedova Velkopavlovická, tedy obě dvě. Ani jednou neošetřené. Včera jsem šel kolem jedné zahrady s ovocnými stromy a byla tam podobná meruňka. Stařeček vůbec nevěděl, že se ty meruňky musí... celý příspěvek > |
|
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 4.5.2017 Nikdo se tam nikam nežene, máme traktory a né, že né... Já můžu zatím napsat: MÁME MERUŇKY A NÉ, ŽE NÉ. Ještě dobojovat dlouholetou válku s Monilinia laxa, která stále nemá vítěze a jak se zdá, tento protivník nedá oddechnout nám ani budoucím. Co se... celý příspěvek > |
|
|
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 2.5.2017 Dneska jsem dal čtvrtý postřik. 2 x Signum, 1x Horizon + Zato a dnes Talent + Zato. Všechno je to pozdě, pozdě, pozdě a zase pozdě. Stačilo dát druhý postřik při dokvétání. Školácká chyba. Překvapuje mě narůstající výskyt monilie na... celý příspěvek > |
|
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 2.5.2017 Předpokládám, že to taková katastrofa zase nebude. Jen jsem byl zmlsaný výsledkem z minulého roku. Tahle dodatečná kadeřavost se dala pravděpodobně zlikvidovat dřívějším postřikem typu Syllit. Tedy snad. Je to zase a opět o dodržení agrotechnických... celý příspěvek > |
|
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017 Pro většinu pěstitelů jsou jablka králem ovoce, ale právě proto je pro mě zajímavé to, že se někdo "opovažuje" napsat o královském ovoci, že jsou to "ovocné brambory". Je to překvapivé. Asi proto, že by v jeho poloze tento pán rád... celý příspěvek > |
|
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017 To mi napsal jeden pěstitel: "Všechno tady zmrzlo a zůstanou zase jen ty ovocné brambory."Jiný názor než byl vyřčen panem MV a PP jsem ani nečekal. Těžko bude někdo hanět celoroční ovoce, které ještě k tomu ani na jaře většinou nezmrzne. |
|
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017 U nás doma je to samé. O švestky zájem není, jen o broskve a o meruňky. O "ovocných bramborách" - jabkách ani nemluvím. |
|