Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 5.5.2017 Obsahuje fotku
Pro příště nestačí na kadeřavost jen 2x Kuprikol a dost, bohužel. Zimní mrazy žádné "houby" nezničily, jak se někdo domníval. U Monilinia laxa to platí dvojnásobně.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 5.5.2017 Obsahuje fotku
Co se dá dělat, počasí neporučíme. Nepříjemně překvapily hlavně ty broskvoně. Zanedbatelné u nich to napadení rozhodně není, u meruněk už jsme si zvykli. 
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 4.5.2017
Nevšiml jsem si, že by Royal Glory kvetla výrazně dříve nebo později.
Ze slivoní mám monili na Topgigantu. Samozřejmě, že i zmrzlých květů je na broskvoních dost. Že do středoevropského prostoru nepatří meruňka Pinkcot psal Martin ze Slovenska, ale ještě horší je to s odolností proti mrazu u pranýřovaných kalifornských... celý příspěvek >
Mráz, 4.5.2017
Taky mně jde o rajčata. Mám je sice venku, ale stále v kelímkách. V mrazech jsem je dával dovnitř. V minulém roce mně kompletně zmrzly, takže jsem si řekl, že se budu řídit pravidlem dávat je do země až po zmrzlých. Tak se to dělalo odjakživa.
Mráz, 4.5.2017 Obsahuje fotku
Vypadá to u ČHMÚ na změnu k lepšímu. Myslím, co se týče předpovědi dalších mrazů.
Mohou, ale povadlých výhonů přibývá, takže bych spíše typoval na monilii.
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 4.5.2017
Na Ledanu se taky moc těším. Malý dvouletý stromek má asi čtyři plůdky. Je na podnoži ZR, takže roste pomaleji, ale jistě a zatím zdravě. S tím mrazem nevím, jak to tady bylo. Ráno byly všude na stromech svěšené listy a v sudech s vodou ne zrovna... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 4.5.2017 Obsahuje fotku
Není třeba jezdit do Chomutova, pane Mikeši, takhle vypadá sousedova Velkopavlovická, tedy obě dvě. Ani jednou neošetřené. Včera jsem šel kolem jedné zahrady s ovocnými stromy a byla tam podobná meruňka. Stařeček vůbec nevěděl, že se ty meruňky musí... celý příspěvek >
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 4.5.2017 Obsahuje fotku
Nikdo se tam nikam nežene, máme traktory a né, že né... Já můžu zatím napsat: MÁME MERUŇKY A NÉ, ŽE NÉ. Ještě dobojovat dlouholetou válku s Monilinia laxa, která stále nemá vítěze a jak se zdá, tento protivník nedá oddechnout nám ani budoucím. Co se... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 2.5.2017
Dneska jsem dal čtvrtý postřik. 2 x Signum, 1x Horizon + Zato a dnes Talent + Zato. Všechno je to pozdě, pozdě, pozdě a zase pozdě. Stačilo dát druhý postřik při dokvétání. Školácká chyba.  Překvapuje mě narůstající výskyt monilie na... celý příspěvek >
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 2.5.2017
Předpokládám, že to taková katastrofa zase nebude. Jen jsem byl zmlsaný výsledkem z minulého roku. Tahle dodatečná kadeřavost se dala pravděpodobně zlikvidovat dřívějším postřikem typu Syllit. Tedy snad. Je to zase a opět o dodržení agrotechnických... celý příspěvek >
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017
Pro většinu pěstitelů jsou jablka králem ovoce, ale právě proto je pro mě zajímavé to, že se někdo "opovažuje" napsat o královském ovoci, že jsou to "ovocné brambory". Je to překvapivé.  Asi proto, že by v jeho poloze tento pán rád... celý příspěvek >
To mi napsal jeden pěstitel: "Všechno tady zmrzlo a zůstanou zase jen ty ovocné brambory."Jiný názor než byl vyřčen panem MV a PP jsem ani nečekal. Těžko bude někdo hanět celoroční ovoce, které ještě k tomu ani na jaře většinou nezmrzne.
U nás doma je to samé. O švestky zájem není, jen o broskve a o meruňky. O "ovocných bramborách" - jabkách ani nemluvím.
Další diskuze:  286287288289290>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika