|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Počasí, 23.12.2023 To je počasíčko. Předevčírem ostrá bouřka jako v létě, včera "vítr z hor", dneska celej den sněží a od zítřka "hice". Pane SPCH, co vy na to?
Pranostika na 23.12. dříve Viktorii.
- Svatá Viktorie obrázky na okna ryje | | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 23.12.2023 Další ochutnávka byl kupovaný plod odrůdy CRIMSON SNOW. Žádný posun od hodnocení před lety. Jablka velká, líbivá, u konzumentů zřejmě oblíbená, na degustacích pravděpodobně úspěšná. Dužnina pevná, chruplavá, šťavnatá, příchuť exotického ovoce, jak se... celý příspěvek > | |
| | Kadeřavost broskvoně 2024, 23.12.2023 Takže, kdo jde do Sulky? Pan PP, pan "tisíc dvě stě" pan Kudibal, pan Mino. Já si jen vzpomínám, že pan PP neměl se Sulkou dobré výsledky, ale možná to vyjde z mědí nastejno, co říkáte, pane PP. Já osobně jsem zkoušel střídat Sulku s Championem,... celý příspěvek > | | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 23.12.2023 Další kupovaný plod odrůdy CAMEO prakticky celý tmavě červený tvarově podobný Red Deliciousům. Chuť jistě líbivá pro konzumenty nakupujících ovoce v supermarketech. Chápu i možný úspěch na veřejných degustacích. Ovšem chápu i předřečníka, který si po... celý příspěvek > | | Kadeřavost broskvoně 2024, 22.12.2023 Jeden radí to a druhý zase tamto, viďte, pane Pepé a kadeřavost naskáče stejně. To není jako s plísní bramboru na rajčatech, která jaksi zmizela, nebo působí hodně opožděně. Jeden radil, že Sulka je proti mědi jen slabý odvar a teď zase, že funguje,... celý příspěvek > | | Kadeřavost broskvoně 2024, 20.12.2023 Žádný nový fungicid na kadeřavost jako náhrada za Syllit nebi Thiram se nerýsuje, KUKY? | | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 20.12.2023 Zkouší někdo pěstovat to CAMEO? Chuť kupovaného tvrdšího plodu líbivá, sytě sladce plná s jemnou kyselinkou. Dnešní degustace: ROZELA, ORION (méně zralý, spíše zelenožlutý, chuť příjemná, ale plod zřejmě ještě řádně "nedošel"). Nakonec EVELÍNA z... celý příspěvek > | | Počasí, 20.12.2023 Ještě k tomu včerejšímu západu slunce. Na internetu bylo plno fotek, ale ta nejzajímavější mně unikla. Co se týče toho prazvláštního mraku nad Tatrami, co ho ukazovali ve zprávách, tak kdybych to neslyšel a neviděl, tak bych řekl, že je to... celý příspěvek > | | Počasí, 20.12.2023 Pan SPCH by se chtěl ohřát u tryskající lávy na Islandu, pan PP se zase vytáhl svým pozorováním na Křemešnické vrchovině a jakým ovocným stromům se daří v okolí Ústí nad Labem mi není známo. Zřejmě všem v pěkné nadmořské výšce 150 metrů. Pranostiky... celý příspěvek > | | Farbuz🍑, 20.12.2023 Docela mě překvapilo, že v nedalekém zahradnictví, kde je inovace sortimentu ovocných stromků dost bídná, měli právě Buzrlův Farbuz. Nevím, co čekat od křížence Farbaly a pro mě dosti ničemné Big Red, každopádně za zkoušku to stojí. | |
| | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 20.12.2023 To mě těší, pane Bieglere, že považujete HARDYHO máslovku za vynikající. Výhodou kdouloní je slabší růst, ale zřejmě i kratší životnost stromku. Mám tady na kdouloni ledacos a hlavně dost roubů na těchto hrušních, takže škody bude při kolapsu těchto... celý příspěvek > | | Počasí, 19.12.2023 Zcela opačně než nyní to zde uváděl Milan HP. Tak bych jen zopakoval, že zatímco Dáša Honcová předpovídala zimu mírnou, tak podle slupek od cibule a chování zvířat by měla být naopak zima velmi studená. Dnes jsem vyfotil famózní západ slunce. Nevím... celý příspěvek > | | Kadeřavost broskvoně 2024, 19.12.2023 Myšlenka dobrá, ale realita je potom jiná. Minulou zimu tři postřiky mědí, jeden Syllitem a výsledek nebyl lepší než u souseda, který nestříkal vůbec. Respektive někde čisto a někde totálka. Kupříkladu u Sugar Time a Royal Majestic. Z novějších odrůd... celý příspěvek > | | Počasí, 18.12.2023 Nebude zima, nebude mráz. El Niňo se protáhne do... celý příspěvek > | | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 18.12.2023 U mě jsou momentálně největším hruškovým bohatstvím krásně žluté Lucasky. V 10°C se sice za chvíli promění na kaši, ale zatím jsou ok. Nechci nikomu doporučovat obyčejný Idared, ale ty s Vysočiny vycházejí v porovnání se zdejšími Jonaprince (z roubu)... celý příspěvek > | |
|
|
|
|