|
Fellenberger, 10.9.2017 Nebude. |
|
Toptaste, 10.9.2017 A mám takový dojem, že ty novější německé odůdy žádný velký pokok nepřinesou. Elenu i Pesentu mně tady klobou ptáci ještě nezralou. |
|
|
|
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 9.9.2017 Tak hlavně, že ho alespoň netrefil šlak, když už nepozná ani chuť Domácí švestky. |
|
Amers, 9.9.2017 V tomhle vlákně má MART podle mě nejpodobnější plody odrůdy Amers. |
|
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 9.9.2017 Pane Hlavatý, Domácí švestky se dají poznat celkem slušně podle chuti. Mají typické aroma, i když jsou různé klony, tak i ty méně aromatické by se určitě poznat daly. Asi jste nikdy nejedl Domácí švestku. To jste o dost přišel. |
|
Mirabelky - Miragrande a Bellamira, 9.9.2017 Bellamiru nemám, ale Miragrande je měkká dost. |
|
Dobrý rok pro Stanley, 9.9.2017 Valoru jsem letos moc neměl, ale měkký přezrálý Valor je podle mě výraznější než měkký přezrálý Stanley. Hnije podobně jako Stanley. Se šarkou u těchto odrůd problém doposud nebyl. |
|
Toptaste, 9.9.2017 Přesto ale je ta kvalita plodů tak netradičně zajímavá, že likvidace Toptaste nehrozí. Na Vysočinu by se Toptaste pravděpodobně nehodila. |
|
Toptaste, 9.9.2017 Myslím, že podnož v tomto případě nehraje roli. Na myrobalánu má Toptaste úžeh taky. Tato odrůda bude zřejmě citlivější. A to i na ten jarní mráz. |
|
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 9.9.2017 U cesty, ne u silnice. Málo chodíš do přírody. |
|
|
|
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 9.9.2017 Zvlášť, když je člověk může natrhat někde u cesty. |
|
Toptaste, 9.9.2017 ...další kryštálový cukor
U Toptastů je výhoda, že se mohou obrat velmi brzy, jsou totiž sladké už od začátku. Takový Topgigant je v této fázi zralosti kyselý jak šťovík. S myrobalány žádný problém nevidím, jen ten silnější růst. Letos bohužel... celý příspěvek > |
|
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 9.9.2017 V Šuranoch ráj a pri Trnave také. V HK nikoliv. Tady u mě nejlepší rok na broskve mimo odrůd typu Royal Glory. Nejlepší rok z hlediska kvality plodů. Z meruněk vydržel Goldrich u domu a částečně VP a Leskora. Hrušky v normálu, jabka taky. Ze švestek... celý příspěvek > |
|
Slivoně 2017, 8.9.2017 Celkem nechápu reakci MV. Občas se stane, že se trefíme, což se tentokrát snad podařilo. Za to jsem rád. U hrušky neznámé budu muset čekat, že tam snad někoho potkám. |
|
Prebierka plodov, 8.9.2017 Já jsem zase sklidil ze vzrostlého stromu Kidd´s Orange asi 15 jablek bez probírky. S probírkou bych neměl ani jedno. Kvůli tomu není ale potřeba zakládat IH jiné, ryze psychopatické vlákno, že. |
|