|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Angold, 13.11.2017 Podle mě, když kousnete do kvalitní Melodie, tak je zpočátku plná, příjemně "ušlechtilá", až později s nakysle ostřejším koncem. Ty horší jsou pouze jalově kyselé. "Erdéčko" může leckdy působit při dalších soustech už trochu fádně. Ale kupované jsou... celý příspěvek > | | Topstar plus, 13.11.2017 Tak já už jsem dostal soukromě vynadáno od pana Fialy, že propaguju pořád jednu odrůdu, ale pochopte, že ty novější sorty jsou fakt všechny na jedno kopyto, ať koupíte z toho Německa, co chcete, nic nevybočuje na nějakou výraznější úroveň. Jedině se... celý příspěvek > | |
| | Goldstar, 13.11.2017 Tak se hošové všichni pochvalte, jací jste pašáci,ale otázkou zůstává, jestli lze ze studenější polohy posuzovat kvalitu Opálu, který v této poloze svoje nejlepší chuťové vlastnosti nikdy nerozvine a zůstane jen průměrným nasladlým jablkem. Podobně... celý příspěvek > | | Goldstar, 12.11.2017 To je oblíbené jablko pana Vinšálka, který jako jeden z mála o něm psal. Mně odumřela celá větev i s roubem Goldstaru. Tady se v jednom obchodě dají každý rok koupit. V minulém roce byly i poměrně sladké, což jim někdy chybí. Celkem dobře konkurovaly... celý příspěvek > | | Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 12.11.2017 Tak, tak, byla to jistota kvality, ani člověk nemusel nikam cestovat. Taky se občas vyskytlo něco, co nebylo v oficiální nabídce. Pro mě to byly hlavně meruňky a broskvoně. Co se týče předražených kontejnerovaných stromků, tak bohužel to ještě... celý příspěvek > | | Zerav obrovský a západní, 12.11.2017 Prosím Vás pěkně, vůbec ne. Tady ty vzrůstné plikáty zmizely a nejsou už asi druhý třetí rok. Ke plotu do stínu za barákem na odstínění čumilů výborná věc. Tlačí se nahoru jak ve stínu, tak v kamení (kamenitá půda). Buxusy sežraly housenky, tak jsem... celý příspěvek > | | Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 12.11.2017 A já bych zase dodal, že jediná záměna, která se hodně vyplatila, byl zaslaný stromek Vistarichu z kterého se vyklubal Jayhaven. Možná jedna z nejperspektivnějších broskvoní posledních let. To proto, že může poskytovat plody té nejtypičtější... celý příspěvek > | | Delor, 12.11.2017 Ano, strupovitost taky prakticky žádná. | | Topper - senzorické zhodnocení destilátu, 12.11.2017 Kdysi jsem Topper kupoval. Vyklubala se z něho zřejmě Valjevka. Rozhodně nerostl slabě, ba naopak. Plody do červena také nebyly, jak píše zakladatel vlákna. | | Angold, 12.11.2017 Jsem příznivcem ostřejších chutí (Topaz), který může být ve vyšších polohách až nejedle kyselý, což chápu. Nejsem ale moc velkým příznivcem Boskopa, ale spíš například Melodií, kde na druhou stranu mohou být plody s plnější chutí a koncovou... celý příspěvek > | |
| | Zerav obrovský a západní, 12.11.2017 Taky by mě zajímalo proč nelze tyhle vzrůstné "plikáty", které rostou dobře i ve více zastíněných místech už vůbec k dostání, alespoň tady nejsou. | | Angold, 12.11.2017 Byly hodně dobré, Vojto. Pár bych jich na zkoušku koupil a kdyby byl Opál stejně úrodný a nenáročný jako Resista, tak bych se vůbec nezlobil. Koupené Opály byly chutnější než Luny v zimě a Luny překvapivě na jaře, kdy Opál už trochu "vyšeptal". | | Topper - senzorické zhodnocení destilátu, 12.11.2017 Škoda, že se Topperu věnoval jen první příspěvek vlákna. Tato slivoň je v prodeji, i když nechápu přirážku 100 Kč jen za to, že se jedná o sloupovitou odrůdu. Jsou tady zmínky o přirovnání chuti k Domácí švestce, ale taky příspěvek, kde kdosi nejvíce... celý příspěvek > | | Delor, 12.11.2017 DELOR nezklamal. Plody oproti Topazu mnohem větší (není podmínkou), a to při minimální péči. Zvláštní je, že oproti vedlejšímu Kidd´s Orange, jehož plody většinou hnily už na stromě, a co neshnilo na stromě, shnilo v bedně, takže jich zůstalo, co by... celý příspěvek > | | Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 12.11.2017 ...a jediná prodejna v okolí nabízela kontejnerovaný stromek za 450 Kč.
To je samozřejmě lumpárna. Bohužel se praktikuje proti všem obchodním zvyklostem asi všude. Normálně se totiž neprodané zboží zlevňuje a ne naopak. V zahradnictvích, než aby... celý příspěvek > | |
|
|
|
|