|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 29.3.2018 V tom je právě ten paradox, že jinak odolné Kioto a Big Red v květu a po něm, tentokrát vymrzly. Zřejmě narašily dříve a v únoru jim těch -10°C "bohatě stačilo". Ten teplý leden byl rozhodující. Nejhorší meruňkou z Escande je Pinkcot. Ten vymrzne v... celý příspěvek > | | Zmrzlé květní pupeny meruněk, 27.3.2018 Nakonec to bude stejné jako vždy. Když to nezmrzne v květu, tak pupeny zmrznou v únoru po teplém lednu. Dobře vypadají lednické a veselské odrůdy. Ty z Escande nikoliv. | |
| | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 21.3.2018 Myslím, že letošní opožděné kvetení meruněk se bude moc hodit. Kolikrát tady už meruňky kolem 20. března kvetly. Tentokrát je k tomu hodně daleko. Dalo by se to nazvat: "kde mráz pomáhá", respektive kdy pomáhá. | | Kadeřavost - postřik dnes?, 29.1.2018 Ano, dnes. A to jak po prohlídce pupenů, tak i podle Ametu. Championem. | | Už vám leze podzimní česnek?, 6.1.2018 Ne. | | Dicolor, 26.12.2017 Do Vánoc jedině v chlaďáku. Dicolor bych srovnával jen s těmi novějšími odrůdami, kde podle mě obstojí slušně. Fotka moc pěkná, Míťo, lákavá. | | Harbritte snad nikdy nezklame, 26.12.2017 S broskvoňovými semenáči všeho druhu mám stejnou zkušenost. Jinak onen pán se samozřejmě nejmenuje kinahoj. Nevím, jestli se ještě ozve, ale jeho charakteristika chuti u plodů Elberty je dosti trefná. Je opravdu "plnotučná". Co se týče Toptaste,... celý příspěvek > | | Harbritte snad nikdy nezklame, 23.12.2017 Já mám stromky na Adesotu z Clivie BA. Tedy snad se jedná o Adesoto. Ten Jayhaven má nějaký slivoňový podrost (viz. vlákno Jayhaven), ale jaká je to podnož to ví jen ten, kdo stromky "vyráběl". Stromky jsou za cenu kolem 23 Euro. Ten poslední... celý příspěvek > | | Zvonkové, 21.12.2017 Zvonkovému definitivně odzvonilo, jak píše jeden pisatel v tomto vlákně? Ne, s paní Mílou v předchozím příspěvku na to máme jiný názor. | | Harbritte snad nikdy nezklame, 21.12.2017 Tady vládnou jabka, proto žádný ohlas kinahoji . Každý broskvař je vzácný. Bylo jich víc, ale zřejmě je to přestalo bavit. Zmiňuješ Elbertu, ale nepěstuješ ji. Škoda. Možná bys byl překvapený. V popisu chuti Harbrite se shodujeme. Na Avalon... celý příspěvek > | |
| | Jaká bude Resista?, 18.12.2017 Moji letošní Resistu bych označil za "šmejd". Právě, že je nakyslá a celkově podivná. Oproti tomu Zvonkové má chuť mnohem přirozenější, rozhodně není kyselé. Z teplých poloh příjemná, svěží, navinule sladká chuť. | | Jaká bude Resista?, 15.12.2017 Nemůžu potvrdit o Resistě to, co Ivan ze Sezimova Ústí. Mnohem víc mi chutnalo třeba Zvonkové, které mi tady zaplodilo na zapomenutém neoznačeném roubu. Pro mě má Zvonkové mnohem lepší chuť, i když je to pro dost lidí méně zajímavá stará odrůda. | | Jayhaven, 15.12.2017 K příspěvku Roniho není co dodat. Co se týče odolnosti květů proti mrazu, tak prozatím u Jayhaven těžko říct, mám ji krátce. Pokud jde o kadeřavost, tak i když jsem ji letos těžce nezvládl, Jayhaven se zdá proti této chorobě slušně odolná. | | Harbritte snad nikdy nezklame, 15.12.2017 U HARBRITE bych odhadoval, že je vhodná spíše do teplých poloch, kde pravděpodobně poskytuje lepší kvalitu plodů. V tomto ohledu jsem si na ní nikdy nemohl tady u mě stěžovat. Z vyšších poloh nebyly názory tak příznivé. Odolnost květů proti mrazu je... celý příspěvek > | | Fantastická Konference, 15.12.2017 Díky za názor, patnáct padesátko. Stále jsem hodně odrůd neochutnal, ale stejně si myslím to samé, co I.F., že Konference patří do té nejvyšší ligy, i když může ledaskdo dávat přednost kořenitějším hruškám. I nekořenitá hruška může být skvělá. Škoda,... celý příspěvek > | |
|
|
|
|