|
Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 8.6.2018 Primissima Delbard na BSB pomalu odchází. Nemám letos ani žádné plody. Kdybych měl, počítám, že by dozrály tak kolem 20. 6. V tom je to kouzlo. |
|
Primissima Delbard, 8.6.2018 Z těch raných bělomasých zkuste SPRINGTIME: Poskytuje prozatím asi nejchutnější plody. |
|
|
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 8.6.2018 Jen nepatrně změknuvší Spring Blush jakoby moučnatí, kdežto první zralé Leskory působí jako vždy meruňkovějším dojmem. Takovým tím pravým. A to jsem chutnal ty drobné. Samozřejmě blahopřeji všem komu Tsunami nezmrzlo a mají více plodů. Zvláště... celý příspěvek > |
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 8.6.2018 Co se týče momentální chuti Spring Blush a Tsunami, tak bych ji popsal jako zpočátku poměrně příjemnou, zdánlivě meruňkovou, ke konci pak takovou nijakou, zcela v duchu jiných meruněk z Escande. Byly by to cenné odrůdy z hlediska velmi rané zralosti,... celý příspěvek > |
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018 Těžko uvěřit. |
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018 Při přeplození je kvalita malých plodů určitě horší. Na druhou stranu z mého klonu Redhavenu nevytáhnu pro mě uspokojivou kvalitu ani když je plodů málo a jsou obří. Na těch mých fotkách se u Leskory nejedná o přeplození. Ty shluky nejsou úplně... celý příspěvek > |
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018 Ještě jsem zapomněl na hrůzostrašně neodolný Pinkcot. Naprosto nevhodná odrůda do našich podmínek. Zvláště v tomro ovoci přejícím roce, kdy i tentokrát vymrzla v pupenech kompletně. Už jsem jednou psal, že je škoda, že se v Lednici na Moravě nezaměří... celý příspěvek > |
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018 Pár plodů Spring Blush a Tsunami nestojí za řeč, a už vůbec neplánuju výsadbu "tých cocotov", mám na mysli meruňky s koncovkou COT. Stačí mi úplně totálně neodolný Tomcot, který vymrzá jak v pupenech, tak i v květu a po něm. Jen pro porovnání vkládám... celý příspěvek > |
|
Flamingo, 1.6.2018 Ještě jednou pro PP k Pejřimovu. Co takhle zkusit Flamingo? |
|
Broskvová sezóna 2011, 1.6.2018 V posledním čísle Zahrádkáře vyšel další díl "pomologického atlasu" o odrůdách broskvoní. Utekl mi druhý díl, nemáte ho někdo? |
|
|
|
Nejranější odrůdy meruněk, 1.6.2018 Žloutne to, žloutne, ale zdaleka ne tak rychle jako na Slovači. Škoda, že se v Lednici nebo Veselé u Piešťan nepokouší také o nějaké meruňky, které by zrály v tomto období. Tam se totiž šlechtí meruňky vhodné do našich podmínek, odolnější, leckdy i... celý příspěvek > |
|
Nejranější odrůdy meruněk, 30.5.2018 Kampak se tady hrabeme na Nitru. Momentálně jsou ale největším hitem polní jahody a třešeň Karešova. Jinak ovšem tyhle meruňky z Escande se moc do středoevropské zimy nehodí. Je třeba oddělit zrno od plev a tyhle meruňky z Escande jsou právě ty... celý příspěvek > |
|
Skvrny na broskvích, 29.5.2018 Zobonosky. |
|
Poznej ptáka, 24.5.2018 Máme tady ptáka, jehož zpěv jsem tady dříve neslýchával. Viděl jsem ho zatím jen z dálky. Je zhruba velikosti kosa, pravděpodobně světle hnědý. Zpěv je pronikavý. Dvě tři přerušované krátké melodie. Nevím přesně jak se tomu říká. Ve "zpěvníku" Hlas... celý příspěvek > |
|
Aprix 116, 24.5.2018 Mě by spíš zajímalo, jaké super rané "špeky" zrají právě teď u Milana na zahradě. |
|