Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 8.6.2018
Primissima Delbard na BSB pomalu odchází. Nemám letos ani žádné plody. Kdybych měl, počítám, že by dozrály tak kolem 20. 6. V tom je to kouzlo. 
Primissima Delbard, 8.6.2018
Z těch raných bělomasých zkuste SPRINGTIME: Poskytuje prozatím asi nejchutnější plody. 
Nejranější odrůdy meruněk II, 8.6.2018 Obsahuje fotku
Jen nepatrně změknuvší Spring Blush jakoby moučnatí, kdežto první zralé Leskory působí jako vždy meruňkovějším dojmem. Takovým tím pravým. A to jsem chutnal ty drobné. Samozřejmě blahopřeji všem komu Tsunami nezmrzlo a mají více plodů. Zvláště... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 8.6.2018 Obsahuje fotku
Co se týče momentální chuti Spring Blush a Tsunami, tak bych ji popsal jako zpočátku poměrně příjemnou, zdánlivě meruňkovou, ke konci pak takovou nijakou, zcela v duchu jiných meruněk z Escande. Byly by to cenné odrůdy z hlediska velmi rané zralosti,... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018 Obsahuje fotku
Těžko uvěřit. 
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018
Při přeplození je kvalita malých plodů určitě horší. Na druhou stranu z mého klonu Redhavenu nevytáhnu pro mě uspokojivou kvalitu ani když je plodů málo a jsou obří. Na těch mých fotkách se u Leskory nejedná o přeplození. Ty shluky nejsou úplně... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018
Ještě jsem zapomněl na hrůzostrašně neodolný Pinkcot. Naprosto nevhodná odrůda do našich podmínek. Zvláště v tomro ovoci přejícím roce, kdy i tentokrát vymrzla v pupenech kompletně. Už jsem jednou psal, že je škoda, že se v Lednici na Moravě nezaměří... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018 Obsahuje fotku
Pár plodů Spring Blush a Tsunami nestojí za řeč, a už vůbec neplánuju výsadbu "tých cocotov", mám na mysli meruňky s koncovkou COT. Stačí mi úplně totálně neodolný Tomcot, který vymrzá jak v pupenech, tak i v květu a po něm. Jen pro porovnání vkládám... celý příspěvek >
Flamingo, 1.6.2018 Obsahuje fotku
Ještě jednou pro PP k Pejřimovu. Co takhle zkusit Flamingo?
Broskvová sezóna 2011, 1.6.2018 Obsahuje fotku
V posledním čísle Zahrádkáře vyšel další díl "pomologického atlasu" o odrůdách broskvoní. Utekl mi druhý díl, nemáte ho někdo? 
Nejranější odrůdy meruněk, 1.6.2018 Obsahuje fotku
Žloutne to, žloutne, ale zdaleka ne tak rychle jako na Slovači. Škoda, že se v Lednici nebo Veselé u Piešťan nepokouší také o nějaké meruňky, které by zrály v tomto období. Tam se totiž šlechtí meruňky vhodné do našich podmínek, odolnější, leckdy i... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk, 30.5.2018 Obsahuje fotku
Kampak se tady hrabeme na Nitru. Momentálně jsou ale největším hitem polní jahody a třešeň Karešova. Jinak ovšem tyhle meruňky z Escande se moc do středoevropské zimy nehodí. Je třeba oddělit zrno od plev a tyhle meruňky z Escande jsou právě ty... celý příspěvek >
Skvrny na broskvích, 29.5.2018
Zobonosky.
Poznej ptáka, 24.5.2018
Máme tady ptáka, jehož zpěv jsem tady dříve neslýchával. Viděl jsem ho zatím jen z dálky. Je zhruba velikosti kosa, pravděpodobně světle hnědý. Zpěv je pronikavý. Dvě tři přerušované krátké melodie. Nevím přesně jak se tomu říká. Ve "zpěvníku" Hlas... celý příspěvek >
Aprix 116, 24.5.2018
Mě by spíš zajímalo, jaké super rané "špeky" zrají právě teď u Milana na zahradě. 
Další diskuze:  241242243244245>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika