|
Orangered, 20.6.2018 No ustala... spíš je těžké rozeznat nezralý plod od toho právě zralého. Všechny jsou totiž prakticky stejně pevné. Co se týče fotek a příspěvků pana z Trnavska, tak pro mě mají velký význam. Škoda. Vaše fotky bych ocenil. Já to všechno fotím malinkým... celý příspěvek > |
|
Springtime, 20.6.2018 Nádherný mourek. Doufám, že není vyfocený naposled. Jinak přeju dobrou chuť. Springtajmu jsem se už "naospevoval" dost. |
|
|
|
Velmi rané broskve, 20.6.2018 Vrátíme se k velmi raným a raným broskvím. Takto zatím vypadají ty nejranější žlutomasé. |
|
Nejranější odrůdy slivoní, 20.6.2018 Švéd nebo Němec, ať už jsou zralé, protože meruněk už máme plné "břuchy". Decentní Herman by se pro zpestření hodil. |
|
Velmi rané broskve, 19.6.2018 Jen pár poznámek ve zkratce. HALEHAVEN je jedna z nejchutnějších broskví, které lze ve vhodné poloze vypěstovat ve zdejších podmínkách. V teplých letech, které nastávají určitě.
EARLY RH je nadějná odrůda, poskytující broskve typicky broskvové... celý příspěvek > |
|
Nejranější odrůdy slivoní, 19.6.2018 Začíná vybarvovat jedna z mých nejoblíbenějších německých odrůd švestek - slíva HERMAN. Nezbývá než trochu zafandit: Tak Hermane poď, poď, poď. |
|
Broskvoň Rich May, 19.6.2018 U mě je pikantní hořkost kolem pecky naprosté plus. Ani nevím, kdy naposled nějaká byla. Horší je jalovost, mdlost. My, co nejezdíme do Rakúska, jsme závislí na domácím trhu se stromky. Takže žádná Sagitaria nám tady nehrozí a kdo ví, co vyleze z... celý příspěvek > |
|
2018 prvni merunky dozravaji, 19.6.2018 Současné vybarvení některých odrůd. Protože vybarvuje i Farbaly, bude to záměna. To jsem nečekal, že i Strážnice... Tak snad bude pravý alespoň Farhial. |
|
Orangered, 19.6.2018 Škoda, že nepřidáte nějaké fotky, pane z Trnavska. Mám takový dojem, že v letošní zrychlené sezóně, nebudou plody tak vybarvené, jako na fotkách z roku 2015 v tomto vlákně. Fantastická "power" meruňková chuť momentálně ustala. Náchylnost na... celý příspěvek > |
|
Královna Hortenzie, 16.6.2018 To nemůžete, ale jak píše pan Jelen: chuť má výbornou. Je to odrůda vhodná hlavně na přímý konzum jako skvělá pochoutka. |
|
|
|
Orangered, 16.6.2018 Pokud nyní utrhnete zralejší plod Orangeredu, kteý je sice ještě dosti pevný a má poměrně tuhou dužninu, tak nemáte sice "nebíčko v papuľke", jak říká Milan, nýbrž narazíte na Orangered, který má stále dosti kyselin a jeho chuť je velmi slušně... celý příspěvek > |
|
Meruňka Veselka, 16.6.2018 Jedna z nejznámějších veseľských meruněk - VESELKA je zatím vybarvená jen částečně. |
|
Broskvoň Rich May, 16.6.2018 Je, Pavle, opravdu slabě rostoucí odrůdou, jak to uvádí Thomas Jan v Zahrádkáři? Třeba jako Modřinka? |
|
Ninfa, 16.6.2018 Italská NINFA v porovnání s naší Leskorou neobstojí v žádném ohledu. Chutnější jsou i meruňky z Escande. Něco podobného jako Ninfa je odrůda Bebeco. |
|
Leskora, 16.6.2018 Leskora je odrůda mimořádného významu. V rychlosti dozrávání v letošním roce "dýchala na záda" i těm nejranějším meruňkám. |
|