|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Meruňka Marlen, 19.3.2019 To jste si vybral pěkné téma, Martine. Vida. Co si tak vzpomínám, tak nejvíc byl s touto odrůdou MARLEN nespokojen Mirek from Břeclav. Přesně to samé vyjádřil, myslím, i Jirka from Frýdek. To znamená nespokojenost s nízkou plodností. Já mám u ní zase... celý příspěvek > | | Zmrzlé květní pupeny meruněk, 19.3.2019 Aurora a Big Red jsou jen "malé ryby", takových mám víc. Velké stromy na tom jsou lépe. Ale i ostatní "malé ryby" přežily bez újmy tu jednu únorovou noc s -7°C. Co bude dál, uvidíme. | |
| | Ukrajinské broskvoně, 19.3.2019 Broskvoň Ševčenko nabízí k prodeji Spomyšl. Mají uvedeno, že se jedná o bělomasou odrůdu. | | Zmrzlé květní pupeny meruněk, 19.3.2019 Na fotkách pravděpodobně zmrzlé květní pupeny (tmavé, malé - zastavené rašení) meruněk Big Red a Aurora. | | Sundrop a Goldrich (tři porovnání), 19.3.2019 O uplynulém víkendu jsem koupil a zasadil Goldrich. V zahradnictví mně bylo řečeno, že je částečně mrazuvzdorná a částečně samosprašná. Ale ted se se dočetl, že potřebuje opylovače, nejlépe Sundrop. Tuto ale vy vsazenu nemáte. Jak je to tedy s... celý příspěvek > | | Zahradnictví Spomyšl, 18.3.2019 K tomu, co jsem napsal, bych ještě dodal velice trefnou hlášku od jednoho pána, že totiž ty broskvoně původem ze Středomoří, co proává Spomyšl, by bylo lépe naházet na hromadu a zapálit, než je prodávat. Zase to jsou ale sorty ne zcela běžně... celý příspěvek > | | Zahradnictví Spomyšl, 18.3.2019 Spomyšl má různé dodavatele, takže kvalita je různá. Například, když má Spomyšl nebo Ostroh něco z Plantexu, tak byla kvalita vždycky na úrovni. Ty broskvoně z jižní "ciziny" jsou ze Spomyšle o dost horší. Mluvím za sebe. | | Opál, 14.3.2019 Každému ale chutnat nemusí. Soused po degustaci Opálu prohlásil, že není nad Goldeny. | | Rozkvétání 2019, 14.3.2019 U nás ještě nic, Jardo. V nejbližších dnech to nevypadá. Uvidíme, co udělá z meruňkami teplá neděle. Pak zase za kamna vlezem, takže dobrý. | | Royal Majestic, 14.3.2019 Chápu, přesto musím ocenit kvalitní "materiál" původem z Plantexu. Jinak nelze jistě čekat nic převratného. | |
| | Opál, 14.3.2019 Opály stále drží, jak helvétská víra. Teplota skladování 9°C. | | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 14.3.2019 Blíží se doba, kdy zažne opět úřadovat nejzávažnější škůdce hrušní - plodomorka hrušková. Pozor - umoří Vám většinu hrušek na stromě, než řeknete švec. | | Bergarouge, 14.3.2019 Já nemám žádné větší problémy s mšicemi na marhuľách. Nejvíc trápí mšice švestková na broskvoních, méně už na samotných švestkách. Pořád věřím na to "placebo" Prev-B2, což je ten pomerančový olej. Jen bych potřeboval vydržet pravidelně aplikovat a... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh peckovin 2019, 14.3.2019 Protectus zatím není běžně v prodeji, takže si opět vystačím s klasikou - Horizon, Signum, Zato, Talent, Teldor. V minulém roce byly díky suchu výborné výsledky i s tímto obstarožním sortimentem. | | Red Prince / Red Jonaprince, 14.3.2019 V tomhle vlákně se můžete pokochat fotkami, pane karelko- Karle. Zatím nejvíc mně chutnaly ty vyfocené Marniky na začátku vlákna. V dalších letech jsem na takové už nenarazil. Jinak vždy pouze "tuctová jonagoldovina", ať už se ty mutace nazývají, jak... celý příspěvek > | |
|
|
|
|