|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Diana, 16.4.2019 No, je to záhada 212.49 MH. Když si vezmete, že původní Elberta má zvonkovité květy, tak její semenáč Diana by měl mít květy také zvonkovité - viz. přiložené fotky z atlasu. | | Radosť, 16.4.2019 Mně se to líbí. Skleník máte jen pro tuhle broskvoň, nebo v něm pěstujete i zeleninu? Stromek vypadá zdravě. Žádné Pseudomonas syringae a podobné schválnosti. | |
| | Kadeřavost už nyní, 16.4.2019 Kadeřavost listů broskvoně se letos nehledá snadno, ale při troše dobré vůle... | | Rozkvétání broskvoní, 16.4.2019 A jezdí ještě rychlík Laborec (Praha - Medzilaborce)? Asi těžko, co. Koukal jsem na tu nadmořskou výšku 326 metrů. Mrzí mě, že se všude neosvědčuje to Flamingo, protože to je skvělá odrůda na kterou po letech nedám dopustit. Je to dříč, co přitom... celý příspěvek > | | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 16.4.2019 Ráno měla povadlé listy falešná Rubista a byl nepatrný povlak ledu na vodě v sudech, takže nějaké ztráty plůdků určitě budou. Na velkých stromech ale s mrazovou probírkou moc nepočítám, i když není ještě všemu konec. Choulostivé kalifornské broskve... celý příspěvek > | | South Haven, 13.4.2019 Pořídil si někdo South Haven z Fytosu, když ho tam měli? Můžu jen litovat, že jsem v minulém roce nevyfotil ani květy, ani ten jeden plod z kontejnerovaného stromku. Asi skončil. Jsou tady nedaleko k dispozici skoro za pět stovek jiné dva... celý příspěvek > | | Toptaste, 13.4.2019 Jsem zvědavý, jak Toptasty probere mráz. Mám dojem, že mrazuodolnost květů není zrovna jeho předností. | | Radosť, 13.4.2019
| | Postřik proti mrazu, 13.4.2019 Nejvíc to odnesou menší stromky, u těch velkých bude probírka vítaná. Holomráz se mě ale ptát nebude, jak bych to ráčil chtít. | | Zmrzlé květní pupeny meruněk, 13.4.2019 Co si tak vzpomínám, když tady naposledy sněžilo do kvetoucích meruněk, že jsem měl tenkrát největší obavu o moniliový úžeh. Kupodivu byla úroda slušná, bylo totiž neustále jen kolem nuly a chemie úžeh porazila, i když ne zcela. | |
| | Zmrzlé květní pupeny meruněk, 12.4.2019 Případné ztráty na Vysočině Tě, Mimmo, mrzet nemusí, když je v záloze ta "Bŭlgariya". Každopádně pohled na malé plody meruněk na Tvé fotce nikdy nezevšední, protože je to ovoce stále poměrně vzácné. Tady je díky suchu vývoj plodů tak trochu... celý příspěvek > | | Chytili sa vrúble?, 11.4.2019 Někdy se stane, že vrúble naroubované v jednom roce, obrazí až v roce dalším. Mně třeba druhý roub Beurré Easter na Generálovi L. vyrašil až letos, to samé i Beurré Six. | | Vždycky Redhaven, 11.4.2019 Až podle dozrávání plodů. FM3 před globálním oteplováním dozrávala kolem 25,7. V Praze asi dříve. Na ranější odrůdu jde často dobře od pecky. To je v tomto období dozrávání žlutomasých odrůd zcela výjimečné. V těchto horkých letech tam bude větší... celý příspěvek > | | Rozkvétání slivoní, 11.4.2019 Tak jedině zpátky na lyže. Pak zase hic a voda nikde. | | Rozkvétání broskvoní, 11.4.2019 Dosluhující ENVOY nebyl špatný, ale na výkonost a kvalitativní vyrovnanost Flaminga neměl. Zajímavé je, že tomu tak u Flaminga nebylo všude (MV, J.1968). | |
|
|
|
|