Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Úroda meruněk 2019, 22.6.2019 Obsahuje fotku
Perníkář zdraví Hustopeče. Tak jsem koštnul první slušně zralou NINFU, no a je to ta známá "jižanská" chuť. Vypadá to jako meruňka, ale chutná to tak neurčitě, spíš jako ryngle. Špatné to není, třeba pro toho, kdo nevyžaduje vyloženě chuť meruňky.... celý příspěvek >
Královna Hortenzie, 22.6.2019 Obsahuje fotku
A co vaše višně? Taky si pochutnáváte na osvěžujících sladce kyselých višních - skleňovkách Královny Hortenzie?  Velká pochoutka.
Sady a vinice, 22.6.2019
To určitě. Když jsem se na tohle téma před lety dotazoval, tak mi bylo řečeno, že by takový čistě vyhraněný časopis tady u nás neměl dobrou prodejnost. Co se týče tohoto slovenského časopisu, tak je to dobrá příležitost pro pana Milana Fialu, dávat... celý příspěvek >
Mšice na švestkách a rynglích postřik, 22.6.2019
Nedávno nám Ivan popřál dobrú chuť s glyfosfátikom. Teď by se hodilo popřát nám dobrú chuť s pirimicarbem (2-(dimethylamino)-5,6- dimethylpyrimidin-4-yl- dimethylkarbamát). Myslím mně, panu Walterovi a Jirkovi. 
Radosť, 22.6.2019
To mě mrzí, že nemáte z Radosti radost. Mně začala podivně skomírat asi třetí nebo čtvrtá Sunhavenka. Jelikož se při zavlažování propadá hlína kolem stromku do chodeb od myší, tak si myslím, že to způsobují právě myši. To není jediný stromek, co se... celý příspěvek >
Teda ale, vážení, první zralé LESKORY strčí všechny velmi rané odrůdy hravě do kapsy. Totální meruňková špička, mega lahůdka, pravá meruňková chuť.   Tu Leskoru snad museli vykřížit s nějaké odrůdy příbuzné s VP.
Mšice na švestkách a rynglích postřik, 22.6.2019
Když i pro příznivce maximální chemické ochrany  - KUKYHO je Pirimor moc jedovatý, tak to už je co říct. 
Orangered, 22.6.2019 Obsahuje fotku
Pomalu začíná vybarvovat i jedna z nejzajímavějších odrůd meruněk starého sortimentu - ORANGERED. Letos s ideálním množstvím plodů. 
Z toho starého sortimentu velmi raných odrůd bych podle chuti ohodnotil tyto meruňky.  1. místo TSUNAMI, AURORA 2. místo SPRING BLUSH 3, místo NINFA, která ale zraje až současně s Leskorou. 4. místo THYRINTHOS TSUNAMI líbivá,... celý příspěvek >
Meruňka Vesprima, 22.6.2019
Všech možných i nemožných meruněk je letos fakt hodně, až moc. Vesprima tady ještě dlouho vybarvovat nebude. Bulharská lidová republika má tradiční náskok. 
Úroda meruněk 2019, 21.6.2019 Obsahuje fotku
Italská NINFA, se nemůže s Tsunami vůbec srovnávat. Jak vidno trpí strupovitostí plodů, je pozdnější (i když dovezená je v obchodech k mání už dlouho), navíc méně chutná. 
Meruňka Tsunami, 21.6.2019 Obsahuje fotku
Musím uznat, že TSUNAMI je asi nejchutnější odrůda z dnes už staršího sortimentu velmi raných meruněk. 
Mšice na švestkách a rynglích postřik, 16.6.2019
Kdo se ale nebojí "jedů", tak musím říct, že ten Pirimor funguje opravdu znamenitě. A to i zbytek ponechaný několik dnů v malém postřikovači. Mluvím o silně napadených výhonech obalených mšicí švestkovou, kde vetší mšice proudí i po kmeni nahoru dolů... celý příspěvek >
Úroda meruněk 2019, 16.6.2019 Obsahuje fotku
Tsunami má přesně 7 plodů, které praskají ve švu. Mám druhý stromek, protože první byla záměna. Tsunami každý rok po vyrašení jakoby skomírá, nakonec se probere a roste. Když pominu, že Harcot a Harogem v zahraničí už nikoho nezaujmajú, tak jsou to... celý příspěvek >
Úroda meruněk 2019, 13.6.2019 Obsahuje fotku
První domácí šťavnaté meruňky jsou tady. Vysoce si cením ranosti této odrůdy, i když není prakticky vůbec odolná proti mrazu v květu. Thyrinthos byla jediná meruňka poškozená letošním mrazem, který ale provedl perfektní probírku. 
Další diskuze:  206207208209210>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika