|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Meruňka Veselka, 1.7.2019 VESELKA je asi nejhorší meruňkové zklámání vůbec. Člověk by řekl, že limitem pro některé odrůdy v pěstování je PPV, ale i tam kde se zřejmě nevyskytuje jsou podobné problémy u pěstitelů a to hnití plodů ještě před dozráním. Přitom strom roste... celý příspěvek > | | Velmi rané broskve, 1.7.2019 Škoda, že Milan Fiala preferuje jen ty meruňky, už jsme tady mohli jistě mít řadu novinek. Pavel CZ. pěstuje už nějaký čas snad opravdu velmi rané broskvoně, zrající před Springcrestem a Harbingerem, což jsou první rané odrůdy zde u nás rozšířené. Ty... celý příspěvek > | |
| | Úroda meruněk 2019, 1.7.2019 Na nejzazší měkkou "marmeládovou" konzistenci LESKORY nemá chuťově momentálně žádná odrůda. V této souvislosti mohu opět připomenout senického Paľa, který zvolil Leskoru jako svoji jedinou meruňku s universálním použitím plodů. Co se týče dalších... celý příspěvek > | | Úroda meruněk 2019, 1.7.2019 No, jo, barevně není nad Milanovy červené marhuľky. Co se týče prvních zralých plodů Soledane, tak na to, že se jedná o hůře vybarvenou marhuľku, tak první zralé plody nějak zvlášť nepřesvědčily. Chutnější je Sweet Red a tradičně chuťově zajímavý... celý příspěvek > | | Velmi rané broskve, 1.7.2019 Taky mně vybarvují první plody. - Harbinger, Springcrest, Springtime a Redwin. Prostě klasika, žádná modernizace sortimentu se nekoná. Musel by se vyskytnout nějaký nadšenec do broskví typu Milan Fiala. Zkoušel jsem nějakou inovaci přes Spomyšl, ale... celý příspěvek > | | Goldrich meruňka, 24.6.2019 Takéto odrody už v cudzine nikoho nezaujímajú. Goldrichu přesto stále fandím. | | Mšice na švestkách a rynglích postřik, 24.6.2019 Myslivec myslí, že mydlář mydlí myš mýdlem. Petr z H "mydlí" zase stromy, ale je to tejrání? Kontroloval jsem ten účinek Prev-B2 a budu v těch postřicích pokračovat. Nezdá se, že by to bylo úplné placebo. Bude to jen pracnější. | | Úroda meruněk 2019, 24.6.2019 Já jsem jen příležitostný stříhač, stříkač a sběrač. Obdivuju Váš Pinkcot, protože některé odrůdy mně zřejmě nejsou souzeny. Goldrich, VP, Sundrop, Harcot, Harogem, Bergeron - to všechno jsou stromy které "rostou do nebe", ale třeba ten... celý příspěvek > | | Ninfa, 24.6.2019 Ringlotová Ninfa tento rok se slušně velkými plody. | | Meruňka Veselka, 24.6.2019 Letos plodů tak do "mariáše", škoda. | |
| | Leskora, 24.6.2019 S Leskorou naprostá spokojenost, ostatně jako vždy. Dokonce jsem z tohoto vlákna zjistil, že si na ní pochutnal i rajčatový král - pan Vladimír. No tak vida. Bohužel už nikoliv pan PP, kterému zmrzla. | | Škodci jablon, 23.6.2019 Přesně tak. Lienek (slunéček) je hodně, ale mšic je taky pořád hodně, takže lenky nestíhají ani náhodou. Do pirimikarbu už jsem nešel, oprášil jsem dneska Milanův pomerančový olej PREV-B2 s placebo efektem. Takové to sranda stříkáníčko, jen aby se... celý příspěvek > | | Úroda meruněk 2019, 23.6.2019 Nádhera, pán Morvai. Já mám na Pincotu 3 plody. V květu je odolná hodně málo. Raduny jsem se tady nafotil dost, než mně zašla. Velmi povedená dvojka RADKA a LESKORA. Ani ty Spring Blušky nejsou špatné. Na to moje droboští slušně výrazná chuť.... celý příspěvek > | | Hrušně, 23.6.2019 Takhle by to mohlo už zůstat až do sklizně bez poškození hmyzem. Na začátku se podařilo poprvé po letech eliminovat plodomorku. | | Kordia je nepřekonaná, 22.6.2019 Taky každý den zobu maliny. Akorát, že se mně tady ty staré odrůdy nějak pomíchaly a nevím co je co. Maximálně bych tak poznal tu nejsladší ZEVU II. Snad. Koupil jsem si nové sazenice ZEVY II, takže uvidíme příští rok. Mám i ZEVU III. No a schlazené... celý příspěvek > | |
|
|
|
|