Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Úroda meruněk 2019, 2.7.2019
Já už jsem si od začátku zafixoval, že Petr z H je Petr z Hodonína, nevím proč. Nějak mi to pasuje k sobě. Tady je VP ještě zelená. Vybarvují částečně odrůdy zarjící asi tak týden před VP. Takový Hargrand je taky ještě zelený.
Orangered, 2.7.2019
Musí se počkat, až změknou. Ty spadlé jsou v optimální zralosti. Mně nějak zvlášť nehnijí. Letos jich je tak akorát pro skvělou chuť a velikost. V minulém roce jich bylo moc. Na to, jak silně kvetla se nakonec ty opadávající květy ve větru hodily ke... celý příspěvek >
Úroda meruněk 2019, 2.7.2019
Tak takhle pěknou Velkopavlovickou nemám.  Tady ještě nevybarvuje. V tom Hodoníně bude asi tepleji.
Obaleč švestkový 2019, 2.7.2019
Tak díky Vám, Michale, jsem se dneska mrknul na "eagri" a zjistil jsem, že začátek, konec letu motýlů a kladenení vajíček je už u konce. Úplně jsem to vypustil. Sice je všude mraky švestek, ale zase poškozené plody jak známo líp hnijou, takže bude... celý příspěvek >
Orangered, 2.7.2019 Obsahuje fotku
Možná, že plody této chuťově perfektní odrůdy ještě trochu dobarví, než dozrají. 
Soledáno, 2.7.2019 Obsahuje fotku
Mám takový dojem, že ani další plody Soledane nebudou lepší. Slabé vybarvení by nevadilo, ale dužnina je prozatím suchá a chuť fádní, nijaká.  Z fotky nakousnutého plodu se samozřejmě houby pozná, ale nemám důvod něco zkreslovat.
Sweet Red, 2.7.2019 Obsahuje fotku
První malé plody Sweet Red překvapily příjemnou sladkou chutí, jen s malým množstvím kyselin a šťavnatou dužninou. 
Jayhaven, 2.7.2019 Obsahuje fotku
Naprosto nevídaná věc, aby mně tady nějaká broskvoň takhle zdravě rostla. Zvlášť když je zasazená po staré RH bez výměny půdy. Slivoňová podnož, snad Adesoto, ale mírně podrůstá.
Tomcot, 2.7.2019 Obsahuje fotku
Plody Tomcotu jsou docela vybarvené, ale ani další plod nebyl zralý. Převažuje kyselost. Něco tady včera potloukly kroupy, ale pršelo jen málo. Bohužel.
Úroda meruněk 2019, 2.7.2019 Obsahuje fotku
Tenhle plod Tomcotu ještě nebyl zralý, ale nemohl jsem odolat. Jinak je to ale velmi neodolná odrůda vůči mrazu v květu, stejně jako třeba Pinkcot. Prostě to jsou ty "COTY".  Orangered nehnije. Goldrich letos nebude stát za nic, je na něm... celý příspěvek >
Velmi rané broskve, 2.7.2019
Šlechtitelia nikdy nespia, to máte pravdu. Chrlí na nás hlavně prostřednictvím pana Fialy jednu odrůdu za druhou. Osobně se v tom ztrácím. Chtělo by to vypíchnout nějakou již osvědčenou. Co si tak vzpomínám, tak pan Fiala tenkrát o Jayhaven psal, že... celý příspěvek >
Herman, 2.7.2019 Obsahuje fotku
Červnový propad byl velký, přesto zůstalo švestek všude hodně. Větve Hermanu jsou prohnuté až k zemi, co je na nich plodů. Pochybuju o nějak zvláštní kvalitě. Zbytečně úzkostná ochrana proti pilatce. Pilatku jsem nikde nenašel ani jednu.
Orangered, 2.7.2019 Obsahuje fotku
Nad Orangeredem plesám, vážení přátelé. Letos žádné mimořádné barvy, respektive slabší podíl červené, ale chuť velmi lahodná. Měkké plody "medově" sladké, výrazně šťavnaté. V tom posledním, nakousnutém vyfoceném plodu byla pecka ponořená ve... celý příspěvek >
Velmi rané broskve, 2.7.2019
Výborně, pane H.l.a.v.a.t.ý, výborně. Rovněž mi chybí v popisech rodičovské odrůdy. FLAMINGO také samozřejmě chválíme, až na pana doktora V.y.s.l.o.u.ž.i.l.a, který nechválí. Senický pán Paľo měl k Flamingu rovněž nějaké výhrady, ale křehkost dřeva,... celý příspěvek >
Herman, 1.7.2019 Obsahuje fotku
Taky budete mít tolik švestek? U Hermanu se bude jednat o první velkou úrodu, tak jsem zvědavý, jestli se potvrdí jeho snížená kvalita. 
Další diskuze:  206207208209210>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika