|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Úroda meruněk 2019, 2.7.2019 Já už jsem si od začátku zafixoval, že Petr z H je Petr z Hodonína, nevím proč. Nějak mi to pasuje k sobě. Tady je VP ještě zelená. Vybarvují částečně odrůdy zarjící asi tak týden před VP. Takový Hargrand je taky ještě zelený. | | Orangered, 2.7.2019 Musí se počkat, až změknou. Ty spadlé jsou v optimální zralosti. Mně nějak zvlášť nehnijí. Letos jich je tak akorát pro skvělou chuť a velikost. V minulém roce jich bylo moc. Na to, jak silně kvetla se nakonec ty opadávající květy ve větru hodily ke... celý příspěvek > | |
| | Úroda meruněk 2019, 2.7.2019 Tak takhle pěknou Velkopavlovickou nemám. Tady ještě nevybarvuje. V tom Hodoníně bude asi tepleji. | | Obaleč švestkový 2019, 2.7.2019 Tak díky Vám, Michale, jsem se dneska mrknul na "eagri" a zjistil jsem, že začátek, konec letu motýlů a kladenení vajíček je už u konce. Úplně jsem to vypustil. Sice je všude mraky švestek, ale zase poškozené plody jak známo líp hnijou, takže bude... celý příspěvek > | | Orangered, 2.7.2019 Možná, že plody této chuťově perfektní odrůdy ještě trochu dobarví, než dozrají. | | Soledáno, 2.7.2019 Mám takový dojem, že ani další plody Soledane nebudou lepší. Slabé vybarvení by nevadilo, ale dužnina je prozatím suchá a chuť fádní, nijaká. Z fotky nakousnutého plodu se samozřejmě houby pozná, ale nemám důvod něco zkreslovat. | | Sweet Red, 2.7.2019 První malé plody Sweet Red překvapily příjemnou sladkou chutí, jen s malým množstvím kyselin a šťavnatou dužninou. | | Jayhaven, 2.7.2019 Naprosto nevídaná věc, aby mně tady nějaká broskvoň takhle zdravě rostla. Zvlášť když je zasazená po staré RH bez výměny půdy. Slivoňová podnož, snad Adesoto, ale mírně podrůstá. | | Tomcot, 2.7.2019 Plody Tomcotu jsou docela vybarvené, ale ani další plod nebyl zralý. Převažuje kyselost. Něco tady včera potloukly kroupy, ale pršelo jen málo. Bohužel. | | Úroda meruněk 2019, 2.7.2019 Tenhle plod Tomcotu ještě nebyl zralý, ale nemohl jsem odolat. Jinak je to ale velmi neodolná odrůda vůči mrazu v květu, stejně jako třeba Pinkcot. Prostě to jsou ty "COTY". Orangered nehnije. Goldrich letos nebude stát za nic, je na něm... celý příspěvek > | |
| | Velmi rané broskve, 2.7.2019 Šlechtitelia nikdy nespia, to máte pravdu. Chrlí na nás hlavně prostřednictvím pana Fialy jednu odrůdu za druhou. Osobně se v tom ztrácím. Chtělo by to vypíchnout nějakou již osvědčenou. Co si tak vzpomínám, tak pan Fiala tenkrát o Jayhaven psal, že... celý příspěvek > | | Herman, 2.7.2019 Červnový propad byl velký, přesto zůstalo švestek všude hodně. Větve Hermanu jsou prohnuté až k zemi, co je na nich plodů. Pochybuju o nějak zvláštní kvalitě. Zbytečně úzkostná ochrana proti pilatce. Pilatku jsem nikde nenašel ani jednu. | | Orangered, 2.7.2019 Nad Orangeredem plesám, vážení přátelé. Letos žádné mimořádné barvy, respektive slabší podíl červené, ale chuť velmi lahodná. Měkké plody "medově" sladké, výrazně šťavnaté. V tom posledním, nakousnutém vyfoceném plodu byla pecka ponořená ve... celý příspěvek > | | Velmi rané broskve, 2.7.2019 Výborně, pane H.l.a.v.a.t.ý, výborně. Rovněž mi chybí v popisech rodičovské odrůdy. FLAMINGO také samozřejmě chválíme, až na pana doktora V.y.s.l.o.u.ž.i.l.a, který nechválí. Senický pán Paľo měl k Flamingu rovněž nějaké výhrady, ale křehkost dřeva,... celý příspěvek > | | Herman, 1.7.2019 Taky budete mít tolik švestek? U Hermanu se bude jednat o první velkou úrodu, tak jsem zvědavý, jestli se potvrdí jeho snížená kvalita. | |
|
|
|
|