Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vision, 6.10.2019 Obsahuje fotku
To jsem právě chtěl říct, že to není ani "Dušičková", ale ani President. Totiž ohledně doby zralosti. Řídil jsem se podle sdělení prodejce, že zraje v první polovině řijna, ale kdepak, je to první polovina září. S tím už asi člověk musí počítat, že... celý příspěvek >
Švestka Topfive, 5.10.2019
Co bych mohl vřele doporučit je TOPFIVE. I přes prozatím menší plody byla chuť báječná, stejná u všech plodů, dužnina zůstávala dlouho pevná. Chuť převelice příjemná, sladká, v žádném případě fádní, zajímavě aromatická. Společně s Toptaste asi... celý příspěvek >
Azura, 5.10.2019 Obsahuje fotku
Asi ne, i když tu kyselost nechápu. Většinou, když je na stromku příliš mnoho plodů, projevuje se to fádností. Částečně jsem naočkoval na Azuru Bystrickou muškátovou. Neříkám, že je to ten nejchutnější klon Domácí švestky, ale je to docela překvapivá... celý příspěvek >
Delor, 5.10.2019
V konkurenci Rubínů, Bohémií, Rubinol je DELOR (Golden Delicious x Lord Lambourne) možná méně známý, ale u mě se stal po Topazu druhou nejchutnější růbínovou odrůdou. Má totiž velmi zajímavou, dalo by se říci až originální příchuť a to i u těch... celý příspěvek >
Kidd´s orange, 5.10.2019
Pro příznivce kříženců Coxovy renety musím konstatovat, že tento pravděpodobně nejúspěšnější kříženec (známý i jinde ve světě) je letos velmi povedené chuti. Je tomu tak i u Vás? Teď, kdy je dužnina stále pevná, chruplavá, šťavnatá, ale je již patrná... celý příspěvek >
Toptaste, 3.10.2019 Obsahuje fotku
Nejosvědčenější německý kříženec se jmenuje TOPTASTE (Valor x Domácí švestka). Nebo-li Toptaste nepřekonaný. I při vysoké plodnosti a menších plodech zůstávají plody v super kvalitě. A to všechny, jeden jako druhý. Žádný nebyl ani nezrale nakyslý,... celý příspěvek >
Slivoň Haganta, 2.10.2019
Haganta už začala přezrávat, plody se u stopky zcvrkávají. Výhodou je, že přece jen vydrží na stromě déle než Valor. Lépe řečeno Valor přezraje a zfádní dost rychle. Předtím je dloho kyselý.Optimální zralost Valoru je velmi krátká a těžko... celý příspěvek >
Švestka Jojo, 2.10.2019
Menší plody zůstaly také kyslé. Většinu ale stejně rozklobali špačci, kyslé nekyslé. Jojo je asi největší loterie ze všech švestek, to máte pravdu.   
Topend, 2.10.2019
TOPEND je snědený. Chuť přijatelná. Sladká, ale méně aromatická. Možná, že to ani není Topend, ale nevím, co by to potom bylo za švestku. Oproti Hagantě jsou plody podlouhlejší, ne tak široké. Taková Haroma a Harbella se jeví v chuti mnohem lépe.... celý příspěvek >
Harbella, 30.9.2019
Zdá se, že Azura, Haroma i Harbella mají odlišnou chuť. Harbella na rozdíl od Haromy není tak ostrá, za to je plně švestkovitě sladká. Mohla by to být vylepšená ELENA.  
Haroma, 30.9.2019
Sytě žlutooranžová, pevná dužnina a poměrně výrazně ostrá chuť, to je HAROMA. Otázka je, jestli vždy dozraje. Osobně bych si přál nějakou pozdnější HANITU, ale prozatím to ani u Azury, Haromy, ani Harbely nevypadá. 
Slivoň Haganta, 30.9.2019 Obsahuje fotku
Jako nejspolehlivější ze starších pozdních odrůd slivoní se osvědčuje HAGANTA (Čačanská najbolja x Valor), která každoročně dozraje do dobré kvality. Je sladká i dostatečně švestkově aromatická (chutná). Momentálně má tuto kvalitu asi týden. Na... celý příspěvek >
Švestka Jojo, 30.9.2019 Obsahuje fotku
Švestku JOJO jsem také ještě nezatratil stejně jako Tophit, i když problém z dozráním do dobré cukernatosti je stejný. Špačci sice většinu plodů znehodnotili, ovšem, to co zbylo je právě teď v obstojné kvalitě, což je ale samozřejmě dost pozdě, takže... celý příspěvek >
Tophit, 30.9.2019
TOPHIT mám velice rád. Bohužel má problém s cukernatostí a to nejen on. Při zdárném dozrání je ale TOPHIT velice chutný. Co se týče moniliové hniloby, tak zdaleka nic nepřekoná náchylnost Presidentu a Oullinské renglódy. 
Děkanka robertova, 30.9.2019
Ta neuvěřitelná chuťová delikatesa se projevila až u letošním plodů Děkanky. V minulém roce byly spíše jen příjemně nasládlé. V životě jsem takovou hrušku nejedl. V té chuti je úplně všechno, dokonalá harmonie. Děkanku i Generála mám vedle sebe, ale... celý příspěvek >
Další diskuze:  201202203204205>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika