|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 8.4.2020 Všude jsou nějaké spálené květy i na Leskorách. Já se divím, že vůbec něco přežilo. Je to takový malý zázrak. | | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 8.4.2020 Všechno má svoje limity. Pan PP před Leskorou taky už dávno "nekleká". Škoda. Podle mě jedna z nejlepších raných odrůd. Zajímavá jak chuťově, tak v pozdnějším rozkvétání. S aplikací Championu se nějaký mráz přečkat dá. Možná, že né ve vyšších... celý příspěvek > | |
| | A je po meruňkách, 8.4.2020 Mě by zajímalo, jak v mrazu obstály ty módní novinky například Vanila Cot, Maya Cot, Lilly Cot, vůbec všechny tyhle COTY, pak Anegat, Colgát, Mediabel, Mogador, na víc si nevzpomenu. Myslím, že zlatá Lednice a zlaté Veselé u Piešťan, nebo se pletu?... celý příspěvek > | | A je po meruňkách, 7.4.2020 Pan PP tady jednou napsal, že se stříhají jenom vlasy. Můžu mluvit jen za sebe a já se s tím moc nepářu, takže VP jsem kdysi sesadil do hodně a hodně starého dřeva a dneska je tam, kde tenkrát. To samé jsem udělal nyní i s mohutným... celý příspěvek > | | A je po meruňkách, 7.4.2020 Je u Vás něco nového? Podobně jako ve filmu Marečku podejte mi pero, bych to nazval asi takto: Někteří dobří žáci zklamali, a ti vyloženě špatní naopak zazářili. Ten vyloženě dobrý - Goldrich, poskytující stabilně vysoké úrody na částečně chráněném... celý příspěvek > | | Broskvoň Inka, 7.4.2020 Kvete i nedoceněná polská broskvoň INKA. | | Rozkvétající broskvoně, 7.4.2020 Kvete, nikoliv jabloň Hana (název vlákna), ale rozkvetly broskvoně. Poškozeny mrazen jsou částečně Springcrest a více broskvoň O´Henry. A co Vaše, nikoliv réva, ale broskvoně? | | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 7.4.2020 Lenovy už mám jenom část, musela dát přednost jiným odrůdám, ale nechám ji asi znovu prostor. Letošní březnové mrazy byly pro ní jen legrace. Mnohem hůř dopadla Ledana a část Lejuny. Její sestra Frostina také uspěla na výbornou. Kompakta vypadá taky... celý příspěvek > | | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 7.4.2020 Ve srovnání s chutí Velkopavlovické všechno bledne. Chutnější meruňka zřejmě ještě nebyla objevena. Proto já si odrůdy, které zrají kolem VP nerad pořizuju. Veselku bych už zrušil, kvůli tomu hnití, ale teď, když si hrdě po největších mrazech... celý příspěvek > | | Co po Cresthaven?, 6.4.2020 Podvádějí všude. V nedalekém zahradnictví AZ-Garden jsem před dvěma lety koupil kontejnerovaného "praotce všech havenů" South Haven a sice vyrašil hodně pozdě, ale přece, nakonec další rok už ne. Byl jsem tedy rád, že měli posledního v kontejneru... celý příspěvek > | |
| | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 6.4.2020 Lerosu jsem měl jen krátce, zašla pravděpodobně na moniliový úžeh. Plody byly větší, chuť neoslnila, tak jsem si jí znovu nepořizoval. Na odolnost proti mrazu si nevzpomínám. Veselka musí pořádně dozrát, pak je výborná. Když pukne a shnije před... celý příspěvek > | | Rozkvétání meruněk v letošním roce II, 6.4.2020 Někdo se někde ptal, že se neuvádí v popisech odrůd doba kvetení. V této databázi odrůd se uvádí. Ovšem například u této odrůdy je v popisu kvetení protimluv.
| | Postřik proti monilioze, 6.4.2020 Fakt nevím. Možná, že se mně v tom postřiku srazilo to Zato. To byla Kukyho receptura na oddálení rezistence houby na Horizon, přidáním Zata. Každopádně ten postřik ani nesmrděl klasicky jako Horizon, nebo Talent. Nesmrděl vůbec. Jak říkám, do... celý příspěvek > | | Co po Cresthaven?, 6.4.2020 Za sebe můžu jen napsat: ďakujem, neprosím. Ke konci srpna mě zrají bělomasé Maria Bianca, Benedicte a "Michelini". Nejsem nadšen z žádné z nich. Benedicte má z nich nejpevnější plody. Strom, ale tak trpí na mšice, že po jakémkoliv postřiku jsou na... celý příspěvek > | | A je po meruňkách, 6.4.2020 Je po meruňkách? Nebo není. Pár květů se vzpřímenými bliznami jsem rozloupl a plůdky jsou zelené. Tím pádem Leskory by mohly být, pokud se nic už nepřihodí. To samé Bergeron, Leala teprve kvete, Vesna také. Dobře vypadá sestra Lejuny -... celý příspěvek > | |
|
|
|
|