|
Azura, 29.8.2020 Také Vás tolik zajímá německá odrůda AZURA (Čačanská najbolja x Hanita(? Není mi jasné, kdy má dozrávat. Zřejmě až po Hanitě. Plody už jsou tak tři týdny vybarvené. Včera jsem koštoval jednu hodně měkkou Azuru po Hanitě. Tak samozřejmě Hanita je... celý příspěvek > |
|
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 29.8.2020 Na HANITU je v kvalitě spoleh, nezklamala ani letos. Plodů je hodně a jsou poměrně velké. Ještě zdaleka všechny neuzrály a to už je pokročilé datum. Samozřejmě jsou mnohem tmavší, než na fotkách z poloviny srpna. |
|
|
|
A co vaše švestky 2020, 29.8.2020 Horší švestkový rok se většinou projevuje tím, že Stanley a Toptaste nejdou dobře od pecky, přesně jako letos. |
|
Koupit Fairhaven?, 29.8.2020 Tento plod Fairhaven se přece jen více podobal plodům pana Morvaje. |
|
J. H. Hale, 29.8.2020 Na přeplozených stromech nezraje ovoce dříve, ale spíše déle. Všechny poškozené plody "Velvetu" zůstávají taky tvrdé. Dříve zrají plody broskví s prasklými peckami, nebo červivé. Není přece možný, aby J.H.Hale dozrávala před Cresthavenem, to prostě... celý příspěvek > |
|
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 29.8.2020 Na ten pravý požitek požitek pro chuťové buňky bych si musel zajet asi do Třebíče. Moje williamsky nedostanou více slunce zřejmě ani v budoucnu. |
|
Benedicte, 29.8.2020 Benedicte - první větší úroda. |
|
Velvet, vše co o ní víte, 29.8.2020 Příspěvky Standy HK von Königgrätz o této odrůdě broskvoně asi už definitivně skončily, takže těžko říct, jestli mám Velvet, nebo ne. I tento rozkrojený plod na fotce byl tvrdší, takže stále to nebyla ta pravá degustace. Zbylé dva zřejmě dopadnou... celý příspěvek > |
|
Suncrest (dotaz), 29.8.2020 Nějaké malé Suncrestíky mám na novém stromku taky. Starý zašel, stejně jako Symphonie. Plody zrají asi týden před Cresthavenem. Letos možná o něco déle. |
|
Elegant Lady, 28.8.2020 Kdo ví, jestli pan Vajda prodává pořád stromky této odrůdy. Měl jsem letos tři plody, které shnily ještě před dozráním, takže nic. Stromek měl i silnou kadeřavost. Kvalitativně bych řadil Elegant Lady, Symphonii, Reginu a Princess do jedné kategorie.... celý příspěvek > |
|
|
|
A co vaše švestky 2020, 28.8.2020 Tak příšernou švestkovou sezónu jsem dlouho nezažil. Jediné ocenění za vynikající práci si zaslouží moniliová hniloba, která pracuje rychle, bezchybně a plní plán na 200 procent Plody některých odrůd jsem vůbec neochutnal. Co se týče chuti, tak... celý příspěvek > |
|
Tardibelle, 27.8.2020 Po dalších 10 dnech od poslední fotky se plody Tardibelle prakticky nezměnily. Je docela zázrak, že se jedná pravděpodobně o tuto velmi pozdní odrůdu. Mínusem je fakt, že zřejmě nedozraje. Zlatá Elberta nebo O´Henry. |
|
Velvet, vše co o ní víte, 27.8.2020 To takový VELVET je stále tvrdý. Rozkrojil jsem pouze jeden rozklobaný plod ptáky, který ovšem také ještě nebyl zcela zralý. Překvapuje slušná velikost plodů. |
|
J. H. Hale, 27.8.2020 Opravdu J.H. Hale? Stromek je původem z Bulharska od hlavního prppagátora této odrůdy pana Mimma. Na dvouletém stromku dva plody, které začaly měknout už po 20.8.. Na to, že se dříve uvádělo zrání kolem 15.9. na jihozápadním Slovensku je to dost... celý příspěvek > |
|
Je tohleto Redhaven? Začínám pochybovat, 17.8.2020 Intenzita vybarvení záleží samozřejmě na oslunění, ale prozatím jsem takto zbarvený RH ještě neviděl. I slupka se zdá na fotce hladká, málo plstnatá. Půjde o nějakou modernější odrůdu, které se těmito vlastnostmi vyznačují. |
|