|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Cacansku lepoticu alebo Stanley?, 23.3.2021 Je zajímavé, že v době Jofel, Jolin a Jogant si chcete zasadit tyto staré slivoňové babičky. Chudáci němečtí šlechtitelé by s Vás neměli radost, když takto jejich úsilí přišlo vniveč. Ale proč ne, vždyť tyto dvě odrůdy byly před rokem 1989 hlavními... celý příspěvek > | | Co k Bohemia, 21.3.2021 Mám sice drobnější Topazy, ale řekl bych, že teď v březnu jsou skoro nejlepší. Stále pevné, šťavnaté, aromatické. Prostě ten shelf-life o kterém se psalo. O kyselosi nemůže být vůbec řeč, ale odjinud jsem slyšel hodně stížností na kyselost. Takže... celý příspěvek > | |
| | Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 21.3.2021 Připouštím, že počasí ven moc neláká, ale jak kdysi připomenul pán od Bardejova nějaké norské přísloví: "Není chladné počasí, je jen slabé oblečení". Takže dva svetry a hurá na zahradu. Mluvit o počasí v dubnu je asi předčasné, pane PP. Nebo máte... celý příspěvek > | | Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 21.3.2021 To už ale přeháníte, pane Walter. Nejste přeci žádná vystrašená paní. Rozhodující bude počasí od rozkvětu meruněk, ne teď. | | Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 21.3.2021 To já si tady vesele hvízdám. Těch pár pod nulou takto zavřeným pupenům jistě neuškodilo. Meruňky letos zřejmě vykveou v řádném termínu. Možná, že to nebude v polovině dubna, ale o něco dříve, jelikož se má oteplovat. Severní vítr, který... celý příspěvek > | | Mladé broskvoně - fleky na letorostech, 21.3.2021 Všechny černé části letorostů s rakovinou vyřezat. | | Mladé broskvoně - fleky na letorostech, 20.3.2021 Jak to vypadá, tak podzimní postřik Championem po opadu listů, začal dobře působit proti rakovinovému odumírání větví peckovin, nikoliv proti suché skvrnitosti peckovin (Stigmina carpophila.). Ale nezdá se, že by fleky na letorostech od suché... celý příspěvek > | | Zčernání květů hrušně - čím stříkat do květu?, 19.3.2021 Bylo by přenádherné vytáhnout nějakou zaručenou odpověď z "klobouku", viďte. Jedná se o to a to, udělejte to a to a věc je vyřízena. Bohužel. Taky jsem se s tím tady potýkal a možná se to objeví zas. Žádná odpověď, pokud si dobře vzpomínám,... celý příspěvek > | | Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 19.3.2021 Naopak. Řádná zima jako za starých časů neumožnila výrazné narašení pupenů. Tak málo narašné meruňky už dlouho nepamatuju. Přesně touhle dobou tady meruňky kolikrát už začínaly kvést. Kdyby zima vydržela minimálně do konce března, tak bych se o úrodu... celý příspěvek > | | Mladé broskvoně - fleky na letorostech, 18.3.2021 Vyzkouším Dithane a Talent.....
Talent by spíše pomohl mně proti suché skvrnitosti listů peckovin, respektive proti skvrnám na letorostech, které ale nepředstavují takovou hrozbu, jako rakovinné odumírání větví peckovin (fotky pana hugovotra) na... celý příspěvek > | |
| | Mladé broskvoně - fleky na letorostech, 18.3.2021 Jak se zdá, tak opravdu nejúčinnější postřik proti odumírání pupenů je na podzim po opadu listů a to mědí. Na jaře už to nedoženete. Respektive doženete tak maximálně kadeřavost. Teď už vám nezbude nic jiného než všechna postižená místa vyřezat.... celý příspěvek > | | Podzimní termín výsadby broskvoní, 17.3.2021 Sázel jsem na podzim dva kousky a oba raší. Ona zase tak tuhá zima nebyla. Žádný extrém. | | Rozkvétání slivoní, 17.3.2021 Sorry za ty rozmazaný fotky, tenhle „fotografický aparát“ ostří na velmi krátkou vzdálenost hůř než ten předtím, a když se přidá ještě zatažená obloha, tak je vymalováno. Klasicky jako první ze slivoní rozkvétá ta asijská směska +... celý příspěvek > | | Rozkvétání meruněk 2021, 16.3.2021 I když dnes Celsiova stupnice ukazovala plus pětku, teplo vypadá úplně, ale úplně jinak. Vítr se tvářil, že nerejdil nikde jinde, než v oblasti věčného ledu, po obloze se honila hněvivá mračna, se kterých občas něco vypadlo i na zem. A právě tento... celý příspěvek > | | Haroma, 16.3.2021 Haroma je jasná volba. V tomto vlákně se o tom napsalo už dost. Sázím už třetí, protože dvě zašly. Důvod neznám. Jdu po chuti. Měřítkem moniliové hniloby je Prezident a Oullinská renglóda. Všechno, co je pod tyto dvě silně hnijící odrůdy je v... celý příspěvek > | |
|
|
|
|