|
Jakou či jaké ostružiny?, 18.4.2021 Zdravím všechny příznivce ostružin, dobrý den. Navaho už jsem si zasadil a mám objednanou i Lochness. Pořídil jsem si znovu i "prvotní" Thornfree, protože jsem už zapomněl, proč jsem ji kdysi zlikvidoval. Mám i Black Satin a z minulého roku narostly... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání meruněk 2021, 18.4.2021 ..a co lze použít proti monče před dozráváním?
Nejdelší OL má TALENT - 14 dní, MAGNICUR QUICK (TELDOR) - 3 dny PROLECTUS - 1 den. Z toho vyplývá, že ten Prolectus by mohl být nejšikovnější na použití proti moniliové hnilobě plodů. Jak bude... celý příspěvek > |
|
|
|
Macoun, 17.4.2021 Pán se právě domnívá, že má v té bedýnce MACOUNY. Je to tak, pane? |
|
Macoun, 17.4.2021 V atlase se na fotkách Lobo a Macoun liší tvarem. Lobo je více zploštělé. Jestli je to tak i ve skutečnosti může posoudit pán s Macounem. |
|
Vrublovanie do razstepu, 17.4.2021 Překvapuje mě, jak se krásně chytají v rozštěpu ty hrušky. Lépe než silnější rouby roubované pomocí roubovacích kleští kopulací. Tedy hlavně překvapily v rozštěpu ty švestky. Jsem zvědavý na tu "slavnou" MONI. Rouby byly už dost narašené, takže to... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání meruněk 2021, 17.4.2021 Na Východolabské tabuli rozkvetly do téhle zimy sakury - snad nejkrásnější květy jara. |
|
Rozkvétání meruněk 2021, 17.4.2021 Prší. Teplota s vypětím všech sil vyšplhá k 5°C. Čmeláka to na meruňkách však neodradí. I jakýsi pavouk venku vyrobil pavučinu, marně doufaje, že uloví něco k snědku. Na Lysé hoře v Beskydech napadlo nejvíc sněhu za celou zimu. Počasí připomíná spíš... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání meruněk 2021, 16.4.2021 Kdo chvíli stál, teď stojí opodál. Také jsem nevěděl, že došlo k přejmenování některých fungicidů jako Zato, Teldor, Previcur souhrnným označením Magnicur. Rozlišovací je druhý název za slovem Magnicur a to Core, Quick, Energy atd.. V současné době... celý příspěvek > |
|
Macoun, 16.4.2021 Takže "vítězem" se opět stává dokror Miloš Vysloužil, který tvrdil, že se s Makounem u nás nikdy nesetkal. Nedivil bych se, kdyby posílali místo Makouna Lobo, keré se všude dost prodává. Dneska jsem se byl podívat v OBI a měli tam kontejnerované... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání meruněk 2021, 15.4.2021 Tady v noci nemrzne a ani nemá mrznout v příštích dnech. Je totiž stále zataženo a studený vzduch proudící od severu kolem tlakové níže nad východní Evropou přináší hodně oblačnosti. Horší to bude v období "zmrzlých", kdy přechází nad Skandinávií... celý příspěvek > |
|
|
|
Rozkvétání meruněk 2021, 15.4.2021 Protože má pokračovat zimní slota, tak jsem ráno aplikoval na rozkvetlé meruňky ten PROLECTUS. V návodu se píše, že má jak protektivní, tak kurativní účinky a doufám, že to bude alespoň nějaká změna k těm doposud používaným fungicidům. Samozřejmě, že... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání broskvoní, 14.4.2021 No ten Syllit s Horizonem by Vašim broskvoním taky prospěl, pane Waltere. Syllit je proti skvrnitostem, popřípadě Talent a Alliete proti bakteriální rakovině, což na Vašich fotkách ty příznaky docela připomíná. Broskvoně začínají vyžadovat čím dál... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání meruněk 2021, 14.4.2021 Sníh tady už nepadá, ale předpověď není žádná hitparáda. Jedině snad, že by platilo studený duben, v stodole ráj. Na druhou stranu stále zataženo znamená, že v noci nebude mrznout. Monilie si ale zařádí do sytosti. |
|
Kadeřavost broskvoně 2021, 14.4.2021 Kadeřavost – postřik dnes? Ano, kadeřavost postřik ještě dnes. Stejně je možné, že nějaká bude. Je raritou, že v polovině dubna je rozkvetlých jen pár květů na Springcrestu, toť vše. Respektive v posledních teplých letech to nebylo zvykem. Použil... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání slivoní, 13.4.2021 Existuje vůbec odrůda švestkomeruňky s názvem Plumcot (Jukka), nebo je to nějaký výmysl? |
|