|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 26.7.2021 Plíseň bramboru na rajčatech to je každoroční hit sezóny, kde nestačí jedno vlákno, ale musí se to pořádně rozjet hned v několika najednou. Zvlněná studená fronta přinesla na naše území déšť a současný STAV FRONTY neznám, ale bude se nad naším... celý příspěvek > | | Amsdenova, 23.7.2021 A máme tady letos výbornou Amsdenovu, vážení přátelé. Redwin ani Primissimu už nemám, takže je první "THE AMSDEN". Dostatečně sladká, řádně bělomase aromatická. | |
| | Early Redhaven, 23.7.2021 Špičková chuť prvního zralého plodu. Řízná, jadrná, silně aromatická i dostatečně sladká broskvová chuť. Představte si ten nejchutnější Redhaven a snad ještě o něco vylepšený. Od pecky ovšem není dužnina odlučitelná, to jste snad ani nečekali,... celý příspěvek > | | Orange Rubis, 23.7.2021 Houby z voctem. Teď jsem doma zjistil, že podezřelá meruňka Orange Rubis není žádná Orange Rubis, ale docela obyčejný Goldrich. Chuť mizerná a nejhorší je, že i první spadlé plody z Goldrichu jsou prachmizerné. Takže"dóbro dóšli." | | Meruňka Harcot, 18.7.2021 Dnes spadla z "nebe" první zralá meruňka Harcot. Někde z vršku kam není moc vidět, protože dole je to všechno zelené. Prozatím meruňka roku (tento plod). Výrazné meruňkově aromatická a sladká jako med. Velice silná meruňková káva, co dnes předvedla... celý příspěvek > | | Herman, 18.7.2021 A co váš Herman? Nějaké plody zřejmě díky obalečům už padají, ale spíš mě zajímá, aby se strom pod tíhou úrody nerozlámal. Jediný, kdo tady snad nikdy neřešil žádné obaleče na švestkách a na jabloních byl doktor Miloš Vysloužil. | | Fortune, 18.7.2021 Ne, to není žádná Oullinská renglóda,, nýbrž zvětšující se plody Fortune, která, jak se zdá, se jako jediná asijatka v plodnosti snad osvědčí. | | Orangered, 18.7.2021 Orangered patří společně s Goldrichem k odrůdám s nejpevnějšími plody. U Orangeredu zůstávají pevné velmi dlouho a přitom jsou výborné již takto pevné, kdy se podle ohmatu zdá, že nejsou ještě zralé. Goldrich ovšem zůstává dlouho kyselý a spolehlivě... celý příspěvek > | | Meruňka Veselka, 18.7.2021 Na fotkách není žádná Fuego marhuľka, ale slovenská meruňka Veselka. Znáte veselské marhuľe? | | Herman, 15.7.2021 Barvy Hermanu právě dnes. | |
| | Orange Rubis, 15.7.2021 Není to žádná novinka, přesto mě zajímá, co se vyklube z této odrůdy. Nic převratného? | | Harbinger, 15.7.2021 Buď konzumovat přímo ze sromu, nebo utrhnout jen nepatrně zaměklou broskev, která je druhý den skvělá. Harbiger má typicky broskvovou chuť, co hledat víc. Poslední plody prasklou pecku neměly. | | Spring Lady, 15.7.2021 Když vidím ve vlákně jak vyrobit nástrahu na slimáky to děravé zelíčko, tak právě na této broskvoni, kde se větve pod tíhou plodů naklánějí až k zemi, jsem našel taky pár oholených plodů a na listech tyto hnědé slizáky. Větve jsem podepřel, slimáky... celý příspěvek > | | Big Red, 15.7.2021 Tak nula plodů (viz předchozí příspěvek) to přece jen nebylo, ale z těch pěti, co přežily, jsou už tři shnilé. Proti Orangeredu bych "nula bodů" asi dal. | | Lilly Cot, 15.7.2021 Před časem se tady rozpoutala COT mánie. Jestli bude alespoň nějaká jejich odrůda tak dobrá jako některé sorty s Escande, bude to úspěch. | |
|
|
|
|