|
Early Redhaven, 29.7.2021 Michaela ještě zdaleka není zralá, zato Early Redhaven exceluje tím nejlepším broskvovým řízem. |
|
Royalvee, 29.7.2021 Výrazná, jadrná, broskvová chuť ROYALVEE. |
|
|
|
Avalon Pride, 29.7.2021 Jak AVALON PRIDE, Jirko? |
|
Bergarouge, 29.7.2021 První plody Bergarouge na novém stromku. |
|
Nektarinka BIG TOP, 29.7.2021 Ano, stromky z Veselé u Piešťan mám moc rád. Žlutomasá nektarinka BIG TOP má už první plody. |
|
Albatros, 29.7.2021 A také je tady bělomasá brosvoň Albatros. |
|
Caldesi 2000, 29.7.2021 Jsou tady i první plody na novém stromku SUPER QEEN. |
|
Nektarinka Snow Queen, 29.7.2021 Je to tak, první plody na bělomasé nektarince SNOW QEEN jsou tady. |
|
Broskvoň Luna, 29.7.2021 Nevím proč, ale bělomasá broskvoň LUNA nabyla v prodeji dost dobře dostupná. Nevím, jak mně dlouho stromek vydrží, protože je pouze na "béesbéčku" a vedlejší Redwin a Primissima už mně daly sbohem, každopádně chuť Luny je dosti zajímavá a to právě ta... celý příspěvek > |
|
San Castrese, 29.7.2021 Ochutnal jsem asi dva zralejší plody a na to, že je San Castrese obsypaná, mně letos ta chuť nepřipadá vůbec špatná. Je to ale samozřejmě úplně jiný typ meruňkové chuti než jsme u nás zyklí. Letos je jaksi výraznější než v minulých letech. |
|
|
|
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 29.7.2021 Ano, kdo nepoznal chuť Velkopavlovické meruňky, ten je ochuzen o to nejdokonalejší poznání chuti tohoto ovocného druhu.
Amen |
|
Amsdenova, 29.7.2021 Amsdenova překvapila vysokou sladkostí dužniny. Asi je to opravdu vyšší level oproti Primissimě a Redwinu. |
|
Orangered, 29.7.2021 Když rozloupnete ty nejzralejší Orangeredky, tak v té druhé půlce, kde není pecka, je ten důlek plný sladké šťávy. V této fázi je konzumace asi největším požitkem. Dostavuje se velmi sladká, ale přitom specificky meruňková chuť, kterou disponuje... celý příspěvek > |
|
Goldrich meruňka, 28.7.2021 Speciálně pro našeho milého glosátora pana SPCH jsem vybral ještě nějaké fotky tržní odrůdy Goldrich. |
|
Sunhaven, 28.7.2021 Z odrůd zrajících mezi FM3 a RH jako např. Royalvee, Earliglo, Michaela, Early RH, Avalon Pride je prozatím SUNHAVEN u mě nejproblematičtější. Mám už třetí stromek, letos jsem na něm nechal dva plody. Měl i silnější "opožděnou" kadeřavost. Uspokojit... celý příspěvek > |
|