Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Fortune, 11.4.2022 Obsahuje fotku
Překvapuje mě japonská slivoň Fortune. Zatímco jiné obdobné "kousky" dávno zašly a hlavně předtím mizerně kvetly a plodily, tak tato sorta zatím vypadá slibně. 
ANANASOVÁ meruňka, 11.4.2022
Popis téhle Ananasové meruňky je velice lákavý, lákavější než u Velké rané. Hlavně co se týče superlativů chuti a také pozdního kvetení. Otázka je, jestli se opravdu jedná o stejnou odrůdu, která se tady prodává pod jménem Ananaska.
ANANASOVÁ meruňka, 11.4.2022
ANANASOVÁ Synonyma: Wahre Ananas Marille, Ananas - Apricose Původ: Je neznámý. Pravděpodobně Holandsko nebo Francie odkud pochází většina odrůd tohoto typu. Pod názvem Ananasová se u nás pěstuje mnoho typů rozdílných velikostí, kvalitou i... celý příspěvek >
Rozkvétání 2022, 10.4.2022 Obsahuje fotku
Dobrý den. Zajímaly by mě fotky Vašich švestkomeruněk, hlavně u odrůdy DAPPLE DANDY.  Někeré květy švestkomeruněk jsou více podobné slivoním (Chernyj Barcha), jiné meruňkám (Plumcot, Flavor Supreme, Flavor Queen)
Velká raná meruňka, 10.4.2022
Přesto se i v atlase uvádí, že na osluněné straně je oranžově červené až tmavě červené líčko. Ani nevím, od kdy má Uherský Ostroh tuto odrůdu v prodeji. Název je takový nic neříkající a kdyby nevzbudil můj zájem o VELKOU RANOU pan 81.144, nevěděl... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 9.4.2022
Ale tak já pána chápu, mně se to taky stalo, že i spadlé Goldrichy byly moc kyselé, ale v drtivé většině let jsou ty měkčí spadllé plody velice chutné dostatečně meruňkově aromatické. Například Uherský Ostroh doporučuje ze svéno sortimentu GOLDRICH,... celý příspěvek >
Velká raná meruňka, 9.4.2022 Obsahuje fotku
Uherský Ostroh uvádí toto: VELKÁ RANÁ Meruňka vhodná i do vyšších poloh, velmi vysoké výnosy, atraktivní velikost : velmi velké plody až 80 g, červené zbarvení na 50% plodu dužnina: světle oranžová, dobře odlučitelná od pecky, sladká... celý příspěvek >
Velká raná meruňka, 9.4.2022
Otázka (PzP): Máte nějaké zkušenosti s pěstováním odrůd VELKÁ RANÁ a Ananasova? Odpověď (pěstitel): Velkou ranou jsme pěstovali již za dědy, strašně bujně to roste, vzpřímeně, třeba i 6m vysoko, ale citlivé na spálu a mrazy. Plod je velký, celkem... celý příspěvek >
Cegledi Bíbor (Karmínová), 9.4.2022
Ona tahle velká odolnost k mrazu v dormanci nám není nic platná, protože v prosinci tady nebývá -34°C. V té skupině neodolných na jarní zmrzání pupenů jako je Bibor je i Óriás a Harmat, které mám zase já. Výhodou je, že tady nemám otevřenou polohu,... celý příspěvek >
Broskvoň Inka, 9.4.2022
Zdravím do Přibyslavic u Třebíče. Zajímavý poznatek, pane 43.225, i když Třebíčsko bude asi celkově příznivější oblast pro pěsování než jiné vyšší polohy. 
Kráska, Hargrand, Sylvercot, Sylred, 9.4.2022
Místo Sylredu se prodává "velepšený" Sweetred. To je něco jako mezi jabloněmi místo Pinovy vylepšená Evelína.  
ULA, 9.4.2022
A já znovu opakuji, že na straně č.5 ve vlákně Pozní odrůdy meruněk je kontakt na spojení se šlechtitelem ULY panem Davidem (přes tento uvedený kontakt).
Meruňky 2022, 8.4.2022
Kritici Hargrandu jsou doktoři IH a MV, jinak má Hargrand vesměs pozitivní ohlasy včetně mě. Co se týče Goldrichu tak si musíme uvědomit, že to je už delší dobu jedna z njpěstovanějších meruněk v zahraničí a to i přes to, že má zvýšený obsah kyselin... celý příspěvek >
Cegledi Bíbor (Karmínová), 8.4.2022
Náhodou jsem narazil na odkaz, kde je tato odrůda také uvedena v souvislosti odolnosti proti mrazu. Během zimy byla studována rychlost vývoje a mrazuvzdornost poupat u 20 odrůd meruněk. Na maticích těchto dat byla provedena shluková analýza, aby... celý příspěvek >
Velká raná meruňka, 8.4.2022
To by se pan Hlavatý asi hodně divil, kdyby našel Hargrand mezi odrůdami s vynikající chutí. Doktor Miloš Vysloužil by zase po roce mohl konečně napsat nějaký příspěvek a vyjádřit se o meruňce Harrow Joy. S Paviotem bych určitě nesouhlasil, ale je to... celý příspěvek >
Další diskuze:  111112113114115>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika