|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Fortune, 11.4.2022 Překvapuje mě japonská slivoň Fortune. Zatímco jiné obdobné "kousky" dávno zašly a hlavně předtím mizerně kvetly a plodily, tak tato sorta zatím vypadá slibně. | | ANANASOVÁ meruňka, 11.4.2022 Popis téhle Ananasové meruňky je velice lákavý, lákavější než u Velké rané. Hlavně co se týče superlativů chuti a také pozdního kvetení. Otázka je, jestli se opravdu jedná o stejnou odrůdu, která se tady prodává pod jménem Ananaska. | |
| | ANANASOVÁ meruňka, 11.4.2022 ANANASOVÁ
Synonyma: Wahre Ananas Marille, Ananas - Apricose
Původ: Je neznámý. Pravděpodobně Holandsko nebo Francie odkud pochází většina odrůd tohoto typu. Pod názvem Ananasová se u nás pěstuje mnoho typů rozdílných velikostí, kvalitou i... celý příspěvek > | | Rozkvétání 2022, 10.4.2022 Dobrý den. Zajímaly by mě fotky Vašich švestkomeruněk, hlavně u odrůdy DAPPLE DANDY. Někeré květy švestkomeruněk jsou více podobné slivoním (Chernyj Barcha), jiné meruňkám (Plumcot, Flavor Supreme, Flavor Queen) | | Velká raná meruňka, 10.4.2022 Přesto se i v atlase uvádí, že na osluněné straně je oranžově červené až tmavě červené líčko. Ani nevím, od kdy má Uherský Ostroh tuto odrůdu v prodeji. Název je takový nic neříkající a kdyby nevzbudil můj zájem o VELKOU RANOU pan 81.144, nevěděl... celý příspěvek > | | Meruňky 2022, 9.4.2022 Ale tak já pána chápu, mně se to taky stalo, že i spadlé Goldrichy byly moc kyselé, ale v drtivé většině let jsou ty měkčí spadllé plody velice chutné dostatečně meruňkově aromatické. Například Uherský Ostroh doporučuje ze svéno sortimentu GOLDRICH,... celý příspěvek > | | Velká raná meruňka, 9.4.2022 Uherský Ostroh uvádí toto:
VELKÁ RANÁ
Meruňka vhodná i do vyšších poloh, velmi vysoké výnosy, atraktivní
velikost : velmi velké plody až 80 g, červené zbarvení na 50% plodu
dužnina: světle oranžová, dobře odlučitelná od pecky, sladká... celý příspěvek > | | Velká raná meruňka, 9.4.2022 Otázka (PzP): Máte nějaké zkušenosti s pěstováním odrůd VELKÁ RANÁ a Ananasova?
Odpověď (pěstitel): Velkou ranou jsme pěstovali již za dědy, strašně bujně to roste, vzpřímeně, třeba i 6m vysoko, ale citlivé na spálu a mrazy. Plod je velký, celkem... celý příspěvek > | | Cegledi Bíbor (Karmínová), 9.4.2022 Ona tahle velká odolnost k mrazu v dormanci nám není nic platná, protože v prosinci tady nebývá -34°C. V té skupině neodolných na jarní zmrzání pupenů jako je Bibor je i Óriás a Harmat, které mám zase já. Výhodou je, že tady nemám otevřenou polohu,... celý příspěvek > | | Broskvoň Inka, 9.4.2022 Zdravím do Přibyslavic u Třebíče. Zajímavý poznatek, pane 43.225, i když Třebíčsko bude asi celkově příznivější oblast pro pěsování než jiné vyšší polohy. | |
| | Kráska, Hargrand, Sylvercot, Sylred, 9.4.2022 Místo Sylredu se prodává "velepšený" Sweetred. To je něco jako mezi jabloněmi místo Pinovy vylepšená Evelína. | | ULA, 9.4.2022 A já znovu opakuji, že na straně č.5 ve vlákně Pozní odrůdy meruněk je kontakt na spojení se šlechtitelem ULY panem Davidem (přes tento uvedený kontakt). | | Meruňky 2022, 8.4.2022 Kritici Hargrandu jsou doktoři IH a MV, jinak má Hargrand vesměs pozitivní ohlasy včetně mě. Co se týče Goldrichu tak si musíme uvědomit, že to je už delší dobu jedna z njpěstovanějších meruněk v zahraničí a to i přes to, že má zvýšený obsah kyselin... celý příspěvek > | | Cegledi Bíbor (Karmínová), 8.4.2022 Náhodou jsem narazil na odkaz, kde je tato odrůda také uvedena v souvislosti odolnosti proti mrazu.
Během zimy byla studována rychlost vývoje a mrazuvzdornost poupat u 20 odrůd meruněk. Na maticích těchto dat byla provedena shluková analýza, aby... celý příspěvek > | | Velká raná meruňka, 8.4.2022 To by se pan Hlavatý asi hodně divil, kdyby našel Hargrand mezi odrůdami s vynikající chutí. Doktor Miloš Vysloužil by zase po roce mohl konečně napsat nějaký příspěvek a vyjádřit se o meruňce Harrow Joy. S Paviotem bych určitě nesouhlasil, ale je to... celý příspěvek > | |
|
|
|
|