|
Broskvoň SUGAR TIME, 1.7.2022 Jaká bude spokojenost s další kalifornskou zaigerkou? S brzkým kvetením určitě spokojenost nebude. Zrání 25 dní před RH. Plod "celočervený" se zvýšenou cukernatostí. |
|
Velmi rané broskve, 1.7.2022 Praha- Košice- Medzilaborce. Znám, ale do Medzilaborců jsem s ním nejel. Nejdál do Košic. Ale musí být u Vás nádherná příroda, co, Igore? Co se týče mých broskví, tak jsem utrhl jeden z Maycrestů, překvapila docela výrazná navinulost. To jeden z... celý příspěvek > |
|
|
|
Orangered, 1.7.2022 Poslední Orangeredy. Zvláště ten plod vyfocený s Leskorou byl famózně delikatesní. Před takovými meruňkami smekám. |
|
Meruňky 2022-2, 1.7.2022 Dobrý den. Tady u mě sem tam spadne nějaká ta Veselka a vyfotil jsem i plod podivné Soledane. Spadlá, měkká Veselka je docela chutná, utržená je dosti navinulá. "Soledane" celkem ujde, ale není to nic před čím bych smeknul natož kleknul. Po deštích... celý příspěvek > |
|
Velmi rané broskve, 30.6.2022 Dobrý den. Zapomněl jsem odkud jste, Igore. Na Slovensku mám zafixovanou Podunajskou a Východoslovenskou nížinu, jinak nemám o pisatelích přehled. Tam by Primissima Delbard byla už dávno pryč. Předpokládám, že u mě taky, ale už ji nemám. Chtěl jsem... celý příspěvek > |
|
Švestky 2022, 29.6.2022 Při porovnání plodnosti u Hermanu a Ruth Gerstetter je prozatím u Hermanu mnohem vyšší. Co se týče roubů švestek, tak nejvíce se ujalo roubů odrůd Šlapanická a Crvena Ranka. Zajímalo by mě, co čekat hlavně od té druhé. |
|
Velmi rané broskve, 29.6.2022 Dnešní degustace Harbingeru: Jeden plod s prasklou peckou, druhý s celou. Vyjde to celkem nastejno, jen se při okousávání musí dát lepší pozor. Já už to poznám, protože plod s prasklou peckou má u stopky větší otvor. |
|
Orangered, 29.6.2022 Pokračuji ve chvalozpěvech na ORANGERED a nevím jak připodobnit ten úžasný chuťový zážitek s letošními plody této výjimečné sorty. I když, jak si můžete v tomto vlákně všimnout, plody nevybarvují do červena, jako tomu bylo v prvních letech po... celý příspěvek > |
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 29.6.2022 Pokud jde o ten Hargrand, tak letos žádný plod nemám, ale cením si jako velmi nadějnou vlastnost, že stromek vytvořil poměrně velké plody hned druhým rokem po výsadbě, ale hlavně, že měly tu svoji pravděpodobnou příchuť při dostatečné sladkosti.... celý příspěvek > |
|
A co vaše višně?, 29.6.2022 Něco na tom bude, protože VACKOVU višeň (Vaceks Frühweichsel) díky cizosprašnosti vyřadili i z pěstování v sadech. Köröšská je taky cizosprašná a dopadla podobně. Cizosprašná Královna Hortenzie plodí taky mizerně. Jaká je plodnost u pána z... celý příspěvek > |
|
|
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 29.6.2022 Díky za názory. Ledanu nemám letos žádnou, tenhle plod falešného Fardaa je na lednické odrůdy poměrně sladký. V této souvislosti vzpomínám na Lemedu, která byla sladká, ale to už je dávno pryč. Na rozdíl od Opavska tady zapršelo jen trochu, ale dobře... celý příspěvek > |
|
Mulčování ovocných stromů, 29.6.2022 Je to náhodná fotka z Hornosvratecké vrchoviny, konkrétně z údolí řeky Svratky, kde mezi poměrně vysokými hřebeny v okolí řeky lidé pěstují broskvoně. Tentokrát je to o něco jižněji než jsem to fotil minulý rok. Člověk by řekl, že v dolíku u řeky... celý příspěvek > |
|
Velmi rané broskve, 28.6.2022 To se můžete těšit, pane Waltře. U těch mých Harbigerů je jasné, že tyhle předčasně zralé mají prasklou pecku Ovšem je tam prozatím rekordní sladkost a výrazná broskvová chuť. Snad to vydrží, i když osobně mám veder už plné zuby. |
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 28.6.2022 Mně osobně Hargrand šmakuje, ale není to tradiční meruňková chuť, jako například u letos jedinečné Leskory. Tak dobré plody Leskory jsem snad ještě nikdy neměl. Vysoké teploty udělaly dobrou práci. Na fotkách mám i falešné Fardao, neví někdo, třeba... celý příspěvek > |
|
Mulčování ovocných stromů, 28.6.2022 Pěkně namulčované mladé stromky broskvoní posekanou trávou na Vysočině. |
|