|
Sloupovité hrušky / broskve doporučte variantu, 4.9.2021 Bylo by také dobré, aby byly skladné ve sklepě. |
 |
Sloupovité hrušky / broskve doporučte variantu, 4.9.2021 Prosím o doporučení variant. Nějaké sladoučké =).
Děkují |
 |
|
 |
Jabloň k plotu a její následný řez, 3.9.2021 dejte si tam nějakou sloupcovou variantu co není větší jak 2m a víc neřešte |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 2.9.2021 pěkné video šíření plísně bramborové
|
 |
Sezona 2022, 2.9.2021 Aktualizoval jsem seznam odrůd rajčat, které vůbec dokážu sehnat. Jsem rád, že jsem našel v ČR sub artic plenty, které by mělo být velmi velmi ranné.
Tento rok jsem měl jen tyčkové rajčata. Příští zkusím spíše keříčková.Toto jsem vybral na test.... celý příspěvek > |
 |
Nezralá rajčata - vaření?, 1.9.2021 Vaše obsáhle komentáře, čtu velice rád =). Překvapuje mě, že jste je sklízel "tak brzo". Mě momentálně zraje první várka... Ale já to mám hlavně tím, že jsem do července hnojil krystalonem start... |
 |
Nezralá rajčata - vaření?, 31.8.2021 Myslíte? Z rostlin otrhávám rajčata s náznakem zabarvení. Potom tomu věřím, že dozrají, ale zelená rajčata bez zbarvení jsem ještě nezkoušel. |
 |
Nezralá rajčata - vaření?, 31.8.2021 To jsem četl a párvě jsem se dočetl, že k žádnému razantnímu snížení nedochází. Při teplotě 210Celsia dojde ke snižení o 40%
Z wiki
Home processing methods (boiling, cooking, frying) have small and variable effects on glycoalkaloids. For... celý příspěvek > |
 |
Nezralá rajčata - vaření?, 31.8.2021 Někde jsem se na internetu dočetl, že se dá s nezralými rajčaty vařit. Mám ale dojem, že nezral obsahují solanin a ten je toxický. Jak to vidíte vy? |
 |
Zimaaaaaa, 28.8.2021 V téhle zimě jsem nucen sbírat rajčata z náznakem zabarvení tj. žlutá, aby vůbec dozrála. Chutnají jako lepší rajčata z krámu. Většinou nejsou jen kyselá ale cukernatost tu kyselost vyváží. Sweet milion je na tom trošičku lépe. Ten náznak cukru... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zimaaaaaa, 28.8.2021 Našel jsem tomatofest.com v nabídce je čr, ale bez ceny dopravy.
|
 |
Kalkulace polykarb. skleníku (tepelné výpočty), 28.8.2021 To netuším. Toto je moc ideální příklad. Já bych to počítal takto, protože nevím jak jinak. Je to samozřejmě bez tepelných mostů od konstrukce. A ztráty skrz půdu jsem zanedbal.
|
 |
Zimaaaaaa, 28.8.2021 Poslušně hlásím, že nemám, ale také musím hlásit, že jsem vůbec objednávku od reimera nestudoval. Neznáte nějaký podobně rozsáhlý eshop se zázemím v evropě?
Momentálně reimer stejně nemá arktické skladem. Kupovat to tady v Česku mi moc nevoní.... celý příspěvek > |
 |
Zimaaaaaa, 27.8.2021 a takhle vypádá můj textový dokument
MV:
Sub-Arctic Plenty Tomato pk/10 42 dnu
Siletz Tomato pk/20 52
Siberian Tomato pk/20 48
Sasha Altai Tomato pk/20 "velmi sladká" 57
Glacier Tomato pk/20 "velmi sladká" 55
Sophie's Choice Tomato... celý příspěvek > |
 |
Zimaaaaaa, 27.8.2021 Stupice Tomato pk/20 =)
|
 |