Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Počasí 2025, 10:09
Venku poletuje sníh - klasika pro období kvetení meruněk ve střední Evropě. Kolikrát už to člověk zažil, i když ne každý rok. Venku je zima, že by psa nevyhnal, tak si s panem PP zalezeme za kamna, jak se na duben sluší a patří a můžeme si zazpívat... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 9:14
Takový mrazíček nepředstavuje pro kvetoucí Redhaven a Fairhaven vůbec žádný problém. Rozhodující budou poklesy teplot pod nulu koncem dubna nebo v květnu. 
Broskvoně 2025, 5.4.2025
Minuloroční neúrodu způsobil mráz dost dlouho po odkvětu, kdy plůdky byly již poměrně velké. Květy broskvoní jsou odolnější. Předpokládám, že nějaký Royal Majestic, nebo něco podobného nemáte.
Broskvoně 2025, 5.4.2025
Do meruněk na ochranu květů proti mrazu se sice používá poloviční koncentrace, než na kadeřavost broskvoní, ale i tak nevím, že by se měďnaté fungicidy používaly do jiných květů než meruňkových. Pokud jste odsud, tak si s tím vůbec nelamte hlavu.... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 5.4.2025
Ano, ČHMÚ vydal výstrahu před mrazem ve vegetačním období. Pro zdejší lokalitu došlo už ke třetí změně prognózy a z -3°C je už zase -1 °C. Dvě mínus jedničky za sebou neudělají v meruňkách ani pořádnou probírku, a vašich -2°C, pane Waltře, neudělá... celý příspěvek >
Aku Slivku?, 5.4.2025
S tou Katinkou se to píše a bude to asi pravda, ovšem kdo pamatuje pana Vinšálka, tak ten se na Katinku přemluvit nedal. Používal Herman i do těsta a byl s ním spokojen. Pak je tady ještě ta Franzi, což může být taky dobrý typ. Měli jí minulý rok i... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 5.4.2025
Mám ještě FM3 na Gf-677 a ta ještě nerozkvetla. Z těch žlutomasých broskvoní s miskovitými květy rozkvétá FM3 mezi posledními, třeba jako Suncrest. PP, pokud by tohle byly poslední mrazy, tak jste vyhrál. A to i kdyby jste měl meruňky.
Aku Slivku?, 5.4.2025
Já jsem měl s Haromou velké trápení. Druhým až třetím rokem po výsadbě mně zašly tři stromky. Naštěstí jsem si jí narouboval do Topgigantu a roub se pěkně rozrůstá a rouby z něho jsem narouboval ještě na víc míst. Pár plodů jsem před koncem stromků... celý příspěvek >
Aku Slivku?, 4.4.2025
S tou Katinkou sice pohořel pan Vysloužil, protože mu zřejmě šarka likviduje i některé odolnější odrůdy, ale u mě šarkou netrpí. Pokud plody necháte pořádně vyzrát (já nejčastěji sbírám až ty na zem spadlé), tak je chuť opravdu velmi dobrá, až tak že... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 4.4.2025 Obsahuje fotku
Pane JA, zelené budou listové, nikoliv květní, nedávno tento rébus vyřešil u někoho jiného pan Walter. U mě jedna FM3 rozkvétá a druhá už kvete (falešná Diana).Miloši, to máš fakt parádní lokalitu, nevím, jestli na pěstování, ale pro žití... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 4.4.2025
Nevím, jak u vás, ale ještě včera byla pro neděli ráno předpověď na nejnižší teplotu pro PCE 0°C dnes tam bylo nejdřív -2°C a už tam je -3°C. Lepší by to bylo v opačném sledu. Ty odkvetlé meruňky mají smůlu. 
Broskvoně 2025, 4.4.2025 Obsahuje fotku
Na Křivoklátsku musí být nádherně, Miloši. Pokud bydlíš u té silnice na Líšnou, tak to ukazuje nějakých 425 metrů nad mořem. Ten potok nikdy nevysychá? V příštích dnech bude vyšší nadmořská výška výhodou, kvůli pozdějšímu rozkvétání. Jenomže, když se... celý příspěvek >
Aku Slivku?, 4.4.2025
Mimo Topfirstu nemůžu napsat nic špatného ani o Hermanu, Ruth Gerstetter, Juně, Čačanské rané, Katince, Černošické. Ta nakonec bude možná lepší než Ersingerská. Největší "bomba" je ta Eliášova. Ta strčí do kapsy všechny tyto odrůdy, stejně jako... celý příspěvek >
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 4.4.2025 Obsahuje fotku
Zdravím, Davide. Čemu vděčíme za tu čest?  V jaké fázi máš kvetení u těch známějších odrůd? Nebylo by špatné, kdybys napsal něco o tom, co máš nové, ale hlavně vyzkoušené. Jaké odrůdy se ti osvědčily u meruněk, broskvoní a švestek. Díky.
Aku Slivku?, 3.4.2025
Pane Waltere, v atlase se uvádí, že "Frühzwetsche von Černošice" je pološvestka, i když možná hůře odlučitelná pecka od dužniny a její konzistence připomíná slívu. Moc se na plody těším. Roub pěkně roste a je obalený květními pupeny. Zřejmě bude... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika