|
Příspěvky uživatele - 36.244
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2022, 10.2.2022 No, to se fakt soudruzi v NDR moc nevycajchnovali, název bude nejspíš podle té pevné slupky. Mirek |  | Rajčata 2022, 7.2.2022 Všiml jsem si, že Moravoseed přišel pro sezonu 2022 se 4 novinkami tyčkových rajčat: Aprikola F1, Blackball, Delikano F1 a Roselady F1. Zdraví Mirek |  |
|  | Rajčata 2022, 2.2.2022 Milane, letos jsem od Startky upustil, s trpaslíky je to mnohem jednodušší, jsou méně nároční. Ovšem jestli dají nějaké plody, chuťově ji zcela jistě nedostihnou. Je to holt něco za něco. Mir. |  | Rajčata 2022, 1.2.2022  Moje zimní "rajská zahrada" zahrnuje 4 české balkónovky, vysazené 1. 12. 2021. Prospívají celkem dobře. Jsou zasazené do výsevního substrátu, umístěné v koupelně na východním okně, přes noc je zacloním, aby na ně nešlo teplo. 1x přihnojeny... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022, 10.12.2021 Milane, zatím jim nesvítím, ale posvítím LED žárovkou 20W DB. V záloze mám i malou zářivku. Mám je na východním parepetu, zatím se drží při zemi a nevytahují se. Časem dám fotku. Mirek |  | Rajčata 2022, 9.12.2021 Ani já to nakonec nyvydržel a po letošní dobré zkušeností se zimním pěstováním Startu jsem 1.12. zasel přímo do výsevního substrátu po jednom semínku Aztek, Bajaja, Venus a Vilma. Všechna vzešla bez problémů v rozmezí 4 - 6 dnů a mají se k světu.... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 14.11.2021 No, snad se z toho Milane do zítra nevyspíš, i to se stává. A jak tomu bude na jaře, to ještě můžeš přehodnotit mnohokrát. Míra |  | Rajčata 2021, 14.11.2021 Milane, u nás už pátým dnem slunce neprorazilo, vyložené mlhy sice nejsou, ale mlhavo je. Přesto je dnes poněkud tepleji, ve 13,30 hod. plných 7,6°C, v uplynulých dnech to bylo jen kolem 5°. Cukání k výsevu zatím nemám, zimní pěstování jsem tentokrát... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 13.11.2021 Jak kde, u nás v podkrušnohoří už nevykouklo sluníčko 4 dny v kuse a od začátku listopadu se ukázalo jen 6x a jen na malou chvíli. Mirek
|  | Rajčata 2021, 10.10.2021 No jo, do hodnocení vstupuje příliš mnoho proměnných, proto vychází rovnice každému jinak. Každý máme jiné chutě, různé podmínky pro pěstování - nadmořská výška, půda, hnojeni a klimatické podmínky, které jsou navíc každý rok jiné. Kumato jsem také... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2021, 9.10.2021 Jestli to má hnusnou chuť, tak je to stopro Indigo Rose. Mirek |  | Rajčata 2021, 19.9.2021 Jako "ekologické" rozpouštědlo lze použít také obyčejné máslo. Lepidlo jím potřít, nechat chvíli působit a pak je drsnějším papírem (utěrkou) či hadrem setřít, v případě potřeby proces zopakovat. Je to asi trochu pracnější než s ředidlem, ale funguje... celý příspěvek > |  | Zimaaaaaa, 26.8.2021 Jo, Milane, zastavení se projevuje zejména u těch "opravdových" bifteků (300 g a více). Samozřejmě, že ve vyšší poloze je sklizeň posunutá. V mých 260 m n. m. s menším množstvím srážek to zraje rychleji, navíc jsem vše urychlil jarním zateplením.... celý příspěvek > |  | Zimaaaaaa, 25.8.2021 No, tak to je opravdu džungle, ale krásně zelená, bez jakéhokoliv náznaku nějaké choroby. Mirek |  | Zimaaaaaa, 25.8.2021 Milane, keříkové odrůdy nepěstuji. "Převážnou mírou odplození" (asi to není správné vyjádření) označuji stav, kdy na keři dozrály min. cca 2/3 plodů. Zrálo mi to letos během měsíce všechno "šíleně" najednou. Mám hodně bifteků a rostliny už další... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|