|
Angold, 18.11.2021 Mám Angold na 2 semenačích.Na obou roste slabeji než třeba Topaz.Za mě to není žádny divočak |
 |
Jak ostříhat tuto broskvoň?, 20.4.2021 Když sundáte polovinu lonskych přirustku a přiměřeně hnojíte budete mit vždy bohatou urodu pěkneho ovoce.Toto pouze u broskvoní.Broskvon je jak vrba musí se řezat. |
 |
|
 |
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 14.2.2021 Měl jsem možnost poznat i p.KANĚRU i p. Přasličaka.Oba jsou velice vyrazne osobnosti.Viděl jsem práci p.Kaněry a plně se ztotožnuji s nazorem ing.Fidly.,že pro řez stromu ma opravdu dar od boha.Ovšem s komunikací už je to trošku problem.P.Přasličak... celý příspěvek > |
 |
Určení jablka dle fota, 29.11.2020 Já bych to tipoval na Boikovo. |
 |
Identifikácia jablone, 7.11.2020 fotka stromu mi silně připomina Spartan.V podstate i popis chuti a vuně.Ještě dotaz neotřel jste ty jabka před focením. normalně je spartan vic ojíněny a do fialova. |
 |
Čačanská Rodna, 9.9.2020 Pro přeplození v roce 2019 nebyla uroda.Letos opět zarodila, plody letos opět vynikající chuti.Štavnaté pikantní.Větší než v roce 2018. |
 |
Je tohleto Redhaven? Začínám pochybovat, 16.8.2020 Podle mě tohle RH určitě neni.Vysadtě si Rh a stromek zrušte až to bude nutne.Třeba v přištím roce bude mit chut skvělou.Pak se rozhodnete Podle fotek by ale chtělo přidat ve vyživě, zda se mi, že trošku strádá.Já mam malo místa a broskvoně mam... celý příspěvek > |
 |
Řez švestky, 23.4.2020 Je to famozní strom.Já bych se jej snažil rozmnožit roubovaním.Myslím že tak starych stromu je jak šafranu.Obdivuji tu dlouholetost. |
 |
Kvetou třešně, 23.4.2020 To je ukol pro šlechtitele toto zkřížit.Na jaře krasne květy v letě plody.To bych chtěl asi moc. |
 |
Očkování / roubování broskvoní, 7.1.2018 Moje zkušenost´.
Přenesl jsem semenače do místnosti 21stupnu na parapet okna.v unoru asi za deset dnu se pupeny podnože začaly zelenat. Provedl jsem roubovaní a nechal v mistnosti dokut nezačaly rouby rašit Vpodstatě až do doby kdy pominulo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Očkování / roubování broskvoní, 6.1.2018 Pro Waltera
Já měl s roubováním broskví větší uspěch než s očkováním, ale musel jsem se to naučit.Naučil jsem se to tady na foru.Musí se dodržet několik zasad a potom je uspěch zaručen.Řídil jsem se radami hlavně MIMMA tímto mu... celý příspěvek > |
 |
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 11.9.2017 To s tou revou musím potvrdit i já.Letos špičkova uroda.Ostatní ovocné druhy 0.A ješte Angrešt ok. |
 |
Opál, 13.2.2016 Dnes ochutnavka v Globusu v Opavě.Vynikající chut i konzistence |
 |
Odrody naších dedov a pradedov, 6.1.2014 Croncelské jsme měli v dětství.Jeho chut je naprosto jedinečná.Neznám odrudu s podobnou chutí.Nevýhoda, trpělo černou hnilobou podzimní jablko co se nedalo sníst rýchle shnilo. |
 |
Roubování meruněk, 24.10.2013 Moje zkušenost je taková, že v lednici mi rouby téměř vždy nevyrašily.Nejlepší výsledky mám u roubu uskladněných v zemi někde ve stínu severní strany.Jednoduche a bez starosti o opečovaní v lednici.Zdálo se mi že v lednici rychle vysychají. |
 |