|
Althanova ryngle, 3.10.2008 V letáku který jsme obdrželi při nákupu renklody stojí:
"Je cizosprašná.Vhodní opylovači jsou Zelená renkloda a Lu"tzelsachsenská.Sama je dobrým opylovačem.
Ani jednu na zahradě nemáme ale roste 5 m od myrobalánu.A vloni nám pod tíhou... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit černoty z ořechů?, 30.9.2008 toho zabarvení se ničím nezbavíte.Zmizí časem samo.Loni mi ořechy zabarvily ruce i přes gumové rukavice..Jana |
 |
|
 |
vlašťovičník - bradavice, 29.9.2008 Já měla jako dítě bradavici v koutku ust.Byli jsme u babičky a její sousedka poradila vlaštovičník.Už si nepamatuji kolikrát mi maminka potírala bradavici ale ta upadla.Jana |
 |
jakou popínavku vybrat?, 26.9.2008 Dobrý den.Musím se vás zastat, protože mi latinské názvy moc neříkají.Vždyť české názvy jsou tak rozmanité.Jana |
 |
Osadit pařez?, 24.9.2008  Zdravím a děkuji za rady.Oddenky šeříku jsme vykopali a zapustili k plotu do země velké kameny.A tady je výsledek. |
 |
tak i já se pochlubím, 23.9.2008 Pěkné.Nejvíc se mi líbí ta č7-lila.Ale ostatní jsou taky krásné.Jana |
 |
množení kiwi, 22.9.2008 Já jsem v létě nechtěně ulomila větvičku a strčila ji do sklenice s vodou.Normálně pustila kořínky.Nevím jestli to byla náhoda ale roste. |
 |
Údržba trávníku (podzim-jaro), 22.9.2008 Moje zahrada leží na severozápadni straně a barák mám na jížní straně, tak že slunce mi svítí na trávník od rána do oběda, a pak až od odpoleledních hodin do večera.Počet hodin svitu slunce na moji zahradě záleží na ročním období.Mám na... celý příspěvek > |
 |
Jak na mech na betonu, 21.9.2008 Někde jsem četla že skalice dělá na betonu rezavé skvrny.Možná se ozve ještě někdo kdo to ví.Jana |
 |
Fíkovník, 19.9.2008 Zdravím.Mám první rok fíkovníky venku v nádobě.Kdy je mám přenést na zazimování?Až opadnou listy nebo při prvních mrazících?A taky i granátové jablko.Děkuji Jana |
 |
|
 |
mečíky (gladioly), 18.9.2008 Dobrý den.Kdy prosím vás vyrýt cibule mečíků ze země?Mám je letos poprvé a tak nevím.A nechat jim i ty maličké cibulky?Pokvetou?Děkuji Jana |
 |
Ježek, 16.9.2008 Náš pes jednoho takového objevil.Bohužel příliš pozdě.Byl už sníh a zrovna tálo, tak to asi chudinku ježečka vzbudilo.Byl moc malinký a nepodařilo se mi ho zachránit.Třetí den umřel.Ale už jsme vezli ježka i do stanice ohrožených druhů, která je od... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svými balkonovými kytičkami, 16.9.2008 Jedním slovem NADHERA.Kde tu spustu kytek zimujete?Letos jsem začla se svou první fuchsii a asi si přikoupím ještě další.Molice se objevily ale zvládla jsem to nějekým postřikem na olejové bázi.Tak ať se vám daří.Jana |
 |
Vlašské ořechy - nový recept, 15.9.2008 Já vloni ořechy zavařila.Tak nasucho.Dělá to maminka švagrové už roky a nic se nezkazí.A nezabírají místo v mrazáku.Jana |
 |
Ježek, 15.9.2008 Všechny vás tu zdravím.Venku leje a tak sedím a pročítám příspěvky.Už jsem tu psala že jsme měli taky ježourka.a mám s ním i legrační příhodu.Teda spíš manžel.Ježka jsme měli v terariu a k večeru jsme ho nechávali ať se proběhne po kuchyni.Jinak byl... celý příspěvek > |
 |