|
Jak a v čem sušíte ovoce? Sušení rajčat, solární sušárna, 12.5.2009 Já suším ovoce na kamnech, tedy na kamenném kvádru, který položím na kamna. Kámen má tloušťku 7 centimetrů na podzim a později jak začíná zima ten kamenný kvádr vyměním za deseticentimetrový protože se topí víc a sedmicentimetrový začíná připalovat... celý příspěvek > |
 |
Malé rostliny Javoru, 12.5.2009 Ale ano. Nemá cenu řešit jenom jeden druh stromu. Jasan je dobrý ale říká se že potřebuje hodně vody. Taky se vysemení a pak máte lesní školku zdarma z náletu.
Nevím jak a zdali kombinovat listnáče s jehličnany například modřín nebo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Malé rostliny Javoru, 11.5.2009 Další otázkou je zdali má smysl sázet javorový les.
Pokud máte les na dřevo do kamen, tak je to celkem jedno čím topíte ale taky do kamen není javor zrovna ideální.
Pokud však chcete za 50 let prodat dřevo na řezivo, zrovna javor je dobrý tak na... celý příspěvek > |
 |
40 let stará nafta, 6.4.2009 My se spolu míjíme. Něco jiného je nové auto za milion a něco jiného je auto za několik měsíců do vrakáče. O čem je tady téma? 40 let stará nafta.
Někdo píše vylít. Blbost. Já jsem napsal vyjezdit ve starém autě. Záměrně jsem nenapsal jakém starém... celý příspěvek > |
 |
40 let stará nafta, 6.4.2009 Pro Chemického Alího
Psal jsem starou naftu profiltrovat ale přes punčochu, sítko, posvěcený šátek, to je Váš vynález.
Moje auto najezdilo 420 tisíc km, leju tam kdejaké žblury. Kdybych jezdil na ten Schell, možná bych najezdil raz tolik ale... celý příspěvek > |
 |
40 let stará nafta, 5.4.2009 Kdybych měl, tak bych jel.
Jenže nemám ale kdyby mi někdo nezištně daroval, byla by to jiná věc. V kanálu by to neskončilo. Určitě lepší než vyjetý friťák ale divím se sám sobě proč na podobné příspěvky odpovídám. Argument žádný, jenom... celý příspěvek > |
 |
40 let stará nafta, 2.4.2009 Lidi prosím vás čtěte pořádně. Taky já jsem psal že do japonce bych to nelil. Taky do motorů s přímým vstřikem ne, jako Tdi, Hdi a podobně.
Já jsem psal jakým způsobem by se stará nafta dala využít a nemusela by se vylít.
K tomu nebezpečenství,... celý příspěvek > |
 |
40 let stará nafta, 2.4.2009 Lidi, nenapsal jsem nalít a jezdit. Je třeba dodržet pár zásad, napřed pořádně profiltrovat a smíchat s olejem M2T v poměru alespoň 1:50. Tak obnovíte mazivost.
Co se týče kleknutého čerpadla na vojenské Praga V3S, samozřejmě příčinu neznám ale... celý příspěvek > |
 |
40 let stará nafta, 1.4.2009 Mně se to moc nezdá vylít, jak někteří navrhují. Naftová kamna už opravdu asi nikdo nevlastní ale,
šlo by to snad pořádně přefiltrovat filtry na palivo a pak vyjezdit v nějakém starém dieselu komůrkáči, NE PŘÍMÝ VSTŘIK jako je Tdi, Hdi ap. Do... celý příspěvek > |
 |
ak se zbavit pařezu, 21.3.2009 Vykučovat pařez je vítanou prací pro sportovce silového sportu otázka maximálně dvou hodin když byla jabloň opravdový macek. Jen se toho nebát. Že už nemá kmen nevadí. Potřebné nářadí je rýč, sekerka, krumpáč a lopata. K tomu chuť do práce.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
kácení ovocných alejí, 17.3.2009 Víš kolik je jenom například v naší vesnici vhodných míst, kam vysázet alej třešní nebo jabloní aby děti měly přístup k vitamínům? Kvanta a jsou to obecní pozemky, jen musíme čekat na nějakého osvíceného starostu, který tomu dá zelenou.
Kolik půdy... celý příspěvek > |
 |
kácení ovocných alejí, 17.3.2009 Stromy se u silnic sázely kvůli zrychlení dopravy. Kůň v aleji jel rychleji než kůň v slunci žáru.
Taky naši předci sázeli kolem silnic ovoce. Koňský prd nevadil kvalitě jablek ani hrušek. Výfukové plyny udělaly z ovoce u silnice potravinu zdraví... celý příspěvek > |
 |
Slimák - užitečný živočich?, 1.3.2009 Nejsem vegetarián ale byl jsem veden a vychováván v tom smyslu, že je třeba se zvířaty zacházet humánně a to nejen při jejich zabíjení.
Můj dědeček, terý býval katem našeho hospodářského zvířectva vyznával zásadu, že zvíře nemá nic cítit při svém... celý příspěvek > |
 |
Slimák - užitečný živočich?, 27.2.2009 Takhle to není přijatelné. Hladovka 10 dní je týrání slimáků.
Zabíjet zvířata se může pro užitek člověka ale zásadně bezbolestně. Desetidenní hladovka a vařící voda NE!
HQ257 |
 |
Slimák - užitečný živočich?, 22.2.2009 Pane Chemický Alí. Specifikujte prosím blíže výraz "s přípravou (nejenom vařením) šneků je pekelná pakárna"
Na zahradě máme šneků hafo a několikrát jsem přemýšlel o jejich kuchyňském využití. Taky slimáky ale ty mi připadají víc ekl.... celý příspěvek > |
 |