|
Příspěvky uživatele - 131.51
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Roubováni švestek, 5.12.2008 Já pecky vyberu z plodů a hodím těsně ke kmeni stromu na zahradě, případně trochu zahrabu nebo přikryju menším kamenem. Volím strom jiného druhu, aby se mně nepletly s místními. Na jaře po roztátí pecky prostě vyhrabu, vždycky tam nějaká zbude, takže... celý příspěvek > |  | neplodící ořešák starý 5 let, 5.12.2008 Starý ořešák nám plodí každý rok. Pokud zrovna na jaře v době květu nejsou mrazy a květy nezmrznou. Klácení neprovádíme, necháváme ořechy spadat samy. Je ale možné, že u nového neplodícího klácení plodnost nastartuje. |  |
|  | Černí broučci v kočičí srsti - blechy, 3.12.2008 No, ty potvůrky na slepicích a na kočkách jsou možná odlišné druhy, ale mně vypadají stejně. Blechy to určitě nebyly, blechy mají tvrdé hrotité tělo a obtížně se dají chytat do prstů, protože se snaží uniknout skákáním. Tyhle se nesnaží... celý příspěvek > |  | Škodná v zahradě - srnec, daněk, 3.12.2008 Já bych tu petardu odpálenou elektřinou na dálku nepodceňoval. Nemůže to být ale nějaké preventivní stálé odpalování petard, ale jediná petarda, která musí vybouchnout těsně u zvířete. Předpokládám, že mu neuškodí, ale vyvolá u toho zvířete tak... celý příspěvek > |  | Domácí klobásy, 2.12.2008 Uzení klobásek se děje kratší dobu, protože jsou tenčí a uzená příchuť proto nemusí jít tolik do hloubky a nižší teplotou, protože kde se uzené maso krásně vyudí a pouze trčící kousíčky, pokud se před uzením neořežou, se opálí, se klobásy vysuší až... celý příspěvek > |  | Domácí klobásy, 2.12.2008 Hm, my doma předpisy nemáme a tak tak hladkou mouku do klobásek dáváme odjakživa, co si pamatuji. Klobásy potom lépe vážou dohromady, prejt je hladší. Přirozeně je to tak procenta, polévková lžíce na kilo, dvě kila. |  | Kapalný dusík, 1.12.2008 Na bradavice může fungovat propolis, to je tmel, kterým včely tmelí vnitřek úlu. Má silné desinfekční a bakteriostatické účinky. Propolis se rozhněte v teple, až vznikne malá placička, tou se bradavide obalí a zalepí náplastí. Mění se tak co 3 dny,... celý příspěvek > |  | Stom pro zahradní sezení, 1.12.2008 Kdysi jsem zkoušel roubovat zelenými řízky, zjistil jsem, že takhle se dá na javor klen naroubovat javor jasanolistý. Třeba to bude řešení... Z našich javorů s malým vzrůstem bych doporučil javor babyku, je podle mně silně dekorativní. Ale pomalu... celý příspěvek > |  | Očkování trnek, 1.12.2008 Mně se povedlo švestku na trnku naroubovat. Ale začalo to po roce ronit klejotok a uschlo to. |  | Domácí klobásy, 1.12.2008 Na klobásky je nejlíp použít maso nasolené jako na uzení. Sůl z masa vytáhne vodu a bílkoviny rozpustné ve vodě, takže maso je potom v klobáskách hutnější. Náhražka je potom, že se maso nařeže na kousky, ty osolí a nechají den, dva dny v chladu... celý příspěvek > |  |
|  | Co s pyramidálními topoly - kácet, ořezat nebo nechat? , 1.12.2008 U nás takové vzrostlé topoly radikálně ořezali a během 5 let topoly chytily houbu a začaly se rozlamovat. Na druhé straně znám staré pyramidální topoly vysazované v 50 letech a stále zdravé. Pokud tedy výškou překážejí, vidím jako nejlepší řešení... celý příspěvek > |  | Řízkování břízy, 1.12.2008 Já bych měl jen poznámku k roubování. Lidi jsou zvyklí roubovat ovocné stromy, které si dají leccos líbit. Ale jiné stromy už ani tolik ne. Rouby lípy třeba nelze skladovat, musí se nařezat a hned naroubovat, jinak se nepřijmou, osobně vyzkoušeno. U... celý příspěvek > |  | přezimování agave, 20.11.2008 Naše agave je asi 80 na 80 cm, zimujeme ji v nevytápěné světnici a držíme ji pokud možno při teplotách nad nulou. Párkrát při velkých mrazech - 20 st C tam klesla teplota pod nulu a listy agave zmrzly a staly se lámavé dříve, než jsme si toho všimli... celý příspěvek > |  | Černí broučci v kočičí srsti, 20.11.2008 Myslím, že se tomu říká neodborně čmelíci, odborně nevím. Mají to třeba i slepice. Stalo se nám kdysi, že jsme koupili vykladené slepice z drůbežárny, kde čmelíci nebyli a ony se jich neuměly zobáky zbavovat, takže když je dostaly od našich... celý příspěvek > |  | použití dřeva na uzení nebo grilování, 20.11.2008 Z vrby je hořká kůra, tuším konkrétně lýko, protoře právě to obsahuje u většiny druhů či linií vrby onen hořký a léčivý salicylát. Vrbové dřevo, pokud jsem měl možnost posoudit, je chuťově neutrální, pokud je suché. Svěží, právě oloupané, třeba... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|