|
Výsev okurek - na Vysočině, 7.4.2011  Možná by pomohl miniskleníček z pětilitrové láhve na okurky která má uříznuté dno. Jde to udělat i kotoučem na řezání kamene který je mnohem levnější než diamantový a na sklo stačí. Okousaný okraj tolik nevadí stejně se zapíchne do půdy. Je třeba to... celý příspěvek > |
 |
Twist Off, 13.1.2011  Jedna drobná pomůcka když sklenice Twist off nejde otevřít. Stačí nasadit objímku používanou na hadice, s citem dotáhnout a pak jen otevřít. Zvládne to i slabá žena či vetchý důchodce. Pokud nejde víčko nadzdvihnout aby dovnitř vnikl vzduch je nutné... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak na rez hrušnovou?, 22.10.2010 Na nevinnost tújí bych nevěřil. U nás má túje každý soused a hrušně jsou nakaženy úplně všechny. I bez jalovců. |
 |
Čím stříkat plevel v jahodach, 20.10.2010 Nechci moc strašit ale jahody chcípnou první. Nešlo by to ručně? |
 |
Ochrana dřevěného plotu, 16.10.2010 Pražce jsou cítit skoro pořád. Hodně sousedů okolo je má. Ale plot opravdu po roce vyčichne a pak už je to dobré. Jen z ekologického hlediska jsou námitky ale proti pražcům je to zanedbatelné. Pražce jsou nacucány pod tlakem a mají toho v sobě dost i... celý příspěvek > |
 |
Ochrana dřevěného plotu, 16.10.2010 Měli jsme dřevěný plot natřený karbolineem. Vydrželo to 25 let pak se natřel znova a vydržel dalších 25 let. Teď je tam nový, zase natřený karbolineem a je tam zatím 12let bez údržby. Ale je pravda že první rok to pěkně smrdí. Další už ne. Ono je... celý příspěvek > |
 |
Měsíčková mast - sádlo?, 15.10.2010 Moje babička, dcera hajného, bývala vyhlášenou lidovou léčitelkou. Měsíčkovou mast dělávala jen z květů a doma vyškvařeného čistého vepřového sádla a fungovalo to. Ale upřímě řečeno ty dnešní masti toho dokážou stejně a často i víc. Sám jsem se o tom... celý příspěvek > |
 |
Jak zorat pole ležící ladem?, 15.10.2010 Fréza tohle opravdu nedokáže chce to opravdu silný traktor s pořádnými koly. Záleží samozřejmě na skutečném stavu pozemku a také na tom s čím se tam dostanete. Čím větší traktor tím lepší naděje na úspěch. Také jsem to absolvoval. |
 |
Gumové holinky, 12.10.2010 Já už kupuji výhradně Krakenky. Ty jsou určitě z gumy a zatím přežily i zimu. Soused si stěžoval že má mokré boty, já nemusel. Už jiné nechci. |
 |
Pálenka z bezových květů nebo plodů, 6.10.2010 Tohle dělá soused. Je to výborné akorát se tomu říká bílá hůl. Přeji mnoho úspěchů. |
 |
|
 |
Liheň na drubež Bioska monoplast 60, 2.10.2010 Mno paní se to asi chce naučit a ne kupovat hotové slepice. Doporučuji si přečíst například starší knihu Dr. Vítězslav Orel a kolektiv - Umělé líhnutí drůbeže. Jsou i novější od pana Tuláčka z nakladatelství Brázda. Jen to chce začínat s menším... celý příspěvek > |
 |
Sadba celeru, 1.10.2010  Děkuji moc všem přispěvatelům za rady. Připojuji obrázek celeru který se také díky Vašim radám urodil. Mě letos poprvé ze semínek. Zdraví Zdeněk. |
 |
Pes hrabe na zahradě, 30.9.2010 Nebo pekinéze. Ten má krátké přední nožičky a hrabat neumí. Jen zadními a tak škodu nenadělá. |
 |
Lečo zavařené a zkažené, 27.9.2010 Tak tohle co píšete je stoprocentně spolehlivé. To nemá chybu. |
 |
Moření česneku, 27.9.2010 Asi bych ho namořil znovu. Nebo můžete zariskovat a třeba to vyjde. |
 |