|
Včely vylézající ze země, 31.7.2013  eště tu, na tom prvním je špatně vidět |
 |
Včely vylézající ze země, 31.7.2013  Paní bych poradil asi to samé co už všichni, asi tolik, naučit děti aby na včelky nesahali a když sáhnou tak příště už určitě ne a to žihadlo které dostanou jako poučení, spíš jak ublíží prospěje, hlavně neplácat rukama kolem sebe když včelka na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sousedův ořešák, 7.8.2011 Díky za radu, zkusím to řešit ústně a když bude soused proti tak větev odstraním šetrně sám. Jen sechci ještě ujistit jestli můžu řezat už v srpnu když je ještě listí na stromě (a o úrodě nemluvě).Není někde psáno že se může řezat v době vegetačního... celý příspěvek > |
 |
Sousedův ořešák, 5.8.2011 Jak bylo řečeno v úvodu strom stojí na hranici pozemku takže když budu řezat, tak hned u kmene.Jde mi jen o to, jestli můžu větev uřezat sám, nebo jen majitel stromu a jakým způsobem mu to oznámit.Nerad bych čelil nějaké žalobě, tak se chci poradit... celý příspěvek > |
 |
Sousedův ořešák, 31.7.2011 Soused má ořešák přímo na hranici pozemku, jedna velká větev roste cca3m nad můj pozemek a překáží mi při obdělávání pozemku traktorem(orba, hnojení, odvoz sena, atd.).Mám právo větev odstranit?(pochopitelně vdobě vegetačního klidu)Nevím jaká by... celý příspěvek > |
 |
Oplocení zahrady, 31.7.2011 Poradí někdo jaké povolení potřebuji k oplocení zahrady cca1600m2,jsem vlastníkem pozemku.Děkuji Petr |
 |
Moruše - neplodí, 26.6.2011 Mám strom moruše černé stáří 5 roků. Strom je vysoký již přes 3 m a až poprvé letos zaplodil. Ale na celém stromě je asi 20 malých plodů. Stromek byl zakoupený v prodejně. Plody měly být velké.Mám přeroubovat, nebo provést nějaký jiný zásah? Díky za... celý příspěvek > |
 |
Písková filtrace - domácí výroba, 8.6.2011 A co to orientačně stálo a jaké to má připojení, respektive, co použít na prostup přes sud? |
 |
Čistíme studnu, 8.6.2011 Studna má 6m.voda přitéká spodem a potom i mezi skruží v loubce cca 4m od povrchu. Ve studni je hladina cca 4m ode dna, to se mi zdá nějak moc, nemůže to být povrchová voda, když je přítok už ve 4 metrech? |
 |
Čistíme studnu, 7.6.2011 Čím utěsnit spáru mezi skružemi, když stále protéká voda? |
 |
|
 |
Sestava do vrtu, 24.5.2011 Můžete napsat bližší info o typu? Cerny.johnyvseznam.cz |
 |
Sestava do vrtu, 24.5.2011 Tak jsem koukal na ponorné vodárny a našel jsem jenom jeden výrobek, navíc výrobce neznám a nevám jak by to bylo se servisem. Výtlačná výška 35m mi taky nepřijde jako žádný zázrak. Další omezující faktor je délka kabelu jen 15m, což bych musel... celý příspěvek > |
 |
Švestka - žloutnutí listů, 21.5.2011 Díky za radu, I v odborné prodejně radili doplnit železo. Tak jsem zakoupil Fytovit a budu aplikovat podle návodu.Doporučují 5-6 postřiků po 14 dnech. Snad to "zabere", pak podám informaci. |
 |
Švestka - žloutnutí listů, 15.5.2011  Již vloni se mi na švestce objevili žluté listy s výrazným žilkováním, zejména na konci větviček. Částečně jsem strom přerouboval. Letos je nemoc téměř na celém stromě, a to i na roubech. Doufám, že to není žádná vážná nemoc(šárka), že to bude snad... celý příspěvek > |
 |
Sestava do vrtu, 13.5.2011 Zatím mám zkušenost jen se samonásávacími čerpadly.
U nyní koupeného domu budu řešit nové připojení studny.
Z hlediska místa a hlučnosti uvažuji o čerpadle ve studni.
Studna je hluboká 7m vzdálená 30m od domu. Můžete poradit typ čerpadla a jeho... celý příspěvek > |
 |