|
Příspěvky uživatele - 168.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Podnože - jabloně, hrušně, 9.7.2019 A jabloň (Ametyst) na hlohu taky roste. Už třetí rok. To jsem zase vyzkoušel já. JG |  | Stále plodící maliny, 7.7.2019 My, na Vysočině, na „horách“ (vopičích), konkrétně 450 m/m nemáme nyní málo jiného ovoce. Asi v žádném období ho nebude víc.
Máme mimo malin: meruňky (Leskora), rybíz červený (Jonkheer), rybíz černý (Sofijevská), angrešt (Niesluchowski), jostu,... celý příspěvek > |  |
|  | Posekaný rybíz + angrešt, 24.6.2019 Vypomůže Vesnička má středisková:
„Měl jsi štěstí Jaromíre, na funkci to nebude mít vliv. Jako na funkci rostlináře? No… to už vůbec ne.“
JG |  | Bílé fleky na bílém rybízu, 15.6.2019 Za své zkušenosti se domnívám, že se jedná o americké padlí angreštové. Zdroje ale uvádí, že červený/bílý rybíz nenapadá (i když možná už na tom úplně netrvají).
„jak se zbavit těchto fleků na listech rybízu“?
Chemicky (to si najdete) nebo... celý příspěvek > |  | Očkování, 13.6.2019 Pro pana Mimmo: Bouřka je prevít, tedy vítr a pytlík. Vynalezl jsem klícky na rouby s pytlíkem (roubování narašenými rouby). Buď ze zkřížených oblouků „U“ dvou drátů nebo z trubičky králíkářského pletiva. Obojí uchyceno úvazkem pod roubem. Pak pytlík... celý příspěvek > |  | Očkování, 13.6.2019 Mikroténovému pytlíku bych se snad raději vyhnul, dával jsem, dobré, ale pracné (chce to pečlivost; místo papíru jsem dával alobal). Roubovat do rozštěpu myslíte do zeleného, letošního výhonu?
Co se týká vyrašení letošních oček, na to moc nevěřím.... celý příspěvek > |  | Očkování, 12.6.2019 Když už tady je toto vlákno o očkování, tak bych ho využil k dotazu. Jezdívám silnicí, kde bývala alej višní a třešní. Zbývá už jen pár ubohých stromů. Jedním z nich je višeň. Určil jsem si, že Köröšská. Ale nebyl to nikdy velký strom, jak by měl... celý příspěvek > |  | Bodruška Hrušková, 26.5.2019 Ano, jsou to potvory. Na staré, prořezané hrušni, když raší vlky, tam by to člověk možná i přivítal. Nebo by to alespoň tak nevadilo. Ale tam je není vidět.
Nu, co naplat, hrušeň je „tvrďák“ a je dlouhověká. Tak si počkáme. JG |  | Bodruška Hrušková, 26.5.2019 Také jsem si dneska všimnul na jedné dvouleté hruštičce pěti svěšených výhonků. A budou asi další. A patnáct jich asi celkem ani neměla. To už máte vlastně hruštičku skoro zapěstovanou.
Navíc mám ještě „potěšení“ s merou a hálčivcem. Bez škůdců, to... celý příspěvek > |  | Čínské zelí, 22.5.2019 Domnívám se, že Štětka soukenická paní Marii Kláře doroste. A nemusí ani hodně zalévat, přihnojovat. Je dobrá na boreliózu? JG
|  |
|  | Neznámý plevel, 22.5.2019 Mně to připadá spíš jako Pohánkovec japonský, ale krásně visící. Prý výborná zelenina. Možná na suši(t)? JG |  | Chov kachen, 20.5.2019 Ále, nechte nemocnou kačku být. Jestli chcete oživit svoje jezero, pozorovat vodní žoužel, pořiďte jim nějaké nenápadné krmítko, hnízdní budku nebo odpočívací místo (třeba kousek starého dřeva) a ono něco přitáhne. I zdravé. A to je pak radost se... celý příspěvek > |  | Chov kachen, 19.5.2019 Myslím, že pytláctví se může dopustit i člověk, který ve svém sklepě zavře zvěř, která mu tam chodí na brambory.
Rozumím, že kačky je vám líto, ale příroda má svůj zaběhnutý řád. I to odcházení. Protože jinak, jak řekla liška (Exupéry): „Stáváš se... celý příspěvek > |  | Chov kachen, 19.5.2019 Hm, jak se dá chytit divoká kachna, to bysme asi zabíhali do „oboru“ pytláctví. Na to jsou někteří lidé citliví.
V tuhle dobu by se měla divoká kachna věnovat mladým, že je nemá, znamená, že se jí něco přihodilo. Zdraví nebo zničení hnízda. Třeba... celý příspěvek > |  | Chov kachen, 19.5.2019 Podívejte se na popis příznaků syngamozy. Také spolknuté vlákno, smyčkou zachcené kolem jazyka. JG |  |
 |
|
|
|