Chov kachen
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 131.130 (?), 26.2.2014 8:37, zobrazeno: 17055x
Zdravím, letošní rok bych si chtel poridit kachny. Mate nekdo skusenosti s jeji chovem. Popripade co to obnáši?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.5 (?), 19.5.2019 13:45
Ať nezakládám novou diskusi, zkusím se zeptat tady. Máme na jezeře divokou kachnu. Už tu přebývá pár dní, občas odletí na blízký potok a zase se vrátí. Co jsem si ale všimnula, neustále naprázdno(bez zvuku) otevírá zobák. Jako by chtěla káchat a nemohla. nebo nemohla dýchat a lapala po dechu. Třeba to tak kachny dělají normálně, ale u kačera, nebo pár dní zpátky jsem si toho nevšimnula, pravda, nekoukala jsem pořád po ní...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 19.5.2019 14:52
Podívejte se na popis příznaků syngamozy. Také spolknuté vlákno, smyčkou zachcené kolem jazyka. JG
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 19.5.2019 19:14
Hm, jak se dá chytit divoká kachna, to bysme asi zabíhali do „oboru“ pytláctví. Na to jsou někteří lidé citliví.
V tuhle dobu by se měla divoká kachna věnovat mladým, že je nemá, znamená, že se jí něco přihodilo. Zdraví nebo zničení hnízda. Třeba jí to přejde, když ještě dobře létá. Můžete zkusit, jestli a jak žere. Když se naučí žrát předložené krmení, nechala by se i poléčit. A nebo se podíváte, až jí ochočíte. U vody se pořád něco děje. JG
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.5 (?), 19.5.2019 20:56
Ona se za měsíc, co k nám zalétává, otrkala celkem dost. Ovšem teď si nejsem jistá, jestli to není tím, že jí právě něco je a nemá sílu reagovat. A také, že než se ochočí tak, aby se dala nějak chytit, bude po ní. Jako... docela možné, že jsou v rákosí kačenky, jen by je za jedno asi vychytala kočka a za druhé... že by nevyjely, když máma sedí na druhé straně na mole? Pytláctví na mém jezeře? To asi těžko To bych se také mohla ohradit, že tu kačka nemá co dělat. Ale jsem ráda, že tu je, i pes si už na ni zvyknul. Tedy ne oba, bývá tu s ní i kačer.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 19.5.2019 22:33
Myslím, že pytláctví se může dopustit i člověk, který ve svém sklepě zavře zvěř, která mu tam chodí na brambory.
Rozumím, že kačky je vám líto, ale příroda má svůj zaběhnutý řád. I to odcházení. Protože jinak, jak řekla liška (Exupéry): „Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal“. JG
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 20.5.2019 9:06
Ále, nechte nemocnou kačku být. Jestli chcete oživit svoje jezero, pozorovat vodní žoužel, pořiďte jim nějaké nenápadné krmítko, hnízdní budku nebo odpočívací místo (třeba kousek starého dřeva) a ono něco přitáhne. I zdravé. A to je pak radost se dívat.
(Ále taky někdy i pro zlost. Až se zabydlí a začnou „hospodařit“ posvém .) JG
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|