|
Příspěvky uživatele - 168.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poškozený kmen, 15.5.2019 Když už i trošku žertujeme (samozřejmě né na úkor smutné paní tazatelky, no, někdy se to se stromky přihodí, například: kdysi dávno mi toto se stromky udělaly hodné mladé husy, a jak pečlivě), fotečku letošních plůdků meruňky jsem už dával zde,tedy... celý příspěvek > |  | Poškozený kmen, 15.5.2019 Tak také se svojí troškou do mlýna: Stalo se. Je polovina května a asi pozdě na nové sázení. Stromky (pařízky) nevykopávejte, do podzimu máte čas. Některé mohou být vitální (dobře zakořeněné) a ty obrazí ze spodní části kmínku (obyčejně jsou... celý příspěvek > |  |
|  | Mráz - malé plůdky meruněk, 9.5.2019  U nás na Vysočině (450m/m) má Bergeron i po druhé vlně mrazíků také nějaké plůdky. Leskora trošku míň. Dvouletému Avalonu mnoho kvítků opadlo, „kuliček“ má zatím trochu přes čtyřicet. Třeba příde.
Ostatní: Po druhé vlně mrazíků chřest většinou... celý příspěvek > |  | Rybíz - Jonkheer van Tets, 29.4.2019 No, vylámání výhonů asi namíchne, ale u jednoho stromečku to nemůže být až takový problém. Chce to nějakou oporu. Nejlíp jednoduchou.
Když tak na to myslím, tak já bych asi ke stromku zarazil a přivázal nějaký jiný (planý), ustřižený stromeček s... celý příspěvek > |  | Rybíz - Jonkheer van Tets, 29.4.2019 Dříve se u některých odrůd červeného rybízu uvádělo, že špatně snáší radikální řez a to právě vzhledem k vylamování výhonů (jako odrůdová vlastnost).
Jestli k nim patří i Jonkheer si už ale nepamatuji. Radikální řez jsem u rybízu nepotřeboval,... celý příspěvek > |  | Avalon Pride, 22.4.2019  Dokvétající Avalon, 23 měsíců po výsadbě. Mimo kocourka, stále bez postřiku. Možná příde. JG |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 22.4.2019  Mráz, rašící maliny. JG |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 22.4.2019  Mráz, třešeň Kassandra. JG |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 22.4.2019  Pan Petr z Pardubic: Doufám, že meruňky mají autoregulaci. Mrzlo, led v kbelíku byl asi 1 cm, chřest zmrzl úplně. Bergeron zakvetl cca 5 dní před Leskorou. Poloha cca 50 km jižně Jihlavy poblíž hranice s Rakouskem.
Dnes, většina plůdků Leskory se... celý příspěvek > |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 21.4.2019 Také jsem dnes prohlížel plůdky meruněk na Vysočině (JZ Morava 450 m/m). Bergeron má snad 4 plůdky z 5 květů. Leskora kvetla později. Zelené špičky plůdků jsou zatím vidět asi u čtvrtiny květů. Obě odrůdy kvetly hodně. Jiné nemám. JG |  |
|  | Co vaše réva 2019?, 19.4.2019 No, já taky, jako kolegové, 62.53 a Dzordzik, uváděným údajům, o ktarých se píše, nerozumím. A to jsem už zasadil sazenice révy před 4 roky, ale se sponem 2,5 m.
Zdá se mi ale, že keř je při „průměrné“ vzdálenosti výhonů cca 10 cm moc hustý. To je... celý příspěvek > |  | Košíkářská vrba, 18.4.2019 Ale, ale, pane Harrrry, proč se čertíte? Košíkářských vrb je řada druhů (vimina, rakovice, amerikána, triandra a bůhví, které další). Třeba chodíte kolem nich. Taky můžete ledaskde zapíchnout řízky z nich.
Vy se ptáte na proutky. Ale ty jsou na... celý příspěvek > |  | Poda pre zemiaky, 12.4.2019 Citát z „Cimrmanů“: „Dvě sestry? A není to málo, Antone Pavloviči …“
Nebude sazení cca 10 hlíz na m² mnoho?
Obyčejně se sázelo polovic (a i trošku míň). JG |  | Rozkvétání 2019, 11.4.2019 No, co by to tak mohlo být? Fíkev tykvolistá to nebude, Jarabinu brekyňu nepěstujete, tak snad jen Házi (Kerti) berkenye, ale odborně vedená. JG |  | Stratifikace peckovin, 9.4.2019 Dnes jsem si všimnul, že pecky „Julijánků“, o kterých jsem psal výše 10.7., už taky klíčí. Mám 6 vyklíčených semenáčků.
„Záhonek“ jsem vyplel, nebylo to těžké, byl skoro čistý a měří cca 70 x 30 cm (a jeden klíčící jsem přetrhl, nebyl vidět). Půda... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|