 |
Příspěvky uživatele - 92.238
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zmladenie starej slivky, 27.1.2020 Naprosto souhlasím s tím, co píše Ing Fidla ohledně zmlazení. Odřezal bych jen to, co je suché. Odrůdu bych si podle habitu určit netroufnul, pokud je to správně, klobouk dolů. |  | Bokashi druhé kolo, 27.1.2020 To se asi zeptejte odborníků, třeba z Masarykovy univerzity:
Na proces samovznícení uhlí a uhlí obsahujících hornin není jednotný názor, nejrozšířenější je teorie "samovolného okysličení". I přes rozsáhlé výzkumy není doposud přesný mechanismus... celý příspěvek > |  |
|  | Bokashi druhé kolo, 20.1.2020 Kontinuita se zachová tím, že použijeme oschlý zahradní odpad, který se prakticky v létě z důvodu sucha (v zimě z důvodu chladu) ani nezačal rozkládat.
Jako zkušený zahradník určitě víte, že to zajistit nelze. Mnoho kompostovatelného odpadu... celý příspěvek > |  | Bokashi druhé kolo, 20.1.2020 ty nejtmavší huminové látky v půdě... obsahují až 62% uhlíku. To už je skoro biouhel.
Skoro. Je to o něco větší obsah uhlíku než ve dřevě (49-50%) a o dost méně než třeba v ropě (87%). Koks a dřevěné uhlí - "bio"uhel mají přes 95% uhlíku.
Tak... celý příspěvek > |  | Bokashi druhé kolo, 20.1.2020 Základní charakteristika černozemě je třeba tu.
|  | Honeycrisp, 16.1.2020 UIrčitě ano. Ale jen jednou, roku 1960 kdosi ve státě Minnesota |  | Založení kompostu - trava, hnuj, hlína, sláma, 16.1.2020 listí promíchat s dalším materiálem (hnůj, tráva, piliny, sláma, půda, biouhel) a pak na vysoké hromadě rychle zkompostovat.
1. Kde berete v době hrabání listí trávu?
2. Proč rychle? |  | Vodka, 13.1.2020 Myslím, že odstraněním řepného pachu aktivním uhlím nevytvoříte z řepovice vodku. To už je rozumnější vypálit přímo zkvašený roztok cukru. Ani to sice není vodka, ale úpravou pH a nepatrným doslazením lze získat něco, co se vodce docela podobá. Není... celý příspěvek > |  | Štěpování - a co potom?, 7.1.2020 V tom bude asi ten rozdíl mezi zimním roubováním a očkováním. Osobně jsem tedy nikdy v listopadu ani prosinci neštěpoval. Nicméně zjistil jsem, že nejlépe se uskladňují rouby peckovin jako naštěpované na podnoži. Získám-li nějaké nekvalitní, velmi... celý příspěvek > |  | Uzení masa, 6.1.2020 Nastříknuté maso lze teoreticky udit hned po nástřiku. Taky ho nechávám 2-3 dny po nástřiku ležet, aby se sjednotila prosolenost a barva masa (těžko zaručíte přesně rovnoměrnou distribuci soli v mase).
Maso naložené několik týdnů... celý příspěvek > |  |
|  | Nevydarené prvé pálenie, 6.1.2020 Olej jako náplň taky né. To je pak kolem smradu jako v rafinérii, navíc horký olej je velmi snadno zapalitelný.
To lze snadno eliminovat použitím nehořlavého oleje bez zápachu. Olej umožní větší teplotní gradient, což významně urychlí zahřívání... celý příspěvek > |  | Meruňka z pecky, 22.12.2019 Nevím, že by nějaké jiné ovocné dřeviny kromě citrusů tvořily nucellární embrya (semena). Pokud jsou v pecce 2 jádra, může jít o opylení dvěma pylovými zrny nebo o rozdělení embrya při prvním rýhování - analogie jednovaječných dvojčat. Ale v... celý příspěvek > |  | Sklep a ideální vlhkost?, 16.12.2019 Za plíseň pod víčkem nemůže vlhkost, nýbrž netěsnící víčko, nízká teplota či doba zavaření.
Vlhký sklep má výhody. Udrží se nižší teplota a ovoce nevadne. Sklep je dobré každoročně vysířit, stěny občas líčit vápnem, Poličky je třeba ošetřit... celý příspěvek > |  | Degustace Lysice 2019, 9.12.2019 Zajímavé je, že na místech: 4, 6, 9, 12, 17, 26 se umístila jablka, která by měla chutnat v podstatě stejně. Což je docela velký rozptyl. |  | Degustace Lysice 2019, 9.12.2019 Řeklo by se: "Nic nového pod sluncem". Jen ti cizáci z Japonska se nám sem jaksi derou.
Chudera Rubinola, ta si to opravdu nezaslouží. |  |
 |
|
|
|