|
Příspěvky uživatele - 104.254
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co je to?, 16.10.2022 I když chybí dostatek informací a foceno je to asi pumpičkou na kolo, vypadá to na ořešák černý (Juglans nigra). Doba je na ně tak akorát, přede dvěma týdny jsem je v Brně sbíral. Rubina i listy mají specifickou kořenitou vůni. Dobře klíčí a sotva... celý příspěvek > |  | Zesílení podnože, 1.6.2022 Ptal jsem se sice na něco jiného, leč děkuji vám za snahu:-) |  |
|  | Zesílení podnože, 1.6.2022 Myslíte, Lído, že kytky rovněž vnímají pocitovou teplotu? Skutečná teplota kovu i dřeva je v daných podmínkách stejná. Liší se však tepelná vodivost a my to vnímáme odlišně. Odizolování je spíše dobré, aby se to ve větru neodíralo. |  | Zesílení podnože, 30.5.2022 Zdravím vás s dotazem: Co děláte proto, aby podložka zesílila/ztloustla. Vyroste mi podnož, proutek. Naroubuji. Třeba růže nebo angrešt nebo něco, co má snahu tvořit menší, leč těžší korunku. Podložka však zůstává pozadu a má problém, aby celou kytku... celý příspěvek > |  | Lze aronii roubovat?, 30.5.2022 Potvrzuji, co se zde píše. Roubuji na červený jeřáb, kterého je po lesích plno, koncem ledna a v únoru do rozštěpu, kopulací, později i za kůru. Chytá ochotně. Černý nahoře roste pomaleji, proto vypadá bizarně. Nicméně kvete a plodí brzy a je jinak... celý příspěvek > |  | Roubovani angrestu, 30.5.2022 I já roubuji na meruzalku zlatou. Buď koncem zimy nebo na zeleno koncem května, začátkem června. Kvůli tloušťce téměř vždy do rozštěpu. Podobně rybíz na meruzalku. Chytá velmi ochotně.
Hezký den |  | Meruňková jádra zdraví prospěšná?, 13.4.2022 Názory a zkušenosti se různí. Oplivávané (oprávněně) kyanogenní glykosidy tam jsou, ubývají však sušením a tepelným zpracováním. Navíc některé meruňky mají jádra "sladká", jiné hořká. I tam se tedy obsah těch složek bude lišit. Vedle toho je tam... celý příspěvek > |  | Prosim o identifikaciu "jablcka"?, 20.11.2021 Potvrzuji. Kdoulovec, Chaenomeles. Když na to naroubujete třeba hrušku, máte hezkou bonsai:) |  | Lipnická švestka, 14.10.2021 Tak mi letos Lipnická nechala ochutnat pět švestek. Byly sice sladké, všechna čest, nicméně půjde a udělá místo jinému stromku. A k příspěvku kousek dále "host - xxx.xxx.55.221, 9.10.2021 7:19" dodám, že ve hnojení bych chybu nehledal. Ta moje rostla... celý příspěvek > |  | Malinové hornokrajské, 19.9.2021 Souhlasím, zasloužila. Jenže neoživené vlákno odroluje dolů a nikdo si jej nevšimne. Malinové (asi je to ono, popisu odpovídá, nejsem si však jistý, u nás se mu říkalo "sladké") jsem v zimě narouboval z odcházejícího starého stromu. Tak se těším, až... celý příspěvek > |  |
|  | Hrušky 2021, 19.9.2021  Je tam, jak píšete. Nicméně ještě to není úplně tragické. Kvalita obrázků úměrná nedostatečnému světlu. |  | Ringle - slívy - blumy, 5.9.2021 To sice máte pravdu, leč na Valašsku byste s tím úplně nepochodil. Tam se označení trnka používá pro švestky, zatímco té malé kulaté trpké křovině se říká plané trnky. Aspoň tak to bylo tam, kde jsem dříve bydlel (Zašová). |  | Klíčení peckovin 2021, 27.6.2021 Zdravím všechny.
Pěstujete někdo vlastní podnože ze semen? Jak vám to letos klíčilo a vzcházelo? Mně ani jedna třešeň/ptačka/višeň/mahalebka, slivoně rovněž téměř nula (myrobalány). Ani ty záměrně vyseté (přes zimu ve vlhké zemině venku) ani... celý příspěvek > |  | Aký je to hmyz?, 27.6.2021 Ano, děkuji! Toho jsem myslel. Vrbař uhlazený. I když má jiné latinské jméno. |  | Aký je to hmyz?, 26.6.2021  Podle fotky v zadání dotazu si moc netroufám, leč napadl mě brouk s roztomilým jménem Coptocephala rubicunda. Nenašel jsem, že by měl české jméno. U nás touto dobou také bývá vidět. Moje fotka je z 18. června. |  |
 |
|
|
|