|
Kompostování rostlinného oleje, 2.4.2024  Tak tady máte. A není to ani o jedlém oleji. |
 |
Semena česneku, 3.3.2024 Moje výpěstky. Pěstuju pestrou směs česneků, které mají šanci urodit semena. Z našich to jsou Havran, Slavin, Janko. K tomu pěstuju česneky z genové banky a různých výměn. Po sklizni se snažím držet květní stvoly odděleně, ale během týdnů zrání a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Semena česneku, 3.3.2024 Díky Vladimíre.
Když jich je už pět, tak začínám věřit, že by z nich něco mohlo vyrůst. |
 |
Semena česneku, 3.3.2024  Klíčení semen česneku |
 |
Redakční článek o brukvi, 2.3.2024 Chtěl bych doporučit redakční článek o brukvi.
Je to o brukvi a zároveň to je o hovně. Nepsal to člověk ani to žádnej člověk před zveřejněním nečetl.
To, že se tady takový smetí objeví mi přijde jako projev nedostatku respektu od redakce k místním... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 24.2.2024 Hádka o pikýrování kedluben.
To člověk jinde nemá šanci zažít. |
 |
Semena česneku, 24.2.2024  Klíčící semeno kuchyňského česneku. |
 |
Bordeauxská jícha, 19.2.2024 Ještě je otázka, jestli se ty hmotnostní poměry odkazují na hmotnost vápenného hydrátu nebo plastického hašeného vápna... |
 |
Rajčata 2024, 16.1.2024 Tak tu jsem vůbec neznal. Tak jsem se na ni podíval a je to odrůda z portfolia Syngenty, tedy velkoprůmyslová. Ani jsem nenašel zmínku, jestli není F1. Čím je tak dobrá? Nejsou ty odrůdy pro velký business optimalizované na jiné vlastnosti, než co... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 16.1.2024 Teď jsem spíš zvědavý. Ano, přemýšlím o různých věcech, ale tohle je jenom pokus si trochu zjednodušit orientaci v té spoustě odrůd.
Mně třeba hodně chutná Zlatava. Když mám košík směsi rajčat, tak ji vysbírávám, co to jde. A přitom jí skoro nikdo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 16.1.2024 Kdybyste měli možnost vybrat jen jedno rajče (mimo F1), které by bylo tou nejlepší kombinací ranosti, úrodnosti, chuti, atd? |
 |
Rajčata 2024, 16.1.2024 Kdyby si z nich prodejci normálních semen tak vzali příklad. |
 |
Rajčata 2024, 16.1.2024  Semínka z genové banky dorazily. Je to poměrně velkorysá porce. Kdyby někdo chtěl zkusit divoká rajčata, rád se rozdělím. |
 |
Rajčata 2024, 12.1.2024 Je to z IPK Gatersleben. Mám s nimi dobré zkušenosti i jinak. Ale z CZ grinu jsem kdysi taky získal, co jsem si napsal.
To, co mi dorazí, nebude úplně delikatesa k jidlu. Jsou to druhy ze zelenoplodé podsekce, nesou ale zajímavé vlastnosti.... celý příspěvek > |
 |
Včelý med 🐝, 8.1.2024 A proto je pro kojence doporučován jen "med dle lékopisu", tedy čištěný, bakterií prostý. Už ten název téhle diskuse je hroznej. |
 |