 |
Příspěvky uživatele - 204.170
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Šípkovica ako ma to, 22.2.2020 Jen tak na okraj zkušenost s kvasinkami Vínka: Přede mnou odborník odborníkovi sdělil, že kvasinky Vínka prokvašují na 16%obj. EtOH. Říká se, že vinné kvasinky dávají lepší chuť a vůni následnému destilátu, než pekařské droždí. Zjistil jsem, že... celý příspěvek > |  | Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 28.1.2020 Mám výborné zkušenosti s třískami z vyzrálého dubového dřeva. Třísky zabalím do alobalu a žíhám tak 2 hod. v troubě asi tak při 200 stupních. Jsou pak hnědé. Dá se vygooglit informace o teplotě a době žíhání podle příchuti, kterou to má dodat... celý příspěvek > |  |
|  | Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?, 28.1.2020 Tak to bych rozhodně neradil. Destilovat se musí podle chuti odebraného a naředěného vzorku. Jinak se nabere dokap a ten mívá hanebnou chuť. Každý kvas/surovina je jiný. Někdy se dá jít do nějakých 96 stupňů Celsia, někdy se musí skončit třeba i na... celý příspěvek > |  | Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?, 19.12.2019 No, s tím pravidlem to bude možná trochu jinak. Kdysi, před staletími, byla doprava sudů s alkoholem dost obtížná. Přepravci, tj. kupř. námořníci, měli v podpalubí málo místa, takže ředit surový destilát (typicky 80% obj.) v podstatě 1:1... celý příspěvek > |  | Pálenka z kdoulí, 2.12.2019 Na jazyku to nepříjemně pálí a kazí to jinak příjemnou, pikantní chuť.
Další poznatek: Po asi roce jsem si všiml, že kdoulovici nějak slábne chuť i vůně.
Tady by byla zajímavá i zkušenost jiných paličů, protože to dělají i jiné destiláty.... celý příspěvek > |  | Dřevo do destilátu, 2.12.2019 Dlouho jsem tu nebyl a teprve dnes jsem si všiml dotazu na výrobu rumu. Tedy: především upozorňuji, že moje pojetí rumu je založeno na dlouhých paličských zkušenostech a následném studiu různých postupů na I netu. Potom jsem výzkumu nejen použitých... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|