|
Jaká může být maximální cukernatost, 21.10.2020 Zesládnou pocitově, když ochutnáme. Na stupnici refraktometru toto štěpení nemá vliv. Alespoň jsem nikdy žádný rozdíl po odležení nenaměřil. |
 |
Jaká může být maximální cukernatost, 18.10.2020 Ano měřil, po pár dnech, po týdnu i po 14ti dnech. Téměř bez rozdílu na stupnici Bx. To že se vám zdá, že sládnou znamená, že ztrácí i tu minimální kyselinku, co mají a tím se zdají sladší. Kdyby po utržení sládly nějak markantněji, byl by to asi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaká může být maximální cukernatost, 14.10.2020 Jaké hrušky měly prosím cukernatost 24Bx? to je myslím utopie)) |
 |
Vedení mladé révy - více možností?, 15.2.2020 A ještě jedna otázka, chtěl jsem jak píšu výš ohybat tažeň a nechat těch asi 6 oček. A teď jsem dostal radu, že bych měl střihnout jen na tři očka mezi spodním a drátem nad ním) ty nechat volně růst a nic neohybat. Příští rok mám vybrat z těch tří... celý příspěvek > |
 |
Vedení mladé révy - více možností?, 12.2.2020 Nechal jsem jen jeden výhon, chci pouze jeden kmínek. Ostatní jsem vylámal. |
 |
Vedení mladé révy - více možností?, 12.2.2020  Loni zjara jsem vysadil řadu révy, 20 Solarisů, 15 Cabernetu Cortis a několik stolních. Jsem okrajovka, 365mnm. Moštové odrůdy vytvořily během loňského roku krásné letorosty, které jsem poctivě vyvazoval a vylamoval zálistky. Koncem února se na ně... celý příspěvek > |
 |
Jesenna vysadba, 7.1.2020 Asi 50 je klidne 52, nebo klidně 54 - nepodstatné. Experimentovat nebudu, místo na 50 zjara a 50 na podzim nemám - výsledek nedůležitý. Jen jsem se zeptal jaké má podzimí vysazení výhody. Děkuji za zdůvodnění. Na jaře jsem si čas na výsadbu udělal a... celý příspěvek > |
 |
Jesenna vysadba, 7.1.2020 Jsem vinař amatér, z jara jsem vysadil asi 50 hlav prostokořenných sazenic a v průběhu roku několik kontejnerovaných. Ty jarní jsou z 99% zapěstované s krásným kmímkem někde i přes 1 cm v průměru. Ty kontejnerované musím všechny zjara... celý příspěvek > |
 |
Dráty na révu, 25.12.2019  Plus mínus 825 m. |
 |
Dráty na révu, 10.12.2019 To je co by kdyby... originál pozink sloupek taky neobstojí vandalovi. A zlodějovi hroznů se taky nepostaví čelem i když odolává vlhkosti a nekoroduje ani nerezne)) takže trubka taky dobrý :-) |
 |
|
 |
Jaka reva?, 5.12.2019 Roxory úplně v pohodě. Ve vinicich se dávají taky. Na vyvázání kminku raději buzirku a na 4 hlavy a ta struna myslím stačí. |
 |
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?, 3.12.2019 Destilát z medoviny je ale úžasný, a ta vůně a chut po medu je skvostná. Získal jsem pár desítek litrů neprodané medoviny a stálo to za to)) |
 |
Jaka reva?, 3.12.2019 Souhlas s každým slovem. Chtěl jsem na zbývajících 6 míst z 60ti dát zjara Mulerku, ale prý mám dát Biancu. Tak ji dám. Mám Prim (krásně plodí), Krystal (dost dobré hrozny jak na jídlo, tak na burčák, a zjara jsem dával 30 Solarisů a protože mám rád... celý příspěvek > |
 |
Jak dál stříhat vinnou révu?, 6.11.2019 publikace "Réva vinná pro malopěstitele" na téměř vše odpoví. (díky Pane Pavloušek a kolektive) |
 |