|
Sehnání odrůd, 1.3.2021 Děkuji vám moc za radu. |
 |
Odrůda, 28.2.2021 Nakonec jsem zjistil že se jedná o středně ráného křížence (Caesar x Carrera) a jedná se o varný typ AB. |
 |
|
 |
Živý Plot, 28.2.2021 Dobrý den,
potřeboval bych poradit jaký listnatý strom nebo keř na živý plot aby přes něj nebylo vidět a dosahoval by výšky 150cm i více.
Děkuji za každou radu
J. Š. |
 |
Řebříček Tužebníkový, 27.2.2021 Dobrý den,
koupil jsem si osivo Řebříčku Tužebníkového a potřeboval bych vědět jestli ho mám normálně vysít na záhon a nebo předpěstovat doma a ještě jestli je na něco léčivý.
Děkuji za každou radu |
 |
Hryzec, 26.2.2021 Nejlepší je na vyhubení hryzců kočka, draví ptáci a nebo trubková past.Tím že budete hubit hryzce jedy je nesmysl protože potom tu mrtvou myš, která má v sobě jedy sežere kočka a nebo dravci a ty zbytečně zemřou, přitom vám pomáhají hubit hraboše. A... celý příspěvek > |
 |
Hryzec, 26.2.2021 Ja už jsem takto díky králičímu pletivu zachránil 4x jabloně. Zkoušel jsem zasadit jablon bez koše a okamžitě mi ji v létě podhrabali hraboši a ohlodali ceký kmínek zbyl jenom kousek kořenu. Už sázím stromy jedině s králičím pletivem. |
 |
Sehnání odrůd, 24.2.2021 Dobrý den,
potřeboval bych poradit kde bych sehnal odrůdy jabloní Československo, Dr. Karel Kramář, Otcovo, Kutscherovo, Anamonová Reneta, Chvatkovická Reneta, Damesonská Reneta.
Děkuji vám |
 |
Poraďte, co to roste v trávníku?, 24.2.2021 Není náhodou Laskavec parazit když se tak dobře množí semeny? Aby nám nezahubil naše české květiny to by byla veliká škoda. |
 |
Pokácet ořešák?, 24.2.2021 Souhlasím s panem 91.196. Ten strom by potřeboval vyčistit, díru zadělat prknama atd. Viděl jsem 130 letou jablon která má dutou korunu až k zemi a ta díra tam je už 50 let a ještě ta jablon nespadla a furt má jablka.Dále jsme měli Ořech, který měl... celý příspěvek > |
 |
Odrůda, 22.2.2021 Dobrý den,
nikde jsem na internetu nezjístil informace o odrůdě brambor Magistral. Máte někdo zkušenosti s pěstováním této odrůdy.
Děkuji |
 |
|
 |
Roubování několika odrůd, 22.2.2021 Nebál bych se naroubovat na jednu jablon více odrůd, ale musíte roubovat stejně rychle rostoucí odrůdy. Můj děda má na 100-leté jabloni naroubováno 10 odrůd a má tam od letních až zimních odrůd. Potom má ještě jednu jablon na které má naroubovaného... celý příspěvek > |
 |
Ananasová reneta, 20.2.2021 Ananasové Letní je semenáč pravděpodobně Letního Průsvitného, kterého našli ČSOP a Ananasová reneta je stará zimní odrůda z Holandska. |
 |
Modi, 20.2.2021 Mě tato odrůda zase tak moc skvělá nepřijde. Pro mě chut´ově je lepší Topaz nebo Red Jonaprince. |
 |
Ananasová reneta, 19.2.2021 Ještě existuje jedna odrůda, která je podobná Ananasové Renetě. Zlatožlutá Reneta |
 |
"Štrůdlové jablko" - jaké odrůda?, 19.2.2021 Jak můžete říct o Antonovce že je horší chuti. U nás roste u silnice semenáč Antonovky jako zákrsek. Má výborné sladké a veliké jablka. U nás ji používáme jako stolní jablko i když se snadno otlačuje. Jinak na štrudl používáme Ontario, Wealthy,... celý příspěvek > |
 |