|
Příspěvky uživatele - 26.83
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jabloň, která snáší přísušek a lze ji zakoupit letos (170 m. n. m, 25.10.2019 Podívejte se a poptejte se v okolí, u sousedů, co mají za odrůdy, na jakých podnožích a jak stromy prosperují. Můžete také navštívit nedalekou Spomyšl (zahradnictví). |  | Podzimní hrušeň, 23.10.2019 Na poměrně bujněji rostoucí Radanu na semenáči jsem z nouze narouboval (na terminál) spíše slaběji až středně rostoucí Williamsovu č. - byla to blbost, Radana přerůstá Williamsovu, která na vrcholu jen přežívá. Podobně bych to viděl s Clappovou a... celý příspěvek > |  |
|  | Doporučte odrůdu ořešáku, 23.10.2019 Po 10 letech by ty roubované stromy už plodit měly. Mars jsem sázel na jaře 2016 a letos měl první plody. |  | Kdy rizkovat rybiz?, 18.10.2019 S řízkováním Rovady mám dobré zkušenosti - co šlo do země, to zakořenilo. |  | Cosmic crisp WA38, 17.10.2019 "Zájem o semínka odrůdy byl u washingtonských farmářů tak obrovský, že v roce 2014 musely PVM uspořádat loterii. V ní se rozhodlo, kteří farmáři je budou moct sázet jako první".
V Emérice se asi semínka sází a ze všech těch semínek vyroste tato... celý příspěvek > |  | Presenta, 17.10.2019 Presentu mám na St. Julien, plody kolem 25 g a chuťově jsou teď velmi dobré - masitá dužnina, středně šťavnatá, pecka jde od dužniny dobře. Nevím, jak je na tom třeba Topend, ale s Presentou, jako odrůdou z konce sezóny modrých peckovin, jsem... celý příspěvek > |  | Presenta, 15.10.2019 U Presenty, kterou probírkou sklízím, se střídají plody průměrné s těmi velmi dobrými, navíc nemají tendenci padat. Anna Späth je už dávno sklizená, chuťově příjemná, ale na můj vkus trochu měkká a plody se rády poroučejí k zemi; Jofela je také dříve... celý příspěvek > |  | Desert, 30.9.2019 IH: Liší se u Vás významně chuť ihned po sklizni a po pár dnech odležení plodů?
Zítra zkusím další plod a pokusím se tam ten štrůdl najít (nebo půjdou do štrůdlu) . |  | Zelená ringlota, 30.9.2019 Zelená je to určitě a jak píše hugovotr díky přeplození se plody zřejmě drží déle na stromě. Tady bylo spodní patro stromu přeplozené (tam, kam dosáhl postřik proti pilatce) a na rozdíl od patra horního, které je už více než měsíc sklizené, udrželo... celý příspěvek > |  | Slivoň Haganta, 30.9.2019 Poslední plody Haganty jsem očesal už před více jak dvěma týdny. Je divný, že dozrává tak brzy, i když v diskuzi koukám, že někomu dozrává brzy a jinému později, a to bez rozdílu lokality. Navíc tu Haganta dost červiví a i nečervivé plody rády... celý příspěvek > |  |
|  | Tophit, 29.9.2019 Jirka: Docela kladně hodnotím pozdnější Haromu. Včera jsem sklidil poslední Valor a Annu Späth a ještě pořád sklízím Těchobuzickou. |  | Azura, 29.9.2019 Stal se zázrak a po tom suchu se pár scvrklých plodů zmátořilo a dva jsem dokonce ochutnal. Sice vypovídací hodnota nula, ale přesto chuťově ty plody nebyly vůbec špatné. Ještě bych neházel flintu do obilí, Petře. |  | Vanda nebo Vysočina, 14.2.2016  Vandu mám už nějaký ten pátek a nebýt nevhodné podnože pro místní podmínky, tak bych jí skoro nic nevytkl. Výraznější opad jsem ve srovnání s jinými odrůdami nezaznamenal, po sklizni za 7 - 14 dnů pěkně dojde do konzumní zralosti. Pro mě je to... celý příspěvek > |  | Vanda nebo Vysočina, 14.2.2016 Myslím si, že výběrem jakékoliv z těchto dvou neuděláte chybu. Vzhledem k tomu, že to jsou víceméně podzimní odrůdy, bych skladování nějak moc neřešil. |  |
 |
|
|
|