|
Příspěvky uživatele - 167.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pěstování bezsemenné odrůdy Attika, 11.12.2019 Odrůdy jsou seřazené podle chuti? To u mě (300 mnm) vítězí Venus nad Vanessou i Picurkou. |  | Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 15.11.2019 Na Mevika: Můžu se zeptat, v jakých podmínkách révu pěstujete? Uvažuji pořídit Skazku do 300 mnm, mohla by zde dozrát? A můžete ji chuťově přirovnat k jiným běžnějším odrůdám? Děkuji, Bohouš. |  |
|  | Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 7.11.2019 Díky za info, doufám, že by to mohlo vyjít. O ten Rošfór bych hodně stál, má to být velice chutná odrůda. Chtěl bych jím výhledově přeroubovat Madlenku, až narostou nějaké rouby. Abych nebyl odkázán na pravokořený keř. |  | Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 6.11.2019 Ještě bych se chtěl zeptat, když vysazený Rošfór nemá dosud vyzrálé výhony (jsou stále zelené), je šance, že přezimuje a z jara vyrazí? Počítám, že ho ještě před mrazem hodně nakopčím. |  | Odrody odolne praskaniu s dlhou vydrzou na koreni, 6.11.2019  Je pravda, že Muscat Blue zraje dost brzy, u nás kolem 15.8., ale vydrží dlouho na keři prakticky v nezměněném stavu, jen nabírá cukr. Poslední jsem sklidil na konci října. I u mě je silně napadán vosami, proto jej hned po vybarvení sáčkuju. Mám... celý příspěvek > |  | Odrody odolne praskaniu s dlhou vydrzou na koreni, 5.11.2019 Zajímalo by mě, zda dokážete porovnat dobu zrání a trvanlivost odrůdy Alexa např. s Chrupkou Bílou nebo Muškátem Blue. To jsou mé nejtrvanlivější resp. nejpozdnější odrůdy a rád bych také něco ještě pozdnějšího. Souhlasím, že ultra rané odrůdy mají... celý příspěvek > |  | Melouny 2019, 7.9.2019 Já bych si určovat zralost podle všech doporučení netroufl. Osobně to dělám tak, že melounům dávám pořadová čísla podle toho, jak dorostly. A narostlé musí zrát asi měsíc. Pak je šance, že budou akorát. Ale letos mi jeden meloun (10kg) shnil, jeden... celý příspěvek > |  | Co vaše réva 2019?, 30.8.2019 Toho jsem se obával. Bílého povlaku jsem si všiml, ale při odkvětu jsem květenství ošetřil a k napadení muselo dojít v poslední době, bylo vlhko a teplo. Chce to pořád hlídat. Děkuji za info. |  | Co vaše réva 2019?, 30.8.2019  Ještě bych měl dotaz k naroubované Katalonii (diskuse koncem července). Narouboval jsem ji "černé do zelené" Roub narostl silně, donesl se zpožděním jeden hrozen, začíná být zralý a chutný. Některé bobulky ale ve vedrech v posledním týdnu... celý příspěvek > |  | Očkování lísky turecké, 19.8.2019 Má někdo zkušenost s (Fokertovým) očkováním lísky turecké a poradil by? Já jsem letos v březnu rouboval 4ks podnoží turecké lísky, ujaly se mi tři. Chtěl bych zkusit opravné očkování, ale netuším, zda je to u lísek možné a jaká je úspěšnost, popř.... celý příspěvek > |  |
|  | Melouny 2019, 19.8.2019  Sklizeň je v plném proudu, i když letošní rok je chladnější než loňský. Na obrázku je Melanie - letos ji pěstuji poprvé. Potřebuje trochu delší dobu zrání nežli třeba Crimstar. Ale je vynikající, drobnější semínka, křehká a velmi sladká. Zřejmě také... celý příspěvek > |  | Prokletá monilie, 18.8.2019 Musím se připojit, letos má monilie kalamitní průběh. Nějaké plody byly chyceny každý rok, ale letos mám prakticky zlikvidovanou Čačanskou lepotici, broskvoň Reg Haven a hodně i pozdnější meruňku. Musím se ale přiznat, že jsem letos kromě meruněk... celý příspěvek > |  | Co vaše réva 2019?, 18.8.2019 Rošfor by měl být už pomalu v konzumní zralosti. Čím to ošetřujete, aby se dodržela ochranná lhůta? |  | Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 15.8.2019 Ok, díky za radu. Tento týden je vysadím. |  | Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 15.8.2019  Díky za info. Ještě mám dotazy k přesazení: 1. Katalonia vypadá vyzrálá, měl bych ji vysadit tak hluboko, jako je v kořenáči, nebo vyslepit pár nejspodnějších oček a zasadit hlouběji, cca 40cm? 2. Rošfor mi vytvořil "dvoják". Protože dost živořil,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|