|
Příspěvky uživatele - 20.84
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak pouzivat UV lampu, 26.4.2024 Neuvádíte zásadní údaje pro zhodnocení (velikost nádrže, výkon čerpadla, typ UV lampy). Obecně se uvádí doporučená síla UV cca 3W/1m3. UV lampa slouží na hubení jednobuněčných organismů, např "zelená voda", nefunguje na vláknitou řasu. Mně běží UV ve... celý příspěvek > |  | Může plastové nafukovací lehátko obarvit vodu, 22.7.2020 Možné je vše, ale je to spíše nepravděpodobné. Není bazén jako bazén a lehátko jako lehátko. Čistě teoreticky při hmotnosti lehátka cca 500 g a množství pigmentu na probarvení cca 5% masterbatche na nosiči (obsah cca 40% pigmentu) je množství barvící... celý příspěvek > |  |
|  | Může plastové nafukovací lehátko obarvit vodu, 21.7.2020 Nemůže, resp. nemělo by. Lehátko může ale vyšisovat. Záleží na použitém pigmentu na probarvení plastu a jeho stabilitě a na chemické úpravě vody. Tedy - pokud jste lehátko nenatřel nějakou barvou štětcem... |  | Umístění filtrace, čerpadla, skimmeru a guly, 1.7.2020 Podle mě je 6-7 m3/h minimální možný výkon čerpadla (raději 10 m3), počítejte s cca min. 70W/h. Osobně bych volil čerpadlo do šachty. Pokud by nestačilo zvolené čerpadlo, tak pak lze vždy přidat další. Skimmer jednoznačně na opačnou stranu vodopádu... celý příspěvek > |  | Co dát do bazénu bez filtrace, 25.5.2020 Vysát jezírkovým vysavačem nebo odsát kalovým čerpadlem. |  | Problém se zahradním bazénem, 23.3.2020 Nechte si bazén vyvařit jezírkovou folií (cca10000 Kč), napusťte vodou, instalujte 20W vzduchovadlo nebo fontánku (pro zajištění pohybu vody), vložte 2-3 kýble s lekníny, osaďte 5 karasů a máte o zábavu (sledování vodního života) postaráno. Jekníny... celý příspěvek > |  | Zahradní jezírko od píky, 12.7.2019 Doporučuji spodní výpusť (gula) a horní skimmer. Osobně považuji skimmer za důležitější a přínosnější a kdybych si měl vybírat pouze jeden přítok do filtrace, tak bych volil přítok přes skimmer. |  | Neustálý úhyn ryb v jezírku, 24.6.2019 Karas vydrží téměř vše, takže je musíte něčím trávit. Vodu jste vyměnil, takže teď nedělejte nic, ani je nekrmte!! V čem máte zasazené ty lekníny?? V substrátu, v písku nebo kačírku. Pokud jste je dal do nějakého substrátu, tak je pravděpodobné, že... celý příspěvek > |  | Koupací jezírko nebo bazén?, 13.12.2018 Skoro mně přijde, že EXN je můj tiskový mluvčí... Nicméně, když už kostky máte a jste takto daleko, tak doporučuji kostky dát ještě do pytle (resp. několika pytlů, např. od brambor) nebo síťky. Snáz se Vám to vyndá pro čištění a proplach vodou.... celý příspěvek > |  | Koupací jezírko nebo bazén?, 10.12.2018 U každého jezírka je spousta proměnných, hlavně použitá voda, filtrace, umístění a sluneční osvit. Těžko hledat universální návod, je to hledání optimálního nastavení podmínek.
Já mám celkovou plochu jezírka cca 25 m2, při ploše hluboké části cca... celý příspěvek > |  |
|  | Koupací jezírko nebo bazén?, 10.12.2018 Velikost hluboké koupací části je cca 5x2x2 m + mělké pobřežní zóny. Měl jsem ho udělat alespoň 7x2,5x2,5 m. A hlavně, protože jezírko nemám zastíněné a sluneční svit je "v plné palbě" celý den, tak mělká pobřežní zóna měla být sotva třetinová,... celý příspěvek > |  | Omezení výparu vody z jezírka, 23.8.2018 Chybí info, zda budete používat filtraci a jakou. Nevím, jestli rozpětí 25 cm snese skimer. Má, čistě laická, zkušenost říká, že největší úbytky vody jsem měl chybným použitím geotextilie na přechodu hladiny a břehu z důvodu vzlínání. Druhý... celý příspěvek > |  | Atypické řešení automatické závlahy, 13.6.2018 Je zajímavé, jak to české myšlení je podobné:-) Sám jsem postupoval téměř identicky. Nejprve zemní zásuvky, pak ruční ventily, pak časovač na kohoutku a nakonec řídící jednotka. Ve finále se trochu liším - neměl jsem frézu, ale rýč:-), takže jsem... celý příspěvek > |  | Malé čerpadlo na dešťovou vodu, 12.6.2018 Měl jste tento nástavec na vrtačku někdy v ruce?? S prominutím, tato rada je, dle mého názoru, úplná nesmysl. Možná tak jednou za rok vyčerpat sud... |  | Malé čerpadlo na dešťovou vodu, 12.6.2018 Doporučuji čerpadlo DEEP 1200. Je tlakové s integrovaným čidlem vypínání při vyčerpání vody. Dává to slušný tlak na zalévání i kropení, dokonce i závlahu as menším množstvím trysek. Mám ho na dešťovku a funguje k plné spokojenosti více než 7 let a... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|