|
Aké odrody sliviek do záhrady?, 13.2.2025 Bystrickú asi tak skoro v chuti žiadna odroda neprekoná. |
 |
Jaké zahradní nůžky?, 12.3.2023 ...a mají svého mluvčího. |
 |
|
 |
Jaké zahradní nůžky?, 11.3.2023 Ferda M. se vrátil! |
 |
Meruňka s pozdním dozráváním, 20.2.2022 Je len dobre že sa začali predávať stromky neskorých odrôd marhúl. |
 |
Odrůdy nektarinek, 18.10.2021 Má niekto zasadenú nektarinku Stark Red Gold v polohe okolo 350 m.n.m? Je odolnejšia na vymŕzanie kvetných pupeňov v zime? |
 |
Meruňka Maďarská - jaké máte zkušenosti, 22.7.2020 Maďarská dozrieva sučasne s Bergeronom a plody má drobnejšie asi 60g podobne ako má aj Bergeron. Plody týchto dvoch odrôd sú na pohlad úplne rovnaké a nedajú sa rozoznať. Sused ich má zasadené obidve vedla seba. |
 |
Jonathan, 11.6.2020 Dobrý deň, mám na záhrade skoro 40 ročné Jonatany. Posledných asi 6 rokov málo kvitnú a samozrejme aj málo rodia. Ostatné odrody ako sú Starking, Spartan,Ontario, Starkrimson kvitnú a rodia dobre každý... celý příspěvek > |
 |
Puky po vysadbe, 4.5.2020  Dobrý deň. Chcem sa spytat, ci treba olamat puky na vinici a nechat len jeden, alebo nechat všetky a strihat az na jar, mam takto 6 ks regent a 6 ks hibernal. Vďaka za radu |
 |
Presenta, 16.10.2019 Zdravím pan KUKY, po akej dobe Vám začala plodiť mirabelka Nancyská? Na akej podnoži ju máte zasadenú. Údajne má plodiť až po dlhšej dobe. Lubo |
 |
Louise Bonne, 21.9.2019 107.131: Mohli by Ste prosím vymenovať konkrétne ktoré odrodu hrušiek pestujete (a už Vám zarodili) vo VAŠEJ ZÁHRADE? IH |
 |
|
 |
Jadroviny 2019, 19.9.2019 ŠAMPION - chuťovo vynikajúci český potomok chuťovo vynikajúcich americko-anglických rodičov (Golden Del. x Coxova reneta). Plody Šampionu sa už pekne vyfarbujú (teda na pomery tejto odrody - foto 1,2) a pomaly sa pýtajú dolu zo stromu. Pravda,... celý příspěvek > |
 |
Volně rostoucí zákrsek vs. vřetenovitý zákrsek, 19.9.2019 59.55: Voľne rastúci zákrpok je definovaný nízkym kmeňom a nízkou výškou stromu (do 2,2-2,5m), pričom má väčšinou 3 až 4 kostrové konáre (ktoré sú rozvetvené a rozložené v priestore) a stredník, môže ale mať aj druhé poschodie. Koruna je guľovitá... celý příspěvek > |
 |
Opad plodů Admirálu, 2.7.2019  Beriem späť... Admiral padá aj u mňa! Sory, zavádzal som. Dnes keď som vynášal jablká z pivnice, tak mi tento miláášik (na foto) vypadol z ruky a spadol mi rovno na palec pravej nohy. Dosť to zabolelo, lebo som mal len šľapky a miláášik (odteraz ho... celý příspěvek > |
 |
Úroda meruněk 2019, 15.6.2019 Zdravím pan Petr, aké máte skúsenosti s odrodami Harcot a Harogem v odolnosti na moníliový úžeh a moníliovú hnilobu plodov? Michal |
 |
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 11.6.2019 Coxova reneta - primadona nahodila takéto zhluky plodov (foto 1,2) a - 'záhradkár staraj sa, keď si si ma zasadil!'. Nejaká autoregulácia júnovým opadom jej absolútne nič nevraví. Takže chudáčik záhradkár sa so škrípajúcimi zubami potil v tejto... celý příspěvek > |
 |