|
Mráz - malé plůdky meruněk, 22.4.2019 Tady mrazíky skoro totálně odepsaly Karolu a Tsunami, hodně VP, Leskoru, Velboru i Bergeron, z poloviny Veselku. Jediná, která nějaké mrazy vůbec neřeší, je Lenova. |
 |
Postřik proti mrazu, 15.4.2019 Včera na zahradě bylo ráno mínus 4,1 °C, tak uvidím až o víkendu, ale v práci jsem dnes našel sežehnuté květy třešní se zahnědlou čnělkou a semeníkem. Žádná opatření už neplánuju, nechám to na přírodě. |
 |
|
 |
Lipnická švestka, 14.4.2019  Lipnická vloni poprvé "zaplodila" - donosila jeden plod, letos jsou tam jen asi čtyři květy. Roste opravdu dost bujně s typickým obloukovitým nasazováním větví, a to ji mám na podnoži Wavit. |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 13.4.2019 "Na klik" jsem několik let řezal jeden Biogolden na M9. Později jsem si tento způsob řezu trochu upravil po svém. |
 |
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 13.4.2019 Včera ráno tady ve 2 m nad zemí mínus 2,6 °C a takový zvláštní pohled, když sněží do rozkvetlých stromů . |
 |
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 11.4.2019 Dal jsem na zelená poupata Spintor a po týdnu ošetření zopakoval Mospilanem. Pravda je, že květů je po loňské nadúrodě málo. |
 |
Rozkvétání slivoní, 11.4.2019 Je to tady zajímavé - dopoledne lyžování na sněhu a odpoledne o pár kilometrů níže práce mezi kvetoucími stromy. Ale raději bych to lyžování vyměnil za plusové noční a ranní teploty v následujících dnech. |
 |
Stratifikace peckovin, 9.4.2019 Tady v okolí starého stromu ZR lezou z trávy malé semenáčky. A dost chutnají sojkám. |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 6.4.2019 Nemile mě překvapil velký opad květů u Leskory a Tsunami. Jestli vlivem špatného opylení, nedávných mrazíků nebo nějaké houbovky... Čert ví. Budu opět čekat, co tam nakonec zůstane. |
 |
Rozkvétání 2019, 2.4.2019 Snad dnešní mínus 3 °C květy zvládnou. |
 |
|
 |
Moniliový úžeh peckovin 2019, 29.3.2019 A fungují i některé neschválené :-). |
 |
Moniliový úžeh peckovin 2019, 27.3.2019 Tak Horizon jsem vloni skoro dodělal a tady v okolí už žádný nesehnal, prý končí a tak musí vystačit Signum (příp. Talent). Horší je to s termínem aplikace - při rozkvětu jsem to díky dešti nedal. |
 |
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 24.3.2019 Není to moc brzo? Nebo už máš zelený poupě, Petře? |
 |
Rozkvétání 2019, 17.3.2019 Tady v sousedství (Žatec) jsem dnes viděl květy na meruňce a kvetoucí myrobalán. U mě zatím bílá košilka u Tsunami. |
 |
Velkopavlovická, 15.3.2019  Stále řeším každoroční malou násadu květů u VP. Na "divných" plodonoších jen sem tam květní pupen. Výživa je v pořádku. Podobně se tu chová ještě Velbora. |
 |